Anders11

Medlemmar
 • Content count

  58
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Anders11

 • Rank
  Rookie
 • Birthday 01/02/1961

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Börstig
 • Intressen Jeepar, off-road, motorcyklar, bilar och god mat,
 1. Den går med all säkerhet 50000 mil eller som Iznogoud sade, till solen slocknar.
 2. Om du vill ha en XJ, så vill jag ge dig följande råd utifrån min personliga horisont. 1. Sikta in dig på årsmodell från 1997-2000. 2. Den raka 6 cylindriga bensinmotorn. Dieselmotorn i dessa är inget under av driftsäkerhet. 3. Automat och NP 242 fördelningslåda. Rostar friskt i golv och hjulhus bak. Lyft på mattor och kontrollera etc. Ett rostvrak blir dyrt om man måste lämna bort för reparation. Vanliga med Dana 35 bakaxel vilken somliga kritiserar kraftfullt. Jag har aldrig haft problem med någon Dana 35. Se till att de är fyllda med rätt mängd frisk olja av rätt sort, så undviks många problem. Lite skumma elfel är relativt vanligt på XJ, många gånger beroende på dålig jordanslutning av kablar etc. Ibland beroende på eftermonterade larm, men kan också ha andra orsaker. Montera gärna ljusrelän för bättre ljusutbyte. Original går all ström till ljus genom ljuspådrag utan relästyrning, vilket resulterar i spänningsfall och ibland brända/glappa ljuspådrag. Enkelt och billigt att byta men onödigt. Ett par tum höjning och 31" däck med lite grövre mönster ger en tuff bil för en billig peng. Tusen gånger roligare än en V70.
 3. Bromsar fram TJ

  Tänka sig! Hittade bra bromsklossar från EBC och finns i tre klassningar.
 4. Bromsar fram TJ

  Har läst någonstans på det stora vida Internetet att det finns bromsklossar för montering fram på min TJ, 4.0L. Bromsklossar med lite bättre bett för att förbättra bromsförmågan något. Tror det var EBC som hade något som var en klar förbättring. Någon som vet vad det var för beställningsnummer etc eller har några andra tips?
 5. Jeepster name may be used for Fiat-based baby Jeep

  Det var en ful rackare........
 6. Ta bort så mycket som du känner att du behöver för att komma åt. Huvudbromscylinder och behållare sitter normalt sett ihop. Låt dessa sitta ihop när du tar bort huvudcylinder. Att försöka gå den lätta vägen brukar innebära att du inte blir nöjd med din insats. Nycklarna du vill köpa brukar kallas öppen ringnyckel och finns speciella för bromsrör. De har sexkant istället för normalt tolvkant muttertag. Köp även hem bromluftningsnipplar till både fram och bakbromsar. Fram kanske du blir tvungen att värma luftnipplar om du ska kunna lossa dem. Kanske till och med nya hjulcylindrar bak cirka 235kr/st bak. Lätt att det mesta går sönder eller är dåligt när du väl får isär bromsarna. Lycka till!
 7. DrKeller´s Cherokee XJ till salu

  Javisst! Du har en fru som är något alldeles extra. Håll hårt i henne.
 8. blir tokig snart!!

  CPS = Crank position sensor. Jag skulle nog som föregående rekommenderar börja med att byta den. 610 Kr på American racing. Köper du original Jeep, så blir det säkert dyrt. Lycka till med din Jeep.
 9. Tack för svar! Det löser mina problem med kroken.
 10. Hej alla Jeeptokar! Jag har en dragkrok på min Xj som ser ut enligt bild. Är det någon här som vet vilket fabrikat det är på kroken? Min är en 1999 års modell. Bilden är lånad. Jag är ute efter en ny låsning till kroken. Är fjäderbelastad och SKA gå att gänga fast i intryckt läge, det gör inte min , därför inte godkänd på SBP.        
 11. Jeep Cherokee Sport 1999

  Delar köpes till Till XJ 1997-2001.   Behöver följande delar:   Front/grill   Ljusinsatser   Stötfångare fram  
 12. Jeep Cherokee Sport 1999

  Hej! Tack för tipset! Man blir ju trött på att se en skadad Jeep, därför vill man återställa den så fort det går. Ska tänka på att inte dra igång några reparationer ännu.    16/3 Försäkringsbolaget valde att tro på den som körde på mig. Alltså mitt fel enligt dem. Synd att man inte tog vittnen. Nu kan jag i alla fall reparera. Idag bort med stötfångare, winch, front och skärm. Inga skador på inre struktur. Bra bilar JEEP!    18/3 Fortfarande till salu! Kan säljas utan winch och KL 71 däck för 14 000 eller byte Volvo V 70. Det är lägsta pris innan jag fixar det som behövs. Skärm är ordnad, front och stötfångare behövs ännu.
 13. Knutkors fram Xj -88

  Prova med American racing eller Mekonomen som inte alls var så dyra på knutkors. 235 kr om jag inte minns fel.
 14. Jeep Cherokee Sport 1999

  Halvförsäkring!
 15. Jeep Cherokee Sport 1999

  Hej! Nej den är kvar. Försäkringsbolagen funderar på vem som är den skyldige ännu. Den finns kvar än så länge. Ska plocka bort den buckliga skärmen och stötfångare fram i helgen.