Iznogoud

Medlemmar
 • Content count

  2,095
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

292 Outstanding

1 Follower

About Iznogoud

 • Rank
  Guru

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Sandviken

Recent Profile Visitors

5,067 profile views
 1. Winchmax

  Linan var utdragen och indragen med belastning, hade dessutom flyttat några skrotbilar på tomten innan haveriet, så linan borde definitivt varit hårt dragen mot trumman. Den lossade dessutom 2ggr till efter att jag lagat infästningen och belastat den innan verklig användning... Först då jag borrade egna hål i trumman och fäste linan med en U bygel ( avgasklamma modell liten ) fungerar winschen som den ska. Fjärren fungerade först då jag bytt ut den + mottagarenheten mot annat märke. Den nya de skickade har jag inte använt då jag inte litar på den. Och det är inte första winschen jag ägt...
 2. Metallspån mm i automatlådan

  Jag betalade 15K för 3-4År sedan, då lämnade jag bilen hos dom och de gjorde allt demonterings och monteringsarbete inkl, renovering. Vissa säger att det var billigt, jag vet inte men det var värt varenda krona med tanke på hur bökigt det är att byta låda på dessa bilar.
 3. Winchmax

 4. Metallspån mm i automatlådan

  Brynäs transmission utanför Sandviken, de har reparerat och förstärkt min låda i skogsjeepen, och har bra rykte.
 5. Jannes rekreations XJ

  XJ är väl som ZJ ett hopkok av tum och mm, så det gäller att ha ett välutrustat garage...
 6. I dag har jag ....

  Glädjedödare... Hur som... tankade idag och landade på ca, 1,54L/M med blandad körning till/från jobbet. ( motsvarar väl ca, 1,04L/M för BF95 i kronor och ören räknat, måste ju räknas som miljöbil då va? )
 7. Vassa kanter är ajabaja så de måste du ta bort eller skydda, huvudregeln är att slitbanan ska vara innanför skärmkanten men en ren offroadbil brukar kunna slinka igenom även om däcken sticker ut litegranna. Du kan även sätta en gummi eller plastremsa som skärmbreddare i skärmkanten för att täcka slitbanan, det är godkänt.
 8. Metallspån mm i automatlådan

  Jag hade renoverat befintlig låda, att köpa en begagnad kan resultera i samma problem direkt eller snart... En bekant köpte en ZJ med trasig låda som köpts av den ökända jeepskroten som "fungerande", det gjorde den inte varpå ägaren tröttnade på att byta låda och sålde bilen. Ska du köpa en begagnad låda, köp av en trovärdig säljare OCH spola alla rör och kylare ordentligt innan uppstart för att sanera systemet från skräp.
 9. Sandvikens jeepklubb

  Nästa körning nu på Lördag 11 Augusti ( om genomförd ) samling vid gokartbanan på SMK gävles motorstadion i Rörberg kl, 11,00 för hämtning av nyckeln där då jag arbetar på lördagen och ansvarar för den.
 10. I dag har jag ....

  Ja, rak 6an. Det är väl V70 och 850 Turbo som gäller, har bara köpt lösa spridare själv och inte plockat lös några. http://users.erols.com/srweiss/tableifc.htm Här kan du avläsa spridares flöde mm
 11. I dag har jag ....

  Tankat spritbilen, 1,67L/M blev det med ca, 10 mils trailerkörning vilket får ses som jäkligt bra då motsvarande på bensin hade varit ca, 1,35-1,45L/M I kronor och ören sett så blir det vinst på 5-6Kr då bensin landat på ca, 23,50Kr och E85 på 17,71Kr. Tror även att det går att kapa siffrorna ytterligare med ett spridarbyte till mindre volvospridare ( ca, 315cc ) istället för dessa saabspridare på ca, 350cc, de skulle ändå ligga inom omräkningsformeln för etanolkonvertering på min motor. Vid kallstart syns tydligt ett vätskemoln ur avgasröret, något jag aldrig sett på någon annan konverterad bil. Vilket jag tolkar som ett stort bränsleöverskott innan lambdaregleringen tar över.
 12. I dag har jag ....

  Nä, den självdestruerade efter att bäst-före-datumet passerats med något årtionde Har f.ö sålt den olycksbringande saaben jag råkade byta åt mig idag, så nu vänder olyckan till lycka istället, wohoo...
 13. I dag har jag ....

  Inbillar mig att motorn går mycket lättare efter att den gamla ac kompressorn bytts ut, och lambdamätaren visar mer åt mager blandning hållet än fet, även känslan av mer kraft infinner sig Ska bli intressant att tanka ( E85 ) sedan och se om förbrukningen ändrats, synd bara att jag fick bärga en äcklig Saab ( för 2a gången på 6 månader ) häromdagen, vilket sabbade min till-och-från-jobbet-körning som jag tänkt mäta upp.
 14. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Bytt ac kompressor och fyllt gas, så nu drar det kallt i kupén igen efter söndagens kompressorhaveri. Tvingats smörja upp yttre dörr-lås-upp-knappen då den tydligen fastnat inuti dörren med resultat att dörren inte gick att stänga/låsa Det är den där jäkla saabens fel!
 15. I dag har jag ....

  Och vad är det för praktikant som lagat sönder feltemas hemsida!? :upprört flino: