Iznogoud

Medlemmar
 • Content count

  1,309
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

101 Outstanding

About Iznogoud

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Sandviken

Recent Profile Visitors

3,719 profile views
 1. Sandvikens Jeepjklubb söker nya medlemmar

  Skicka mig din mailadress så lägger jag upp även dig på maillistan över kommande körningar och aktiviteter. Vi siktar på en körning den andra lördagen varje Månad, beroende på intresse då naturligtvis.
 2. Sandvikens Jeepjklubb söker nya medlemmar

  Lyfter tråden med vetskapen att det lurkar minst 3 jeepåkare på forumet och i det direkta närområdet, där minst 1 är intresserad av offroadkörning Kanske kan vi samla ihop ett nytt litet forumgäng och sparka liv i offroadåkandet är i trakten? .
 3. 2" begagnat höjningskit till XJ

  Du bör köpa ett kit som innehåller stötdämpare också om du höjer 3" 2" kan originaldämparna räcka till för om du mest tänker köra väg, men de riskerar bottna om du kör i terrängen och flexar mycket.
 4. I dag har jag ....

  Jaja... Tar på mig skämsmössan ( Fast här skiner solen och de lovade 7-8° varmt idag )
 5. 2" begagnat höjningskit till XJ

  Tror inte du kan komma billigare undan än 1500Kr ens för ett begagnat här hemma. Snabbkoll på Dalhems och ebay.uk ger ca, 5000Kr för 2-3" ett budget höjningskit Sedan är det nog lika bra att satsa på ett 3" kit på en gång annars blir du nog besviken
 6. I dag har jag ....

  Tagit av piggkedjorna på baklastaren för att slippa köra sönder halva tomten + kedjorna själva mot asfalten. Så imorgon kommer det väl en halvmeter snö... Igår blev det en utryckning till Uppsala för att bärga hem en VAG produkt som gått sönder. Börjar samla på mig några Mil efter E4 med trailer nu... 1,53L/M blev förbrukningen för den som håller koll.
 7. Tull tillkommer bara på varor över 1500Kr, dock envisas en del ebaysäljare att ta ut tullavgifter även på billigare varor. Felet är kanske inte deras utan ebays global shippingprogram som de säljarna är anslutna till, men det känns surt att betala tullkostnader i onödan, kostnader som dessutom säkert inte tillfaller tullen...
 8. Offroad gummin 16"

  Var bor du? Ang, pm:et, vill du hämta eller ha de skickade?
 9. Hallå ! Kan vara intresserad av dina hjul ! Ring eller smsa 0735213650

 10. Just den firman ja, finns mycket kundrescensioner om jeepskroten och Stefan om du söker Själv väntar jag fortfarande på en fördelningslåda som Stefan personligen ringde upp mig för att bekräfta att jag köpt, det är +4 År sedan nu.
 11. En varning bör utfärdas för den firman som jag ser som högst oseriös. Dessutom har det varit MÅNGA annonser på blocket senaste året om att skroten sålts och kvarvarande delar och bilar som inte sålts kommer gå till fragmentering. Vilket redan borde ha skett sett till annonsdatumen.
 12. isolera grenrör, bra eller dåligt?

  Jo, jag har bara kört ZJ. Dock skrotat 2 XJ och grundkonstruktionen är ju lika på båda. Har du ett missljud vid grenröret så har du nog orsaken där till den höga förbrukningen. Brukar gå att svetsa sprickan då det är ett stålrör, men risken är stor att den kommer tillbaka.senare. Är det lika grenrör som på ZJ så är de från -96 till -98 bättre då de har en inbyggd flexbit som ska ta upp vibrationer eller materialrörelser bättre. Jahaja, det var 2 med hög bränsleförbrukning här i tråden Jag har svetsade grenrör liggandes till ZJ om intresse finns för ett sådant.
 13. isolera grenrör, bra eller dåligt?

  ZJ är känsliga för spräckta grenrör, kanske även XJ är det, och är det spräckt finns risken att luft dras in och lurar lambdasonden vilket ger högre bränsleförbrukning.
 14. Uppdelad fordonsskatt sker väl om beloppet är högre än runt 4500Kr har jag för mig, inte vad för bränsle det drivs av. Har sett ZJ med olika fordonsskatt, så det handlar troligen om felkodning vid beslut. Får jag gissa är det enklare att byta bil än få rätt mot ansvariga myndigheter.
 15. Pelle chanslös kan säkert svara på vad som felar då han just sett över sin 5,9 motor. Jag bytte bl,a insugs och plenumpackningar på hans motor vilket är vanligt att de går sönder på V8, drar motorn tjuvluft genom dessa så misständer den och skapar ryckningar mm. Även svängdämparen på vevaxeln byttes vilket jag tror gjorde stor skillnad på hans motorgång.