Henrik Krusell

Medlemmar
 • Content count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Henrik Krusell

 • Rank
  Nykomling
 1. Hej igen alla jeep lovers. Kommer byta bakaxeln på våran cherokee limited 3.7 -04 då den befintliga är utsliten. Jag har hittat en på en skrot men den har suttit på en -05. Enligt säljaren så ska det eventuellt vara något litet som skiljer men han kan inte säga exakt utan att ha sett min axel. Är det någon här som har monterat en nyare axel på en -03 -04 liberty. Bägge axlarna har samma utväxling. Kan ju vara något sketet som andra broms sköldar eller liknande. Ska dit imorgon men det hade varit bra med lite kött på benen. Tack på förhand!
 2. Byta hjullager bak?

  Detta tackar jag varmast för Blir till att beställa lager från Hansen Racing och ge sig på det. Handbromsbackarna är nyligen bytta men var sitter spärren som man justerar med? Har ett racing projekt i garaget så det får bli mek på gårds planen. Tack igen för beskrivningen och NEJ, jag kommer inte anlita den verkstaden igen.
 3. Byta hjullager bak?

  Det var nog att få väck dom yttre lagrerna dom syftade på. Dom hävdade att det var glapp i hjulen så dom konstaterade dom yttre. Behöver man inte någon specialare till att få väck dom gamla lagrerna. Finns väl inget att greppa om med en avdragare då lagret är intryckt i navet, eller? Väntar på pris från en auktoriserad Jeep verkstad imorgon, efter det så bestämmer jag mig för om jag ska göra det själv eller inte. Har svurit på att inte meka bruksis mer, men man åker väl dit på det som vanligt..
 4. Hej. Hade bilen, cherokee limited 3.7 -04, bokad hos meken idag. Har väntat en månad på tiden och det sjunger kraftigt där bak. När jag rasslade in i morse så sa dom att dom inte gör detta då det är för mycket jobb . Nu till min fråga, kan det vara så jobbigt att byta lagerna? Är det någon som har lite tips angående detta ingrepp. Vad jag har förstått så är det problem att få av dom gamla lagrerna. Finns det någon speciell avdragare? Är det bara att "rycka" ut driv axlarna? Många frågor... Överväger att göra det själv om det inte krävs några special verktyg.
 5. Det här var nyttigt för mig med.