Iznogoud

Medlemmar
 • Content count

  1,370
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

108 Outstanding

1 Follower

About Iznogoud

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Sandviken

Recent Profile Visitors

3,803 profile views
 1. F-lådan är inte direkt sämre på tidiga ZJ, men lider mer av sliten visco än senare ZJ. Provkör du en tidig ZJ och inte märker av att den hugger och stretar emot vid sväng på asfalt så är viscon OK, den går heller inte sönder över en natt så hittar du en sådan bil kan du köra den "länge" utan viscoproblem. Och även om viscon är defekt så är bilen fortfarande körbar om än med dåliga fickparkeringeegenskaper. Viscon är relativt lätt utbytbar, men dyr i inköp. Jag har skrivit en GDS tråd om hur byta visco. Personligen hade jag valt en laredomodell för att slippa den eländiga skinninredningen som är iskall på vintern och stekhet på sommaren, och allmänt obekväm temp,mässigt även däremellan... Det skiljer inte mycket i utrustningsnivå mellan Limited och Laredo, utan är mer visuella skillnader såsom lackade plastdetaljer på Limited. Årsmodell 1995 inbillar jag mig är sämsta köpet då den kan ha någon skum startspärr som kan strula + att den hade då jag sökte bränslepump till min -93, den dyraste bränslepumpen om man skulle behöva byta den. Det viktigaste att kolla är rosten skulle jag säga, och servicehistorik och skick på motor/låda. Elen kan strula men gör det mest på de misskötta bilarna vad jag sett. I6 eller V8 gör ingen skillnad bränslemässigt om motor mm är välservat, så där avgör tycke och smak mer än ekonomi.
 2. kringgick inte mackarna lagkravet genom att sälja grillkol istället för E85 som förnyelsebart bränsle ( gengas )? Kika efter en Blå slang när du tankar nästa gång, tror merparten av mackarna häromkring i människobyn säljer E85.
 3. Sandvikens jeepklubb

 4. Sandvikens jeepklubb

  Några bilder dårå...
 5. E85 finns så gott som alltid på de större stationerna, så tillgången är inget problem. Körde konverterat redan för typ 10-15År sedan, och även då var tillgången rätt god.
 6. Sandvikens jeepklubb

  En spontankörning kommer ske imorgon runt 12 tiden, då en ny bil införskaffats av en gammal medlem som varit utan bil ett tag. Vi kommer köra i skogarna kring Årsunda, så den som vill vara med för snabbt som attan höra av sig för kontaktuppgifter.
 7. I dag har jag ....

  Jodå, de har många utbildningar att söka/gå. Kruxet är stelbenta regler, förr var du tvungen att vara arbetslös i 2-3År innan en utbildning kom på fråga, idag tror jag det räckte med att vara inskriven som arbetslös oavsett tid. Gick 2010 på YA och fick hjullastarförarbevis, arbete och räddning på väg via AF. Och nu 2016 heta arbeten och vaddetnuheterförattkommainnanförgrindarnapåstörreindustrier... inför sista jobbet. Dagens regler känns mer logiska, för om man nyss blivit arbetslös har man ju bäst kontakt med arbestlivet och bäst vet vad som efterfrågas inom den egna branschen.
 8. I dag har jag ....

  ... snart kapat upp och klyvt den ved som blev av de förr så ståtliga och förb... tallarna. också fått reda på att jag ska bli, eller försöka bli, grävmaskinist eller nå´t då arbetsförmedlingen gått med på att skicka mig på en sådan utbildning. Undra om jag fortfarande är bildbar eller om huvudet är fullt av gammalt strunt som inte längre behövs och inte rymmer mer kunskap att glömma bort?
 9. Fjädrar vid höjning zj

  Du köper nya fjädrar eller fler puckar, tror inte det finns begagnade original från annan bil som är + 3"
 10. I dag har jag ....

  ...kapat sönder och grävt över den sista stubben efter fällning av 7 ( lång svordom och andra fula ord ) kott och barrodlingar som stått på tomten. Bara 2 träd kvar att fälla, precis intill en väg och en lyktstolpe Vad kan gå fel... Sist gick det inte direkt efter planerna då jag skötte winschningen och en annan kille sågandet, en gren spretade ut lite väl mycket + att jag tror han kapade genom hela trädet istället för att lämna ett "gångjärn" + att kärringknuten som höll ihop repet runt stammen gled då jag spände upp linan. När trädet föll, föll även en gemensam telefonstolpe och dito trådar Tur att det inte var på min tomt, så jag slapp förklara för Telia m,fl hur stolpen plötsligt kunde sluta jämns med backen...
 11. I dag har jag ....

  Ska jag hälsa honom att hans pension är indragen, nästa gång jag talar med honom? Hans Patrol är så blank och fin att den skulle skämma ut oss andras jeepar, så jag vet inte om han FÅR vara med och leka... Någon kan få för sig att höja kraven på deltagande i jeepkretsarna här i skogarna om de utgår från hans Patrol, och det vore förödande för oss andra ( mig )
 12. I dag har jag ....

  Japp, han har pensionerat sig jeepmässigt.
 13. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Dr Keller finns ( fanns ) på forumet, men är inaktiv idag och utan jeep. Han tillverkar heller inga puckar eller QD längre. Jag köpte de absolut sista puckarna, och fick de sista k-stagsförlängarna i hjulklapp häromåret
 14. I dag har jag ....

  ...svetsat en svetspor eller spricka i ett hydraulrör till ena lyftcylindern på baklastaren, där det börjat läcka hydraulolja. Gott om plats var det väldigt ont om då poren satt mellan röret och cylindern, + att jag stod utomhus med Mag svets i "byigt" väder
 15. Bakre slang. http://www.ebay.co.uk/itm/Mopar-Engine-Crankcase-Breather-Hose-fits-1991-1996-Jeep-Cherokee-Comanche-/152023520695?hash=item23654ed5b7:g:LEcAAOSwHgVW79bR Främre slang. http://www.ebay.co.uk/itm/JEEP-CHEROKEE-WRANGLER-Crankcase-Vent-Valve-To-Air-Cleaner-Hose-NEW-OEM-MOPAR-/152311798168?hash=item23767d9998:g:YhQAAOSwnbZYI0Ka