mattilacken

Medlemmar
 • Content count

  758
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

42 Outstanding

About mattilacken

 • Rank
  Forumberoende
 • Birthday 10/03/1987

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Gällivare, Koskullskulle
 • Intressen Är riktigt bilintresserad, men Jeep är livet.
  Annars är att vara i naturen en höjdare!

Recent Profile Visitors

5,999 profile views
 1. ZJ-93 Jakt och äventyr

  Stiligt!
 2. Jeep Cykel 27,5" MTB

  Hej, Nu har ni tillfället att få köpa en nästan ny JEEP Cykel! "Jeep?" säger ni, Jess Jeep!! Tänk att även cykla på en Jeep! Köpt i fjol från Jeep.se. Köpte denna cykel till min fru i fjol och hon har kört ca 6 ggr längs landsväg med den men hon tycker den är lite hög i ramen för henne, så hon önskar en cykel med lägre ram. Nypris: 7718Kr Jag hade velat ha kring 6500kr för den då vi vill kunna köpa en hyfsat motsvarande men med mindre ram. Beskrivning: Mountain bike, aluminium frame, geared for aggressive climbs and controlled descents, 27.5" wheels to facilitate steering and provide maximum stability, hydraulic disc brakes for the utmost safety. Size M, Dim. 85×21×110 Technical characteristics: Frame : Hydroformed Aluminium Fork : Featuring lockable adjustment shock absorbers Levers and Brakes : Aluminium with hydraulic Disc brakes Aluminium Rims : High profile Shifter : Shimano Acera 8-speed Controls : Shimano Steff 24v Crankset : Shimano aluminium Headset : Integrated Stem : Ahead Set Wheels : 27.5"
 3. ZJ-93 Jakt och äventyr

  Stiligt!
 4. Safariräcke till GC-97

  Inte så konstigt då tråden är från 2008..
 5. I dag har jag ....

  Man blir allt lite sugen att ta upp modellbyggandet.. men jag har inte tiden och tålamodet just nu.. Har många lådor med Revell och AMT modeller som aldrig kommer bli bygda.. om nu inte pojken tycker det är kul om nått år. =) Började bygga japanska bygsatser och blev så bortskämd med hur lik de är originalet och passformen så alla AMT och äldre Revell bara ligger..
 6. I dag har jag ....

  Får man jobb via AF? Verkar som en myndighet som inte fungerar så bra. Det känns dom de flesta företag inte jobbar med AF.
 7. Wrangler med 42" Däck?

  Det svåra verkar vara att hitta dem, det verkar som att folk låser in dem i lador vars de blir stående.
 8. Dirt cheap Jeep WJ, bruks bus jeepen

  Ja det är defenitivt både och, jag har också en sån skyllt men man får väll skylla sig själv att man bär dit grejorna istället för att sätta dem i kallförrådet.
 9. Dirt cheap Jeep WJ, bruks bus jeepen

  Det har som sagt varit dåligt med garage tid.. men igår tog jag mig tiden att modda.. Den gamla Hummern som jag haft när jag var liten och som pojken nu hade lekt sönder fick sig en omgång nya däck och hittade sig en plats på skrivbordet. =)
 10. Wrangler med 42" Däck?

  Här kan du se vad som behövdes göra på en Patrol för att få på "42 så det går ju att bygga runt det också men det är mycket jobb. http://4x4sweden.se/forum/viewtopic.php?f=15&t=38803 Du råkar inte vara Johan från Gällivare som kör en svart Rubicon?
 11. Wrangler med 42" Däck?

  Skulle säga ja, det är hopplöst dyrt. Bara däcken kostar multum ca 30k i usa. Sen bör man byta axlar, speciellt om du har en sahara, och det är säkert 30k per axel. sen måste du höja bygga om styrning, bygga om mellanaxlar mm. Höjning minst 30k. så nu är du uppe i mer än 120k. Här kan du sitta och klicka i korgen.. https://www.4wd.com/Jeep-Drivetrain-Jeep-Axles-Differentials/Complete-Axle-Assemblies.aspx?t_c=12&t_s=475&t_pt=7572 Ett litet klipp om olika wranglers med olika höjning kontra däck. Kanske ger dig en bild om hur mycket dy måste göra för att kunna fungera med"42.
 12. Det är lika kul att köra jeep på vintern..
 13. Svårt att sälja begagnad Jeep?

  Utan att veta exakt så tror jag just de årsmodellerna är svårsålda.. men det är bara en känsla jag fått.
 14. Gör inte det. Pluggen sitter för högt upp så du får inte ut skiten sen. Men det är garanterat sludge i tråget. Jag hade Till och med i pickupen då nån inte skött oljebyten. En av mina spännare var stum och gick inte att röra, började just fundera om de inte är fjäder belastade också.... måste gå ut och kolla sen då jag har dem på bordet. Började just fundera om jag inte borde byta kamkedja.... dyrt!!
 15. Höjning yj

  Jag anser att fjärdingshöjning är det lättare.. dock dyrare alternativet.. Karosshöjning känns som ett större projekt speciellt om bilen är lite rostig.