Engholm

Medlemmar
 • Content count

  558
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

About Engholm

 • Rank
  Forumberoende

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Uppsala

Recent Profile Visitors

3,574 profile views
 1. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Tja min Mercury så räckte det med instruktionsboken för att få vikten iaf, men har inte orkat betala för frakt för drag och dragbalk från USA än. (eller ja hoppas fortfarande få åka lite snålskjuts i någon container med annat) :-P
 2. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Det bör nämnas att det räcker med att det står i instruktionsboken att bilen klarar en dragvikt för att du ska kunna få igenom den. Iaf enligt info jag fick när jag var på besiktningen och pratade med besiktningsingenjörerna. De spridda skurarna är troligen bara att man satt dragvikt efter dragkrok som du sa.
 3. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Bruttovikt Om efterfordonet saknar bromsar, får bruttovikten inte överstiga dragfordonets bruttovikt. (Bruttovikt på ett efterfordon är vad fordonet väger inklusive last.)
 4. I dag har jag ....

  Shoppat en bil med dragkrok eftersom få ordning på Jeepen tar längre tid än tänkt.. (känner att jag troligen är först med att inte bli klar när jag tänkt med rostlagning) Sportig liten Citroen Berlingo med 1.6 bensinare, lite för kallt för att vara riktigt säker på att ac'n fungerade men prutade så för mellanskillnaden så får det blir provtryckning och påfyllning direkt så jag vet att det är kosher.
 5. Vilse i däckbutiken - Kompatibel kombination?

  http://www.willtheyfit.com/ Är en bra sida. du får bild nere till vänster hur nya ser ut mot för gamla i streckfigur. Sen är det bara att mata in gamla och nya dimensionerna.
 6. vart köpa hjulspännband?

  Ja speciellt om du kostar på dig 10st på en gång.. eller kan samköpa med någon.
 7. Exakt vad heter lådan som sitter i de där? Tror inte så mycket på det men kan kanske luska lite via gammalt kronvrak.
 8. vart köpa hjulspännband?

  Swedol annars kanske? http://www.swedol.se/hjulsurrning-direktmonterad-krok.html
 9. I dag har jag ....

  Jag hade inga problem med AF när jag sökte jobb sist visserligen 19år sen nu men tror jag hade bra handläggare. Var nere och hälsade på en kompis i Skåne när de ringde från Uppsala och ville ha mig på intervju, så ringde handläggaren och det var inga problem bara ta med kvitto skulle jag få igen kostnaden för tåget att åka via Uppsala hem till Sundsvall. Var dit på intervju onsdag och fick jobbet tisdagen efter och började på måndagen och än så länge är jag kvar här fick kvarta i två veckor i en sommarstuga utan vatten via bekanta innan jag fick en lägenhet. Heh nu hade man väl fått bott i sommarstugan i några år innan man fått tag i en lägenhet som bostadsbristen är nu.
 10. I dag har jag ....

  Åh fy bövelen... Spicer sa du? Får beställa därifrån sen då.
 11. Det kan ju vara bra läge med ett sånt där säkerhetskåp för nycklar och viktigaste dokumenten..
 12. Dessutom kan jag tycka hemförsäkringen borde täcka en sån kostnad?
 13. Gengasdrift hade ju varit riktigt schysst att få till... elda på spillet från vedeldningen :-P Och ja läste att det hade varit väldigt uppfinningsrikt med vilket bränsle som räknades.. Nu är det väl många som säljer RME diesel istället. Ooh googlade runt lite och helt plötsligt så kändes det här ännu mer aktuellt. http://www.dn.se/ekonomi/energiskatten-slopas-pa-etanol-och-rapsbransle/
 14. Framfjädrar zj

  Här har du lite olika fjädrar i storlek. http://s46.photobucket.com/user/thetvaman/media/Jeep/springs.jpg.html Och här har du måtten på original ersättningsfjäder http://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=201281&cc=1182237&jsn=534
 15. Nej jag hade för mig lagkravet på att man måste ha E85 på mackarna var borta? Jag vet det inte alltid finns nu iaf. Och med artiklar som den här blir man ju lite fundersam.. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/bensinbolag-kan-tvingas-att-salja-mer-fornybart-bransle