andrem

Medlemmar
 • Content count

  111
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About andrem

 • Rank
  Rookie

Recent Profile Visitors

1,113 profile views
 1. Halloj! Köpte till mig en original elsats från Chrysler i USA och fick då tyvärr med en kontakt med flatstift istället för de runda vi har i Sverige. Vill inte köra en otymplig adapter men vill heller inte klippa och skarva i kablaget som är från tillverkaren. Någon som har ett artikelnummer för en sådan del? Den jag har nu heter 56038366AB och är som sagt för flatstift och ej runda. Tacksam för hjälp
 2. Bra landsvägsdäck 285/70-17

  Har däck+fälg på mina 18" jag fick med när jag köpte min rubicon recon. De har bara suttit på bilen från fabrik och på/av lastbil, bytte till vinterdäck direkt när jag fick bilen (rullade inte en meter med sommar) om du är intresserad så släng iväg ett PM!
 3. Extraljuskoppling med PWM

  En uppdatering till mig själv. Kondensatorn jag satt dit först, på 10uF, var för liten. Reläet slår inte till helt med den storleken. Jag satt dit en på 47uF istället, dvs lite större, och den håller reläet perfekt. Tror nog det fungerar med 100uF också men då har man lite mer fördröjning men inget man märker. Hoppas någon har användning av informationen ^^
 4. Skulle tro det var konstigt ifall de ändrade utväxling i lådorna bara för europa Av min erfarenhet så är det mer "kosmetiska" saker som ändras pga gällande lagar här.
 5. Extraljuskoppling med PWM

  Svarar till mig själv att jag har löst det Satt en 10uF kondensator parallelt med polen för reläet (85+86) och surrer är borta. Det klickar till som det skall och håller. Skall dock byta till en lite större kondensator, kanske 100uF eller därikring. Kondensatorn är en 10uF 50V elektrolytisk variant. Skall även sätta en diod i serie med + matningen till reläet (dvs, från strömtjuven in till 86) för att förhindra backspänning.
 6. Tjena, Var o kopplade på en extraljusramp igår och märkte direkt att reläer surrar när motorn är igång o helljusen är dragna. Vet att jag har kopplat rätt men har läst mig till att PWM'n pulsar ström till helljusen och att då reläet slår av o på konstant. Känns inte bra, varken för reläet eller LED rampen. Hur har ni gjort för att lösa detta? Läser mycket om dioder för att förhindra att ström flödar tillbaka och en kondensator över coilen på reläet för att förhindra att den slår av o på konstant men att då hitta grejer med rätta värden för att få det att fungera....det är ju en annan femma.
 7. Eftermarknadstötfångare, regplåt

  Ja jo förstod det, funkar väl som nödlösning men känns ändå som att det blir helt fult. Tack för tipset i vilket fall ^^
 8. Eftermarknadstötfångare, regplåt

  Ah, Men gissar väl att sådana inte är godkända även om man monterar på en 50mm kula. Känns så fånigt att inte kunna använda det som redan finns på stötfångaren.
 9. Eftermarknadstötfångare, regplåt

  Vill du förtydliga vad det är? Slängde en sökning på google men gav ingen träff.
 10. Eftermarknadstötfångare, regplåt

  Jo jo, visserligen då det fäster i ramen men det är ju ändå fult som fan att ha uttag för drag i stötfångaren och sedan har du en dragkrok som sticker ur. Är det någon som blivit stoppad för det? Tänker om man likaväl kan ta loss kroken och stoppa upp ev. kablage när man ska besiktiga den i framtiden.
 11. Eftermarknadstötfångare, regplåt

  Får passa på att fråga här nu när jag inser ett nytt problem. Hur har du/ni gjort för de som har köpt en stötfångare med integrerad "hitch" som det kallas ? Visst får vi inte använda amerikanska krokar då de inte är EU godkända, fel storlek (som oftast) på kulan osv. Verkar ju bara finnas stötfångare med en 2" mottagare för en krok men ingen utan.
 12. Justering av halvljus

  Ska kolla idag, tyckte då inte jag såg något alls igår men funderade om det inte går att justera vid motorn eller själva armen som justerar lampan. Återkommer med bild ifall jag hittar det.
 13. Tjenare! Har bytt ut mina Hella mot LED lampor från JW speaker och jag fick en del fordon som blinkade med helljusen mot mig efter jag hade kopplat in dem. Justerade ner nivån till steg 2 inne i kupen under färden hem för att justera ner dem permanent sedan vid lampan. Men upptäcker att det INTE finns en vertikal justering på min bil, enbart en motor som aktiveras av knappen inne i kupén så jag har enbart 1 steg kvar nedåt innan jag har nått max. I USA har de en skruv för att justera nivån men vi har det inte??? Kan inte vara meningen att den skall ligga justerad permanent när jag varken har bilen full med folk eller last. Hur går man till väga? Nu är bilen ny (2017 JKU) men vill fixa detta omgående så det inte blir ett problem man bara skjuter framför sig. Tack för svar.
 14. Fy fan du är ju KUNG!! Tusen tack! Har googlat och försökt hitta men utan resultat. Tusen tack igen!!!
 15. Eftermarknadstötfångare, regplåt

  Aha, antar att du skickade bilden med den normalstora skylten på din nya hållare? Tänker att annars kunde de ju tekniskt sett ställt sig på tvären. Men då skall jag prova när jag väl får hem nya stötfångaren bak att köpa en reghållare för en USA plåt o montera den på min JK sen fota med normala skylten - den lär ju sticka ut som tusan.