mattilacken

Medlemmar
 • Content count

  752
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

42 Outstanding

About mattilacken

 • Rank
  Forumberoende
 • Birthday 10/03/1987

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Gällivare, Koskullskulle
 • Intressen Är riktigt bilintresserad, men Jeep är livet.
  Annars är att vara i naturen en höjdare!

Recent Profile Visitors

5,944 profile views
 1. Wrangler med 42" Däck?

  Det svåra verkar vara att hitta dem, det verkar som att folk låser in dem i lador vars de blir stående.
 2. Dirt cheap Jeep WJ, bruks bus jeepen

  Ja det är defenitivt både och, jag har också en sån skyllt men man får väll skylla sig själv att man bär dit grejorna istället för att sätta dem i kallförrådet.
 3. Dirt cheap Jeep WJ, bruks bus jeepen

  Det har som sagt varit dåligt med garage tid.. men igår tog jag mig tiden att modda.. Den gamla Hummern som jag haft när jag var liten och som pojken nu hade lekt sönder fick sig en omgång nya däck och hittade sig en plats på skrivbordet. =)
 4. Wrangler med 42" Däck?

  Här kan du se vad som behövdes göra på en Patrol för att få på "42 så det går ju att bygga runt det också men det är mycket jobb. http://4x4sweden.se/forum/viewtopic.php?f=15&t=38803 Du råkar inte vara Johan från Gällivare som kör en svart Rubicon?
 5. Wrangler med 42" Däck?

  Skulle säga ja, det är hopplöst dyrt. Bara däcken kostar multum ca 30k i usa. Sen bör man byta axlar, speciellt om du har en sahara, och det är säkert 30k per axel. sen måste du höja bygga om styrning, bygga om mellanaxlar mm. Höjning minst 30k. så nu är du uppe i mer än 120k. Här kan du sitta och klicka i korgen.. https://www.4wd.com/Jeep-Drivetrain-Jeep-Axles-Differentials/Complete-Axle-Assemblies.aspx?t_c=12&t_s=475&t_pt=7572 Ett litet klipp om olika wranglers med olika höjning kontra däck. Kanske ger dig en bild om hur mycket dy måste göra för att kunna fungera med"42.
 6. Det är lika kul att köra jeep på vintern..
 7. Svårt att sälja begagnad Jeep?

  Utan att veta exakt så tror jag just de årsmodellerna är svårsålda.. men det är bara en känsla jag fått.
 8. Gör inte det. Pluggen sitter för högt upp så du får inte ut skiten sen. Men det är garanterat sludge i tråget. Jag hade Till och med i pickupen då nån inte skött oljebyten. En av mina spännare var stum och gick inte att röra, började just fundera om de inte är fjäder belastade också.... måste gå ut och kolla sen då jag har dem på bordet. Började just fundera om jag inte borde byta kamkedja.... dyrt!!
 9. Höjning yj

  Jag anser att fjärdingshöjning är det lättare.. dock dyrare alternativet.. Karosshöjning känns som ett större projekt speciellt om bilen är lite rostig.
 10. Skulle kunna vara spännarna till kedjorna som är oljetrycksstyrda? Borde kunna orsaka rasslande ljud om kedjorna är lite o spända, det i kombination med att en av spännarna börjar vara dålig?
 11. Dirt cheap Jeep WJ, bruks bus jeepen

  Har inte hunnit börja med bilen men jag har tagit ett steg i rätt riktning.. Vårstädning i garaget och föråden! Blev så för bannad här om dagen när jag skulle packa i bilen så det var dags.. Nu finns det en sportkeps till att få nått gjort med Jeepen. Bjuder på stökiga bilder.. Nedersta bilden är tagen efter allt som ska slängas var fram städat, och nej vagnen skall inte slängas.. om än det hade gett plats.
 12. Och en till nybliven JKU ägare

  Stiligt
 13. Haha ja det verkar vara så Har många gånger åkt tåg eller flugit ner till södra sverige, som längst Malmö, från Gällivare ca 175 mil. För att köra upp en bil. Stockholm med flyg är inga problem det gör man på en dag. Hämtade en Saab i Hudiksvall med hjälp av tåg, klev på tåget kvällen innan och var hemma nån timme efter lunch dagen efter, det som tog mest tid var tåg resan, våra tåg är så värdelöst långsamma!
 14. Kör hem den Falun till Ullared är ju inte ens långt.
 15. I dag har jag ....

  Avstå dem.. råkade ut för en sån bil, i god tro så att säga, där jag i slutänden blev fösta ägaren då idioten i Malmö var en total idiot och skitstövel som jag gärna skulle ge en omgång med salt laddad hagelsprakare.