Ice-Man

Medlemmar
 • Content count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Ice-Man

 • Rank
  Gröngöling
 • Birthday 11/25/1970

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Kristianstad

Recent Profile Visitors

915 profile views
 1. Pierre, du är ju en klippa! Jag hade nästan gett upp hoppet men det verkar ju inte så komplicerat ändå. Stort tack!
 2. Tackar för länken! Lite tråkig fraktkostnad 28 dollares... O sen kommer väl tull på det. Tror jag ska leta efter en hel servopump på skroten istället kanske. Verkar också behövas specialverktyg för att demontera och montera remskivan?!
 3. Jodå, fick snabbt svar av USA bildelar, dessvärre hade de ingen remskiva...
 4. Lars 9k, jag mailade USA skroten igår, vi får se vad de kan uppbringa. insu, det enda jag hittar är hela styrservopumpen på bildelaronline24. Pumpen är hel, det är bara remskivan som är kass. Startade upp bilen idag och då slamrade det till och remskivan är nu i smådelar och remmen är loss. Axeln till pumpen löper lätt så den verkar hel.
 5. Ingen?!?! Någon som vill sälja en styrservopump passande en ZJ 5.2 då? Kass pump spelar mindre roll, bara remskivan är hel Kanske någon som kan tipsa var man kan handla en till rätt pris? Har hittat i USA (http://www.ebay.com/itm/Power-Steering-Pump-Pulley-Dorman-300-306-/172388188970?hash=item282323032a:m:m3uyn7STnnk-ErSBOF6GeWw&vxp=mtr) men frakten är ju dubbelt så hög som kostnaden för remskivan och sedan brukar de skinna en i tullen när man beställer från USA oxå.
 6. Var ute o körde min "gårdsjeep ZJ 5.2L 1996 en runda i snön igår och tyckte styrningen kändes ryckig. Körde in den i garaget och när jag kände på remskivan till styrservopumpen så kändes den lite lös. Jag startade upp bilen och bad sonen vrida lite på ratten och ser till min fasa att axeln till servopumpen stannar när den blir lite belastad. Letar nu efter remskiva till servopumpen och hoppas att jag möjligen kan finna en i detta eminenta forum. Någon som har en rasad styrservopump liggande som jag kunde får köpa remskivan från? Stort tack på förhand! / Tom
 7. Hej!Någon som kan avgöra vad det är för typ av drag på min ZJ -96 genom att betrakta följande bild? [url="https://dl.dropbox.com/u/70701197/DSC_0398.jpg"]https://dl.dropbox.c...97/DSC_0398.jpg[/url] Förra ägaren hade slarvat bort kroken, bulten som sitter i har jag satt dit tillfälligt. Jag skulle behöva få tag på en dragkrok som passar detta fäste, någon som vill förbarma sig o ta en titt i garagegömmorna så hade jag blivit enormt tacksam.Stort tack på förhand!
 8. Jeep zj 5,2

  Med ägg under pedalen på landsväg så har jag lyckats köra min ZJ -96 på 1,2 l/mil. Färddatorn visade i alla fall det. Men hur kul är det att köra så? Normal blandad körning ligger min snarare på 1,6 l/mil, och busar man lite så gör man bäst i att låta bli att titta på förbrukningen.
 9. [img]http://www.nightrider.se/images/jgc.jpg[/img] Så här ser den ut idag. Tänkt som en gårdsbil, men efterson det var rätt enkla tvåor att åtgärda så får den agera extrabil ett tag. Passar på att snygga till den lite om den nu ska rulla på väg, tröskellådorna lagade och avgassystemet mullermoddat, måste ju höra V8:an. Tänkte försöka få tag på några billiga skärmbreddare så man kan kapa bort rosten i skärmkanterna. Funderar oxå på att blästra de ärgade fälgarna. Det skadar ju inte att snygga till den lite även om den bara ska gå på gården sedan...
 10. [quote name='Jeep_V8' date='29 mars 2012 - 05:07 ' timestamp='1332994075' post='115589'] Hejsan. Intresserad av att sälja gasfjädrarna till bakrutan separat? Pris? Tack på förhand. [/quote] Så kan jag köpa dämparna till bakluckan
 11. Var köpa skärmbreddare till ZJ?

  Tycker nästan att Buschwacker och kopiorna blir lite för breda om man som jag tänkt att behålla originaldäck framför "ballongdäck"... Men det kan kanske funka?
 12. Härligt syncat till musiken/texten
 13. När jag nu ändå besiktigat min Grand Cherokee 5.2 ZJ 1996 så är det väl lika bra att snygga till den en aning?! Tröskellådorna avklarade inför besiktningen (varför nu det krävs, de är ju inte en bärande konstruktion ens) och av kosmetisk anledning skulle jag nu vilja göra något åt framskärmarna. Nya finns att köpa på t.ex. Mekonomen för ca 700:-, men sedan ska de lackas o "pyntas". Funderar därför på att montera skärmbreddare bara för att kunna kapa bort det som är rostigt och dölja det med plast. Söker därför nu efter ett skärmbreddarkit. Jag har hittat hos t.ex. Dalhems för 7 lakan, men det är betydligt mer än jag tänkt lägga! De behöver bara ha två attribut; Billiga och snyggare än rosthål. Jag ska inte gnugga bilen mot träd, ej heller montera "traktordäck" eller liknande. Bilen ska inte heller på utställning. Det räcker med några moderata formgjutna "plastbitar". Någon som vet vart man kan köpa dylika tingestar nytt eller begagnat?
 14. Ja, det är väl konstigt att de ska kosta 3.200:-/st i Sverige. Där är gränsen passerad för vad en bit plåt får kosta till en gammal Jeep som börjar märka av tidens tand. Jag snackade snällt med vår plåtfirma så det löste sig. Bilen sedan några veckor besiktigad och klar. Tanken var från början inte att ha den besiktigad utan som ren "gårdsbil", men förra ägaren hade besiktigat den så det var bara en efterkontroll så det var lika bra att köra igenom den! Efter besiktningen kapade vi bort ljuddämparen och byggde på några böjar samt monterade en kromad japsadämpare med dubbla utblås som vi hade liggande i garaget. Inte nån vidare dämpning i den, men ujuj vad mysigt mullrigt V8:an låter nu!
 15. [quote name='Conny P' date='10 januari 2012 - 18:56 ' timestamp='1326218203' post='112399'] Hej! Ett sätt är att göra en profil på tröskeln med t.ex. en ståltråd eller en plåtremsa och ta med till en plåtslagare som enkelt kan bocka till en plåt i lämplig längd. Då kan du beställa den tjocklek du vill ha, t.ex. 1 mm. Var beredd på att förstärkningsplåtar ini tröskeln också är rostskadade, men de är lättare att fixa om du själv kan bocka till passande plåtbitar. MVH Conny P. [/quote] Ja, det verkar få bli något sådant... Konstigt att man inte ska kunna hitta till vettiga priser i Sverige - någon som vet om man kan beställa från EU eller möjligen USA för vettiga pengar? I och för sig så är det troligen inget problem att göra dem själv då vi har både plåtverkstad och smidesverkstad på jobbet vilket underlättar saker och ting väsentligt Tipset med ståltråd eller plåtremsa var ju rätt smart ifall man inte kan få loss dem hela med vinkelslip. I mitt fall så är det bakre delen av tröskellådorna som är uppätna, kanske räcker att tillverka nytt till sista halvmetern eller så... Jaja, får se om jag lyckas finna några färdiga, annars får det bli egen tillverkning... Minsta motståndets lag....