mattilacken

Medlemmar
 • Content count

  842
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

63 Outstanding

About mattilacken

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 10/03/1987

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Gällivare, Koskullskulle
 • Intressen Är riktigt bilintresserad, men Jeep är livet.
  Annars är att vara i naturen en höjdare!

Recent Profile Visitors

6,582 profile views
 1. Det är synd att man inte får göra så på alla drag. Jag hade ett på nån av mina bilar som de underkände och då frågade jag om kag inte kunde svetsa det och regbesikta den. De kollade i datorn och sa nej. Inte med denna modellen.
 2. Köp. Montera. Åk till en annan besiktnings lokal. Om inte montera av och på. För övrigt om bilen är helbilsgodkänd så får du inte heller ändra däckdimension över en viss nivå. Eller byta kofångare mm.
 3. Så länge lyktorna godkända så får du montera dem, vilket de bättre led lyktorna är. Men du får inte sätta en LED lampa i en lykta gjord för halogen. Annars kan du väl inte ens byta baklyktorna på en släpvagn.
 4. Lär ju vara lite mindre än en wrangler.. men kanske inte så mycket mindre än en TJ.
 5. Jag har ju lääänge varit sugen på wrangler men den faller alltid på utrymmen. Jag är väll van av att min pappa alltid har kört Suburban så en Wrangler JKU är som liten i skuffen för mig. Låg i går och kunde inte sova och funderade på att förlänga en JKU för att få mer utrymme. Utsidan kan ju inte vara så svår att förlänga.. rak plåt mer eller mindre och skulle man få tag på en totalad kaross men med helt bakstycke så hade man tätnings läget upptil av karossen. Ramen är bör ju bara vara att sträcka ut och sätta nån ny tvär sträva på. men taket är där jag känner att det kommer bli fult pga den korta sidorutan. Men tack vare Google så inser jag att JK har ju en helt annan topp än JKU, den är ju längre. Har någon en JK och kan mäta längden på toppen så man kan få en uppfattning om totallängd mm. Gjorde en sökning och hittade detta på ett annat forum, ser att det skulle kunna se ut så här. Sjukt mycket snyggare än en vanlig JKU i mina ögon. Hade velat ha mått på de två olika topparna så jag har en ide om det är gör bart =) Någon annan som blir sugen? =) Hur ram förlängningen ser ut på pickup konverteringarna.
 6. 2018 Wrangler, JL, nya generationen

  På Sahara kan du får en mer vinter vänlig 4wd istf 4x4, diffbroms som tillval på Sahara. Men det vad jag förstått är de vesäntliga skillnaderna.
 7. 2018 Wrangler, JL, nya generationen

  Jag gillar verkligen nya JL! Mycket mer än jag någonsin gillat JK. Men de saknar fortfarande en sak för att jag ska bli eld och lågor över dem. Bagageutrymme! det ser ut som man får plats med två resväskor(för refferens) sen är den full! Vist köp en pickup kan man tänka, men nej jag som bor i norra sverige gillar inte riktigt flak.. Man måste skotta flaken eller locket.. eller ha en kåpa, som aldrig ser bra ut, och fortfarnade är allt kallt där bak. När ska de släppa en variant på African concept, för oss som älskar suv konceptet och vill ha baggageutrymmet och inte flak. En Wrangler med den storleken skulle jag köpa direkt! Jag skulle inte heller ha nått emot att de gjorde taket i plåt så de kanske kunde minska ner buren lite och öppna upp utrymmet lite mer. Många tummar upp till Jeep JL och JT men en Jeep Wrangler Africa JL hade varit grymt och passat mig som handen i handsken.
 8. nv247 wj fördelningslåda 1999 sökes

  Ja, det gick ju sådär. Jag hann inte dom första dagarna och sen glömde jag bort det. Kom på det på jobbet dagen efter men då dumpade 300 mm snö så nu hinner jag inte skotta fram den och kolla då jag reser iväg en tid nu. Ber om ursäkt för det. Om du fortfarande Har behov av den då jag är tillbaks så kan vi höras då. / Anton
 9. Självläkande bil?

  Haha ja vissa gånger är de bara ute efter att hålla deras statistik.
 10. nv247 wj fördelningslåda 1999 sökes

  Jag kan producera en bild i kväll när jag kommer från jobbet.
 11. Belysning WJ -00

  Alla WJ har 9005xs och 9006xs= Skit dåligt med utbud på lampor. Det som brukar göra stor skilland är hur nötta dina glas är. Dessa lampor från Philips ska tydligen vara de bättre ersättnings lamporna phillips 9012 HIR2 Sen finns det dessa men de är inte godkända i EU. https://eshop.rbs-handel.de/en/catalog/jeep/8/grand-cherokee-wj-wg/22/4-7-l-powertech-v8/477/led-bulbs-universal/10440/ Sen vet jag inte om du skulle få bättre ljus med dessa jämfört med OEM https://www.ebay.com/itm/BLACK-HALO-PROJECTOR-HEADLIGHT-LED-TAIL-LIGHT-SMOKE-FOG-LAMP-99-03-JEEP-WG-WJ/192346835559?fits=Make%3AJeep&hash=item2cc8c3ca67:g:sfwAAOSw-wJaA8qx&vxp=mtr
 12. Hade du i motorvärmare? Jag vet att vissa GM produkter hade problem med att om du hade i motorvärmaren så förstod inte bilen vad som hände så den ville kyla ner det varma vattnet.
 13. nv247 wj fördelningslåda 1999 sökes

  Btw med slipyoke och vanliga kardaner vill jag minnas.
 14. nv247 wj fördelningslåda 1999 sökes

  Hej, Har en NV247 från en 2002 med 4,0 om det är intressant. Kan plocka lös och skicka denna vecka /nästa och skicka med bussgods. Priside? 3000kr Original utrustning Quadra-drive. /Anton. du kan ju ringa på O7O- MATTI 01