Iznogoud

Medlemmar
 • Content count

  1,447
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

127 Outstanding

1 Follower

About Iznogoud

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Sandviken

Recent Profile Visitors

3,970 profile views
 1. spindelledspress/kulledspress

  http://www.ebay.co.uk/itm/21PCS-BALL-JOINT-SEPARATOR-AUTO-REPAIR-TOOL-REMOVER-MASTER-ADAPTER-UNIVERSAL-/191540862727?hash=item2c98b99f07 ( lika som i tidigare länkning, men med frakt till Sverige ) Köpte denna förra året vilket fungerade okej, men kunde varit bättre i passformen om man får klaga lite.
 2. I dag har jag ....

  Klarat lilla ADR kursen, ( hur det nu gick till... ) Fasiken, jag valde ju maskinistutbildningen för att slippa all denna teori... Mött en massa äventyrskittade "jeepar" på väg norrut efter E4 nu på eftermiddagen, är det någon SOT träff eller liknande på gång?
 3. Sandvikens jeepklubb

  Nästa körning Lördag 8 Juli kl, 10.00
 4. Grand Cherokee växlar upp långsamt

  Byt filter och olja till att börja med, annars kan det vara växlingssolenoiderena som spökar och behöver bytas.
 5. I dag har jag ....

  Kört en 22 Tons grävmaskin Ballt! Och en liten fjutt till hjullastare, fick upp den i oerhörda 7Km/h vid hjulning.
 6. Mer troligt ett knutkors än f-lådan, sitter 3 stycken i främre kardanen.
 7. Här kan du nog hitta elschema mm på din bil. Annars lossa rattkåpan och se över alla kontakter och jordskruvar, lukta på olika komponenter. Luktar det bränt har du troligen en kortis där som kan spöka. Även instrumenthuset kan lossas rätt enkelt om du demonterar sargen runt huset, och sedan lossar 4 skruvar som håller det. http://jeepslimited.com/
 8. I dag har jag ....

  Ibland är världen liten. Idag på kursen började vi tala om min nuvarande dragbil ( GC -96 ) och att jag trodde jag köpt den i Harmånger eller något liknande. -Inte Njutånger då?, säger en annan kursdeltagare. Mjo, kanske säger jag... -Då är det ju min gamla bil säger kurskamraten och börjar beskriva bilen och allt som följde med den då jag köpte den av en mellanhand mellan mig och kurskamraten. För övrigt gäller det att ha tur ibland. Glömde mobilladdaren i jondajen igår kväll, och gick ner för att hämta den. Väl vid bilen tyckte jag det pyste någonstans och trodde grannen höll på med något konstigt. Tittade lite extra runt bilen för säkerhets skull, och hittade en uttorkad luftventil i ena bakhjulet. En ventil som måste ha gått sönder samtidigt som jag kom ut till bilen då däcket fortfarande var runt och höll luften bra just -då-. Kul att ha startat bilen nu i morse kl, 6,30 och upptäckt punkteringen, eller fått den på E4 mitt ute i skogen... Nu hann jag byta hjul och dessutom kasta in det trasiga hos den lokala verkstaden som bytte ventilen under dagen.
 9. I dag har jag ....

  Uj uj uj uj... Nyss hemkommen efter "kort" 1a dag på den nya kursen AF satt mig på, 25 mils daglig pendling kommer nog sätta sin spår... Tur man åker jondaj som går på luft, och en liten skvätt förbränningsolja.
 10. Utöver fler lägen att välja bland finns inga andra fördelar om viscon är frisk. Bränsleförbrukningen sjunker inte då framaxeln saknar möjlighet till frihjulsnav vilket gör att alla delar i axeln släpar med oavsett 2 eller 4wd läge Även om framkardanen tas bort ( endast -96 eller nyare! ) sjunker inte snittförbrukningen märkbart, däremot blir bilen mycket mer svårkörd om man drar släp då bakvagnen är så pass lätt som den är på ZJ. Enda sättet att sänka förbrukningen är att köra landsväg i jämn hastighet långa sträckor, annars drar de ungefär detsamma oavsett 2 eller 4wd. Min -96a drar i snitt 1,3 - 1,4L/M oavsett dyr, ecodriving, normal körning, med eller utan framkardan. Med 2,5 - 3 tons biltrailer efter drar den ca, 1,5-1,6L/m, och släppte direkt även på torr asfalt med bakhjulen vid gaspådrag från stillastående, utan framkardan. På grus var den allt annat än rolig att dra tungt med då. Dock gick den på 1,02 vid långkörning och jämn hastighet ( Max 100km/h )
 11. Går inte vad jag förstår, och varför? 249 lådan efter -95 är ju bättre på alla vis förutom om man vill rundslipa bakdäcken. Vill du slira utanför kiosken kan du på -96 och nyare ta bort främre kardanaxeln utan problem, och sätta tillbaka den när 4x4 behovet uppstår till hösten.
 12. Sandvikens jeepklubb

  Nästa körning nu på Lördag 10 Juni Några ur klubben inkl, mig själv, fastnade på film från gestrike offroads bessemerträff i lördags. Min gräsmatta fick mycket gödsel och jordpåfyllnad efter den träffen och tvätt efter hemkomst....
 13. Oljeläckage

  Nej. Är f-lådan tom på olja, eller vad? Att en gammal Jeep är allmänt oljekladdig är inget konstigt, så är det mycket olja kvar i lådan och du inte fyllt på någon skulle jag nöja mig med att tvätta rent och ombesikta sedan. Är läckaget mellan f-lådan och automaten är det mer arbete, men inget oöverstigligt.
 14. Extra larm hjälp

  Det är bara att klippa bort de extramonterade delarna, skarva ihop klippta originalkablar och ta bort strömtjuvar mm som hör till det extramonterade. Ingen rakerforskning direkt, mest bara bökigt att följa alla kablar under instrumentbrädan mm.
 15. Extra larm hjälp

  Troligen extramonterat, ta bort skiten är nog enklast. Börja följ kablarna först för att säkerställa att det är extramonterat, syns tydligt om det är klippt och klistrat utanpå original elsystem.