mattilacken

Medlemmar
 • Content count

  825
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

61 Outstanding

About mattilacken

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 10/03/1987

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Gällivare, Koskullskulle
 • Intressen Är riktigt bilintresserad, men Jeep är livet.
  Annars är att vara i naturen en höjdare!

Recent Profile Visitors

6,281 profile views
 1. Riktigt vanligt fel. Ett vanligt fel är att kablarna till värmedynan brukar gå av och slutar funka. Går att laga genom att ta av klädseln och antingen byta värmedynan till en eftermarknads, finns en uppsjö på ebay. Har även sett nån löda dit nya kablar på befintliga.
 2. ET40 är som original så det ska fungera på en "7 bred fälg. Bredare fälg behöver mindre ET. Du är också från gve då antar jag =) Jag tar en del från staterna, det mesta kommer från Tyskland RBS handel och autodoc. Men fälgar har de dåligt med, har inte hittat nån bra där. Har kollat endel på ebay.co.uk och hittat en del fälgar och så där emellanåt. Vet att Rindab och Dalhems har en del fälgar hemma i svedala.
 3. info om original ofset https://www.wheel-size.com/size/jeep/wrangler/2008/
 4. La till två beggade alternativ i första posten. Offsett 40 men du kan altså ha mindre också för då flyttar du hjulet utåt vilket du oftast vill. Backspacing och ET är olika och det är de som brukar ställa till det i huvet. Är btv själv från Gällivare där snön kom i dag =)
 5. Välkommen till Jeep och forumet!, om än du verkar ha postat tidigare=) 5*127. minsta du kan ha är "17 tror jag. lite ovanliga beggade men finns från wrangler och Grand Cherokee från 1999 och frammåt. Vission wheels har varit prisvärda, har gått att köpa 4st för ca 3500kr med frakt. vinterhjul med dubb https://www.blocket.se/dalarna/Jeep_wrangler_delar_75656682.htm?ca=1&w=3 https://www.blocket.se/stockholm/Dubbade_vinterdack_Jeep_Wrangler_75254485.htm?ca=1&w=3
 6. Fästen för baksäte Wrangler TJ

  https://www.quadratec.com/ brukar ha mycket. Annars så kan du säkertgå in till jeep och fråga men kostar kanske en slant
 7. Knakar och hoppar

  Bra ställe för reservdelar och endel tillbehör. https://eshop.rbs-handel.de/en/?
 8. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Satt i ny förarstol städat och satt gummimattor.
 9. Styrproblem WJ-00

  Styrdämparen borde vara lite trög och inte lätt som du beskriver och den är väll en stor del i det hela. Hur är däcken på den? Om slitna, prova byt och prova igen. Spindelleder aka de som sitter i axeln till just spindeln har jag aldrig bytt på mina men prova smörja den övre, sitter fettnippel ovanpå den, precis bakom bromsskivan. Annars kan jag bara tänka mig att hissa framaxeln och vrid för hand och se om du kan lista ut nått. Dåliga bussningar i bärarmarna kan ju ställa till vinklarna vilket gör att castern blir tokig. Ganska vanligt då det är ovala bussningar i dem och de har till och med ett hålutrymme för att absorbera stötar, men detta leder till att de kan nötas. Hoppas du hittar nått.
 10. https://eshop.rbs-handel.de/en/catalog/jeep/4/cherokee-xj/33/2-1-l-turbodiesel-douvrin-j8s/928/chains/ Dreven var svindyra så kolla om de är hela. https://eshop.rbs-handel.de/en/catalog/jeep/4/cherokee-xj/33/2-1-l-turbodiesel-douvrin-j8s/1038/gears/ Komplett service kit kanske är överkurs men det beror väll lite vad du har för miltal på den. https://eshop.rbs-handel.de/en/catalog/jeep/4/cherokee-xj/33/2-1-l-turbodiesel-douvrin-j8s/994/service-kits/6011/
 11. Tyckte jag såg dessa på eshop RBS I TYSKLAND. Kolla och se om du hittar, vet inte om du ska byta allt men det kanske är bra om det inte är för dyrt.
 12. I dag har jag ....

  I see a line of jeeps and they are all painted black !
 13. CJ5 som vardagsbil

  Du bör ivarje fall kolla upp vad det finns för kit i USA på tätning och nya cabtoppar för de original jag har sett vid denna tis börjar se ganska skabbiga ut och det är ju inte någon modern passform på dem så man kan nog räkna med läckage. Men mer än så ska jag inte säga då kag som sagt inte har erfarenhet av dessa. Har haft blazer '82 halv cab och de är inga problem att dd'a men dräkt ju som plåt ovanför huvudet och hardtop.
 14. CJ5 som vardagsbil

  En fråga, vad har du för bil nu? JAg bara tänker som så... om du har en ny modern bil just nu och funderar på att köra en CJ5 som vardgs bil så skulle jag säga nej. Men är du van att köra gamla bilar så funkar det säkert. Ang värme osv vet jag inget i dessa. Vet bara att vår 1985 suburban var lite kall i baksätet med 6,2L Diesel och det var en täckt bil.
 15. I dag har jag ....

  Råka quota fel men det blev rätt ändå! Har du sökt bil sedan dess? =p Det var inte lite under.. mycket utrustning än original som de vill ha betalt för?