andrem

Medlemmar
 • Content count

  127
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About andrem

 • Rank
  Rookie

Recent Profile Visitors

1,177 profile views
 1. Rhino rack

  Jag beställde allting via båt, då frakten är avsevärt billigare då än via flyg (rätt stort + tungt paket). De omberörjer allt vad gäller tullning, frakt hem till dig osv. Jetcarrier är tjänsten jag har använt. Jag betalade 9619kr för kittet (platformen, backbone osv) Frakten (med tull, moms, frakt hem till mig) kostade mig 3913kr så totalt runt 13500kr. Har för mig med frakt från tyskland så gick allt det på strax under 16 000kr (när jag kollade på det albatross länkade) Kan ta lite bilder på hur det ser ut om du hade velat. Men du behöver borra hål i din hardtopp, så du vet. Edit: Allt som allt tog det dryga månaden att få hem men allt beror på hur båtarna går osv, timar man rätt kan det gå på 2-3 veckor men jag missade en båt precis. Tar ju längre tid men för mig så var det inte akut att få hem det direkt utan sålänge det var innan Juli så.
 2. Rhino rack

  Beställde mitt från northridge4x4 som du länkade och importerade den själv. Tror utan tvekan att det är billigare än att beställa inom EU men då behöver du ju vänta lite
 3. I dag har jag ....

  Vet inte varför de blev roterade när jag laddade upp dem. Oh well. Bara ladda ner o rotera själva så
 4. I dag har jag ....

 5. I dag har jag ....

  Kan fixa en bild imorgon
 6. I dag har jag ....

  Satt på sidosteg vid gångjärnen så att man kan stå och nu upp till takplatformen utan att behöva riskera att halka på våra rocksliders. Blev riktigt bra och sitter som berget.
 7. Freedom Panel Storage Bag.

  Kollat med en jeep-handlare? Vet inte vad de tar där. Annars finns det olika att importera från USA, både original och eftermarknad. Tror original gick lös på runt 1000kr om man skulle importera (med frakt, moms osv)
 8. Lite hjälp och tips om höjnings-kit

  Tjenare! Nu kanske du har beställt grejer men tycker definitivt du skall importera från USA. Grejerna från ebay och liknande, tveksamma tillverkare, delar som kanske inte följer med som behövs vid höjning osv är sådant som man oftast inte behöver bry sig om när man handlar från de större tillverkarna i USA. Kommer inte ihåg när brytpunkten är, tror det var 2012, men värt att kolla ifall du behöver en spacer till avgassystemet annars kommer drivaxeln (bak) att ta kontakt med plåten som skyddar/håller upp fördelningslådan. En track bar fram är något som du bör beställa separat då det sällan följer med kits, utom de dyrare varianterna, om du inte vill att din framaxel sticker ut skevt. Nya drivaxlar fram/bak om du höjer över 3" är värt att ha i åtanke, då pinionvinkeln blir rätt grov så kan det bli att den slits ut. Rekommenderas starkt av de jag snackat med över havet. Kommer säkert på mer men det är väl saker jag skulle råda dig att göra o kolla upp. Drivaxlarna är nog något du kan vänta med om du bara kör asfalt, men blir det mer offroad och lite svårare sådant så är det något som du bör investera i. Men håller du dig kring 2.5" så kan du skippa det. Kolla på t.ex northridge4x4, morris4x4 eller liknande sidor och be dem om lite tips på liftkits. Metalcloak är ett märke jag starkt kan rekommendera.
 9. Warn vinchar

  God morgon! Ett tips till alla er som söker vinchar och kollar lite specifikt på warn eller kanske andra märken. Pratade med en handlar som är ÅF för warn och deras priser, närmare bestämt Zeon 10-S och platinumvarianten av samma. Prispåslaget är dryga 6000kr respektive 10 000kr (jämfört att importera från USA vs att beställa från ÅF i Sverige) vilket jag tycker är helt orimligt. Svaret och anledningen för detta vad jag fick veta är CE godkännande och översatt dokumentation. Inget annat. För mig som slutkund är det helt klart uteslutet att beställa ifrån Sverige och kommer handla min från USA.
 10. Garantier vid modifiering

  Jo precis, men man får ju ta det som det kommer med sådana grejer. De kan ju hävda mycket men de måste ju också backa upp sina påståenden om de hävdar annat dvs Jo precis! Plus, wranglerns intervall och åtgärder vid service är så lätta att det känns så fel att lämna bort det bara för att få en stämpel. Ska beställa en egen stämpel för att kunna "stämpla" i boken Nåväl!
 11. Garantier vid modifiering

  Liten uppdatering efter jag har pratat med Jeeps kundservice samt även mitt försäkringsbolag (Trygg Hansa) Jeep sa detta: Garanti gäller när delarna motsvarar samma kvalité som original ELLER bättre. Dock kan det vara om det påvisas att den utbytta delen lägger högre belastning på och medför slitage på andra delar att dessa inte omfattas av garantin. Så att byta ut delar betyder inte nödvändigtvis att nybilsgarantin försvinner utan enbart för den delen du har bytt ut så har du ingen garanti just för den. Tog exmplet att om jag byter ut panhardstag fram så gäller inte garantin för den delen men i övrigt så gäller all garanti fortfarande. Trygg Hansa sa detta om motorförsäkringen: Sålänge man följer de serviceintervall som tillverkaren säger, byter till den olja som det står och dokumenterar allting så får man utföra sin service själv. Han sa att ta kvitton, bilder, filmer är bara bra om man väljer att göra så. Så med andra ord så kan du såklart få problem med besiktning och bevisbördan ligger på dig som utför allt men från Jeep och försäkringsbolag är allt okej sålänge du dokumenterar allt och är beredd på att de kommer fram till att den berörda delen du har bytt, belastar mer än original så är det du som får stå för kalaset. Nu är det ju enbart jag som ska skruva på Jeepen så jag bryr mig inte om annat än motorförsäkringen egentligen, men tänkte att det var kul för andra att ta del av informationen!
 12. Garantier vid modifiering

  Ja, sorry menade såklart att bevisbördan ligger på mig om jag har modifierat och sedan vill yrka garanti. Nåja, med den faktorn så är garantin ute och på det viset behöver jag inte serva den hos en märkesverkstad då heller - tjänar ju inget till
 13. Garantier vid modifiering

  Jo, men om man säger såhär, bevisbördan bör ju inte ligga hos mig. Om jag har bytt till delar som är starkare än de som är original, så är det enligt mig långsökt att säga att det är en bidragande faktor till ett problem exempelvis. Håller dock med vid motorändringar så är man ju körd på den fronten. Nåväl, vet bara att det finns en del problem med vissa jeepar som går att avhjälpa genom att byta ut mot starkare grejer.
 14. Garantier vid modifiering

  Så, det är absolut INGEN på forumet som har t.ex höjt sin bil och sedan haft ett garantiärende. Ingen alls?
 15. Garantier vid modifiering

  Tjenare, Har en JK och som alla ägare till den bilen så är det mer eller mindre första man gör är att ta bort något o sätta något bättre/coolare istället för det. Men hur påverkas garantierna när man gör detta? På jeeps hemsida finns ingen info, hänvisar till serviceboken och där finner jag inget heller. Har någon en aning om vad som gäller? Menar, ifall jag byter en stötfångare och så behöver min trackbar bak bytas, helt logiskt har stötfångaren fram ingen påverkan bakpå men är väl något tillverkaren hade kunnat hävda just pga att man har modifierat bilen. Någon som har lite mer kött på benen?