Kontroliten

Medlemmar
 • Content count

  118
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Kontroliten

 • Rank
  Rookie
 1. Blandade prylar

  Ska man lita på vår kära vän google, så ja. Det verkar inte gå att få tag på nya orginalmattor, så lite svårt att jämföra.. Men 9 av 10 nya som säljs verkar passa 84-01. Även dessa som är mest lika mina: https://www.morris4x4center.com/husky-mat-front-grey-pair-h-51082.html Så med största sannolikhet
 2. Blandade prylar

  Ja dom finns fortfarande kvar. Intresserad?
 3. Blandade prylar

 4. Blandade prylar

  Hej, skicka din adress i ett PM så kan jag undersöka vad frakten skulle kosta. Mvh Johan
 5. Blandade prylar

  Rensar lite i garaget hemma och säljer av följande pryttlar: https://ibb.co/i1F5e7 Orginal stereo med cd-växlare. Stereon vet jag fungerade sist, växlaren osäker. https://ibb.co/ewtrK7 Vevstake/kolvar/ringar. https://ibb.co/hGjbmn Golvmattor i ordentligt gummi. Sakerna har suttit på en Cherokee XJ 2000. Finns och hämtas i Åkersberga. Kom med ett bud om du är intresserad.
 6. Sommardäck på fälg - Sålda

  Sålda
 7. Sommardäck på fälg - Sålda

  Säljer 4st nya Sommardäck monterade på Jeep originalfälg. Hankook däck storlek 225/70r16, köpta förra året men har endast rullat ett fåtal mil. Kvitto finns. Prisidé: 4 000kr Finns i Åkersberga. Hälsningar Johan 0703347891 johan.schinkler91@gmail.com https://ibb.co/js2OGF
 8. Knackand lyftare

  Skönt att det löste sig för dig. Jag hade precis samma i min 4.0L rak 6a och fick byta allt som du nämner ovan. Har dock nu fått tillbaka ett knackande ljud men det kommer bara så fort motorn går upp i temperatur. Samtidigt sjunker också oljetrycket markant och står man på tomgång är oljetrycket i botten och lampan check gauges tänds nästan omgående. Har kört castrols helsyntet och gjort ett oljebyte två gånger men samma fel fortfarande. Undra om man vågar skylla på oljan och göra som Airbus och prova mineralolja eller om problemet är tyngre än så...
 9. Elsats dragkrok

  Hej,   Någon som vet om det finns en variant av denna som är gjord för 7-polig kontakt?   http://www.amazon.com/Tow-Ready-118354-Connector-Converter/dp/B0012RN1Z6   Skakoppla in elsats till dragkroken och den som följde med ska man klippa och löda varenda kabel. Har sett flera USA-varianter som kopplas in i elkontakten bakom reservhjulet. Ringde lokala Jeep-affären och dom hade tyvärr inget att erbjuda. Ska sitta på en Cherokee XJ 2000.
 10. Börjar närma mig en färdigmonterad motor, trot eller ej. Tänkte höra vad ni har för åsikter när man ska köra in motorn. Är det två täta byten av olja och filter som gäller? Och är någon olja mer lämpad i början när man "kör in" den?
 11. Tiden för frakt är egentligen inget stort bekymmer, det dumma var att dom inte säljer kolvarna styckvis. Känns så dumt att ha 5st kolvar till övers. Men samtidigt kanske det är bra så har man några att klanta sig med  ;)   Björka helt rätt. Studerade flera videos och instruktioner innan men var ändå för långsam på den första så kolvbulten nöp fast av värmen ungefär halvvägs. Det gäller att vara snabb där..
 12. En praktisk fråga.. Har råkat förstöra en avse nya kolvarna och måste köpa ny. Kan jag köpa en kolv av annat märke här i Sverige för att slippa vänta på en lika dan från USA, eller är det bara korkat?
 13. Visst är det kul med projekt! Själv har jag målat och fixat lite på motorblocket. Även topplocket fick ny färg, som var inne på verkstad för planing. Ventilerna vart också slipade samt nyfrästa säten.       Nu väntar jag bara på att ett paket från andra sidan Atlanten ska dympa ner i brevlådan så man kan börja återmontera allt. Är väldigt spänd på resultatet  ^_^
 14. När min slutade fungera var det så enkelt att jag bara tryckte tillbaka den fram mot vindrutan, den hade lossnat från kontakten.. Men gissar att du har provat detta  :unsure:
 15. Tänkte fråga om lite råd.. Kommer beställa ett liknande kit som björka beställde. De rekommenderade att man lämnar in motorblock och vevstake för kontroll så allt ser bra ut men även för att veta om man behöver beställa oversize-kolvar eller ej.   Är det en onödig investering eller är det bra att göra? Och vad bör man be en verkstad kolla. Ska man även lämna in topplock för "renovering" för att utesluta eventuella knack och problem?