andrem

Medlemmar
 • Content count

  134
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

About andrem

 • Rank
  Rookie

Recent Profile Visitors

1,281 profile views
 1. I dag har jag ....

  Ja, man önskar att det bär av någonstans men vi kom nyss hem från semestern (1v i södra sverige o 2 i norge) då det blev enorma förseningar med frakten från USA så han det inte komma i tid. Men en weekend i Lofoten och ett par turer till finland borde vi kunna beta av. Blir nog många turer på helgerna.
 2. I dag har jag ....

  Igår, egentligen, hämtade jag o sambon ut vårat taktält (smittybilt overlander, ej XL) samt vår rhino rack batwing awning och monterade det på vår pioneer platform. Blev riktigt bra och väldigt lätt installation. Nu tjatas det om att inreda insidan av tältet medans jag fortsätter med annat.
 3. I dag har jag ....

  Härligt! Hur märkte du en förbättring om jag får fråga? Jag körde utan links fram (från sway bar ner till axeln) och märkte att chassit kungade rejält. Med dem installerade så var det en enorm skillnad. Visst är ADCO hämmaren lite kraftigare? Jo, jag o sambon håller på att snickrar ihop förvaringen som ska husera kök och allt annat. Ska försöka dra kabel från batteriet senare idag så man har det gjort. Installerade Teraflexs' monster track bar fram och vilken skillnad i vikt, form och konstruktion. Den är justerbar trots att track baren sitter på plats, så det är väldigt lätt att justera den. Nu blir det att köra lite, vrida ratten rätt - som blir enkelt med AEV procal som säger till när ratten är i centrum.
 4. I dag har jag ....

  Hämtade ut min ARB kyl, slider och tillbehör som kom till posten idag. Så ska köpa ett par plywood skivor och börja bygga förvaring i bagaget till den och annat. Blir även att byta track bar fram till teraflexes monster track bar och att dra lite grövre kabel från accessoarbatteriet för kylen, då kablaget som redan finns är lite för klent!
 5. Vill bara uppdatera angående lamporna. Jag fick hem min AEV procal (en lite prog. enhet) som kan ändra funktionen av DRL till blinkers (svagt, konstant ljus) dimljus, halvljus och helljus som varsel men jag fick det aldrig att fungera. Trots programmeringen så var halvljusen ALLTID på. När jag väl skulle installera ett kit för dubbla batterier så märkte jag 2 enheter som inte fanns med på amerikanska JK'n som fanns vid reläerna till vänster om batterier. Lossade och hittade en säkringshållare samt en reläbox. På den står det "Halvljusautomatik SEPAB EB707" och efter lite googlande så tvingar den alltså halvljus oavsett vad bilens dator säger till. Jag lossade kontakterna till den och vipps, så fungerar programmeringen som den skall. Det som slutade att fungera var bakljusen (positionsljusen dvs samt för regbelysning) men det var enbart att koppla över en sladd (en ljusblå längst ner i säkringshållaren till den gula) för att få utvald funktion. Med andra ord, släkta vid Position 0 samt auto (vid tillräckligt ljus ute) och tänd i alla andra lägen. Jag har numera slängt den där lilla enheten och kört över den med jeepen, för det är där sådant skrot hör hemma. Nu fungerar mina lampor som de skall och även "auto" läget på belysningsspaken fungerar som den skall, dvs, vid mörker så efter 5 sekunder så tänder den halvljusen och samma när det blir ljust igen. Ifall någon eftersöker lite närmare information, detaljer etc så kan man PMa mig
 6. Dragkrokshjälp vad skall jag köpa?

  Vet inte om du menar att han ska ha hela balken eller ta loss kroken osv. För balken etc passar INTE till en wrangler. Finns 4st hål som går igenom en tvärbalk längs bak som i sig är svetsad till ramen. Där fäster man sin dragkroksanordning. Så att det inte blir några missförstånd.
 7. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Äntligen, efter många förseningar så har mitt höjningskit kommit (2.5" från AEV) samt även Genesis Offroad dual battery kit samt 2st Odyssey PC1500 34/78 batterier från england. Så nu när det är långhelg blir det att skruva!
 8. Rhino rack

  Jag beställde allting via båt, då frakten är avsevärt billigare då än via flyg (rätt stort + tungt paket). De omberörjer allt vad gäller tullning, frakt hem till dig osv. Jetcarrier är tjänsten jag har använt. Jag betalade 9619kr för kittet (platformen, backbone osv) Frakten (med tull, moms, frakt hem till mig) kostade mig 3913kr så totalt runt 13500kr. Har för mig med frakt från tyskland så gick allt det på strax under 16 000kr (när jag kollade på det albatross länkade) Kan ta lite bilder på hur det ser ut om du hade velat. Men du behöver borra hål i din hardtopp, så du vet. Edit: Allt som allt tog det dryga månaden att få hem men allt beror på hur båtarna går osv, timar man rätt kan det gå på 2-3 veckor men jag missade en båt precis. Tar ju längre tid men för mig så var det inte akut att få hem det direkt utan sålänge det var innan Juli så.
 9. Rhino rack

  Beställde mitt från northridge4x4 som du länkade och importerade den själv. Tror utan tvekan att det är billigare än att beställa inom EU men då behöver du ju vänta lite
 10. I dag har jag ....

  Vet inte varför de blev roterade när jag laddade upp dem. Oh well. Bara ladda ner o rotera själva så
 11. I dag har jag ....

 12. I dag har jag ....

  Kan fixa en bild imorgon
 13. I dag har jag ....

  Satt på sidosteg vid gångjärnen så att man kan stå och nu upp till takplatformen utan att behöva riskera att halka på våra rocksliders. Blev riktigt bra och sitter som berget.
 14. Freedom Panel Storage Bag.

  Kollat med en jeep-handlare? Vet inte vad de tar där. Annars finns det olika att importera från USA, både original och eftermarknad. Tror original gick lös på runt 1000kr om man skulle importera (med frakt, moms osv)
 15. Lite hjälp och tips om höjnings-kit

  Tjenare! Nu kanske du har beställt grejer men tycker definitivt du skall importera från USA. Grejerna från ebay och liknande, tveksamma tillverkare, delar som kanske inte följer med som behövs vid höjning osv är sådant som man oftast inte behöver bry sig om när man handlar från de större tillverkarna i USA. Kommer inte ihåg när brytpunkten är, tror det var 2012, men värt att kolla ifall du behöver en spacer till avgassystemet annars kommer drivaxeln (bak) att ta kontakt med plåten som skyddar/håller upp fördelningslådan. En track bar fram är något som du bör beställa separat då det sällan följer med kits, utom de dyrare varianterna, om du inte vill att din framaxel sticker ut skevt. Nya drivaxlar fram/bak om du höjer över 3" är värt att ha i åtanke, då pinionvinkeln blir rätt grov så kan det bli att den slits ut. Rekommenderas starkt av de jag snackat med över havet. Kommer säkert på mer men det är väl saker jag skulle råda dig att göra o kolla upp. Drivaxlarna är nog något du kan vänta med om du bara kör asfalt, men blir det mer offroad och lite svårare sådant så är det något som du bör investera i. Men håller du dig kring 2.5" så kan du skippa det. Kolla på t.ex northridge4x4, morris4x4 eller liknande sidor och be dem om lite tips på liftkits. Metalcloak är ett märke jag starkt kan rekommendera.