Iznogoud

Medlemmar
 • Content count

  1,621
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

157 Outstanding

1 Follower

About Iznogoud

 • Rank
  Guru

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Sandviken

Recent Profile Visitors

4,349 profile views
 1. Kylare jeep xj

  Ja, varför inte? Aldrig handlat där men kan knappast vara någon skillnad mot ebay ex,vis.
 2. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Gud är kvinna, feminist och miljöpartist! Skulle dra dram trailern för byte till vinterdäck och noterade ett föremål på flaket, det visade sig vara ett främre bromsbelägg utan själva stålstommen. Hmm, varifrån kommer det, vad drog jag på trailern senast? Leksaken åkte trailer sist, och jag mindes att vid avlastning tycktes bromsarna ha frusit fast och kärvade något vid avlastning. Bort med framhjulet och visst saknades det något på det inre pilbågsformade "bromsbelägget"!? Rotade lite i gömmorna och fann ett belägg passande andra sidan ( beläggen är sidesanpassade ) men det gick att montera ändå. Kikade lite på ebay efter nya men tyckte de var lite dyra även i Usa + frakten. Såg att Biltema hade för samma pris så en resa planerades hastigt och lustigt. Väl hemma med de nya beläggen konstaterades att nedre bromsoksbulten inte tog gäng i spindeln vid återmontering. Stööööön! Fram med insatsgängorna, och dito borr som vid ett skevt ögonmått såg lite stor ut men borret låg ju i fackegt för M8 gängorna så den borde vara rätt. Borrade ur det gamla gänghålet och satte dit gängtappen för gängande av nya gängor, men den for rätt genom det nyborrade hålet Jaha, se goddag då. Vad gör man nu med ett för stort hål där bulten inte kan bytas ot en större då bromsoket inte tillåter det? Men även i de mörkaste stunder sent på eftermiddagen kan man finna lite tur. Hålet gängades för insatsgänga M10, vari insatsgänga M8 passade perfekt, vari bromsoksbulten passade. Pheeeewww.... Mitt humör idag följde en tydligt sågtandad kurva ...VVVVVVVVVVV... men just nu ser det ut som att det blir lite skogslek imorgon med jeepen.
 3. Byta knutkors

  ...hårt typ. Aldrig dragit med moment, bara med muttermaskin lagom "hårt".
 4. I dag har jag ....

  Ahhh... Kortdag och hemma redan. Nu finns det tid, och väder till att skölja av värsta skiten på jeepen inför lördagens körning. Främst rutorna då, resten är ju bara lackskydd... Sista dagen på utbildningen också, så nästa vecka är man utkastad i det hårda livet igen inför start av nästa grävsäsong.
 5. Sandvikens jeepklubb

  Härligt. Har nog lyckats övertala 1 ZJ från uppsalatrakten att komma också, så vi kan nog bli fler än förra gången om allt klaffar.
 6. Sandvikens jeepklubb

  App app... Inga undanflykter nu när du fått bilen lagad och tips om hur lösa ditt lilla tidsproblem. Närvaro var väl en del av dealen med bilreparationen minns jag tydligt, osäker på om jag informerade dig om det dock. Kollegan då, kommer han? En Volvo Valp kommer och premiärkör fick jag nyss veta.
 7. Sandvikens jeepklubb

  Nästa körning Lördag 9 December Kl, 10.00
 8. I dag har jag ....

  ...haft besök av broder och Captain Morgan, ingen bra kombination
 9. I dag har jag ....

  LS tillsatsen gör oljan mer halkig, så en sliten lamelldiff fungerar bättre med ren olja.
 10. I dag har jag ....

  ....bytt alla oljor & lagat huvlåset ( och hoppat lite på en bakåtvikt huv för att få den att passa som tänkt igen ) + lite andra småsaker på en ZJ. Hann även med att byta 2 fjäderben/stötdämpare på en Santa Fé.
 11. Stolar

  Baksätet kan fällas på alla ZJ, 40-60 eller något liknande...
 12. Ett kul problem

  Aha, trots att jag rivit ett par XJ har jag aldrig reflekterat över att de haft en annan infästning.
 13. Ett kul problem

  Ja det finns både övre och nedre bärarmar. båda ska vara justerbara om någon nytta ska finnas med dom.
 14. Ett kul problem

  Kontrollera/vrid kambulten i främre nedre bärarmsfästet, kan ge ca, 1-2Cm i bästa fall. Eller beställ justerbara bärarmar.
 15. Om den startar efter att ha svalnat skulle jag gissa på vevaxel eller kamaxelgivare. Vevaxelgivaren stänger bränslepumpen vilket kamaxelgivaren inte gör, viket kan underlätta gissningsleken om vad som är fel.