mattilacken

Medlemmar
 • Content count

  762
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

44 Outstanding

About mattilacken

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Gällivare, Koskullskulle
 • Intressen Är riktigt bilintresserad, men Jeep är livet.
  Annars är att vara i naturen en höjdare!

Recent Profile Visitors

6,059 profile views
 1. Dirt cheap Jeep WJ, bruks bus jeepen

  Dumdididum... Sjuka barn som vaknar stup i ett.. men gallret fick jag dit. Imorgon måste det bli klart då jag har så mycket annat att göra innan vi åker på söndag..
 2. spindelledspress/kulledspress

  Har varit upp tidigare på forumet och denna kom upp som ett bra med billigt alternativ som någon hade provat och fungerade bra. http://www.ebay.co.uk/itm/Universal-Master-Adapter-21PCS-Ball-Joint-Separator-Auto-Repair-Tool-Remover/302197758581?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m1438.l2649
 3. Dirt cheap Jeep WJ, bruks bus jeepen

  Han ut i garaget en sväng så nu har jag en början. Bestämde också att extra sätetmåste bort.. så i morgon åker den ur. Tog även bort reservhjulet så det kan rengöras och göras i ordning. Man vet aldrig när olyckan är framme.
 4. Dirt cheap Jeep WJ, bruks bus jeepen

  På Jeepen har det inte hänt mycket nu på ett braaaaaa taaag... Och det lär inte bli fören mot hösten. Men däremot så har jag börjat utrusta bruksbilen för lite camping, eller overlanding som jag vill kalla det fast än det är långt ifrån i detta skede. Vi har ju då en 2010 Outlander som bruksbil och då denna är riktigt stor invädigt kontra jeepen. Ok 4wd för dåliga grusvägar osv. Dock sjukt dålig markfrigång.. som skall förbättras lite i framtiden. Men överlag är detta den bil jag har varit mest nöjd med sedan jag köpte min första Jeep 2009. En bild på den svarte. Det bästa med dessa är lätt bakluckan som delas nedåt! Älskar denna konfiguration ända sedan vi hade en Suburban med samma typ, bättre sittplats, yta för att lasta takbox mm finns inte! Då jag har tänkt Campa från bilen har ett bättre gasol kök köpts in som både kan drivas på små kompaktflaskor och lite större flaskor. Men för att kunna hantera köket trots packning så måste nån förvaring göras. Hade ett golv från en 95a som jag labbade lite med men det blir för bylsigt och jag förlorar för mycket yta under golvet så det blir en annan lösning. Men jag har snickrat ihop en avgränsare för den elektriska kylvbägen så den inte blir helt inpackad. Ikväll ska det snickras ett lastgaller
 5. ZJ-93 Jakt och äventyr

  Stiligt!
 6. Jeep Cykel 27,5" MTB

  Hej, Nu har ni tillfället att få köpa en nästan ny JEEP Cykel! "Jeep?" säger ni, Jess Jeep!! Tänk att även cykla på en Jeep! Köpt i fjol från Jeep.se. Köpte denna cykel till min fru i fjol och hon har kört ca 6 ggr längs landsväg med den men hon tycker den är lite hög i ramen för henne, så hon önskar en cykel med lägre ram. Nypris: 7718Kr Jag hade velat ha kring 6500kr för den då vi vill kunna köpa en hyfsat motsvarande men med mindre ram. Beskrivning: Mountain bike, aluminium frame, geared for aggressive climbs and controlled descents, 27.5" wheels to facilitate steering and provide maximum stability, hydraulic disc brakes for the utmost safety. Size M, Dim. 85×21×110 Technical characteristics: Frame : Hydroformed Aluminium Fork : Featuring lockable adjustment shock absorbers Levers and Brakes : Aluminium with hydraulic Disc brakes Aluminium Rims : High profile Shifter : Shimano Acera 8-speed Controls : Shimano Steff 24v Crankset : Shimano aluminium Headset : Integrated Stem : Ahead Set Wheels : 27.5"
 7. ZJ-93 Jakt och äventyr

  Stiligt!
 8. Safariräcke till GC-97

  Inte så konstigt då tråden är från 2008..
 9. I dag har jag ....

  Man blir allt lite sugen att ta upp modellbyggandet.. men jag har inte tiden och tålamodet just nu.. Har många lådor med Revell och AMT modeller som aldrig kommer bli bygda.. om nu inte pojken tycker det är kul om nått år. =) Började bygga japanska bygsatser och blev så bortskämd med hur lik de är originalet och passformen så alla AMT och äldre Revell bara ligger..
 10. I dag har jag ....

  Får man jobb via AF? Verkar som en myndighet som inte fungerar så bra. Det känns dom de flesta företag inte jobbar med AF.
 11. Wrangler med 42" Däck?

  Det svåra verkar vara att hitta dem, det verkar som att folk låser in dem i lador vars de blir stående.
 12. Dirt cheap Jeep WJ, bruks bus jeepen

  Ja det är defenitivt både och, jag har också en sån skyllt men man får väll skylla sig själv att man bär dit grejorna istället för att sätta dem i kallförrådet.
 13. Dirt cheap Jeep WJ, bruks bus jeepen

  Det har som sagt varit dåligt med garage tid.. men igår tog jag mig tiden att modda.. Den gamla Hummern som jag haft när jag var liten och som pojken nu hade lekt sönder fick sig en omgång nya däck och hittade sig en plats på skrivbordet. =)
 14. Wrangler med 42" Däck?

  Här kan du se vad som behövdes göra på en Patrol för att få på "42 så det går ju att bygga runt det också men det är mycket jobb. http://4x4sweden.se/forum/viewtopic.php?f=15&t=38803 Du råkar inte vara Johan från Gällivare som kör en svart Rubicon?
 15. Wrangler med 42" Däck?

  Skulle säga ja, det är hopplöst dyrt. Bara däcken kostar multum ca 30k i usa. Sen bör man byta axlar, speciellt om du har en sahara, och det är säkert 30k per axel. sen måste du höja bygga om styrning, bygga om mellanaxlar mm. Höjning minst 30k. så nu är du uppe i mer än 120k. Här kan du sitta och klicka i korgen.. https://www.4wd.com/Jeep-Drivetrain-Jeep-Axles-Differentials/Complete-Axle-Assemblies.aspx?t_c=12&t_s=475&t_pt=7572 Ett litet klipp om olika wranglers med olika höjning kontra däck. Kanske ger dig en bild om hur mycket dy måste göra för att kunna fungera med"42.