rubiconjeep

Medlemmar
 • Content count

  1,198
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

43 Outstanding

About rubiconjeep

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 12/12/1963

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Västerås

Recent Profile Visitors

7,194 profile views
 1. Mekonomen har rätt. Man måste byta hela lyktan. Det kan dock bara vara glapp. Mitt slocknade också men då skruvade jag loss lyktan och petade in en pinne i lampan. Det finns ett hål . Då fungerade den tillfälligt. Det hela slutade med att jag helt sonika tryckte in en lite träbit som pressade på en plåt och då funkade lampan. Fick testa några gånger men nu har det fungerat över ett år.
 2. Chrysler/Jeep läggs ner?

  Nu har man hört det förr men det kanske stämmer? Sen kan man fråga sig varför dom köpte Chrysler, för att sedan lägga ner? Men ska dom fortsätta förstöra märket är det kanske lika bra att dom lägger ner. Vad det gäller andrahandsvärdet kan det också bli så att det ökar? När jag sålde min -05 TJ fick jag riktigt bra betalt. Att det skulle funnits " prisdumpad" TJ märktes inte alls. En kompis skulle köpa en TJ -06 när JK skulle komma men det var inte tal om någon prisnedsättning. Han ringde runt till alla handlare.
 3. I dag har jag ....

  Egentligen igår, besiktat Jeepen.
 4. I dag har jag ....

  En gång i tiden hade dom tydligen en 59a Cadillac som mall då dom gjorde parkeringsrutor. Nu verkar dom ha en cykel. Knappt en liten Grand får plats. Och alla dessa små garage? Folk lägger miljoner på ett stort hus med stor tomt och sen har dom en litet garage? Titta på garagen i USA. Vilken skillnad. Läste ett test av en stor Ford SUV. En av fördelarna var att den gick in i ett "vanligt" villagarage utan att det blev fullt. En bekant skulle köpa hus för en 20 år sedan. Han hittade en bra hus men med ett alldeles för litet garage. Han ville ha ett större. Trots att han var villig att betala var det omöjligt. Det var så konstigt och besvärligt. Så han letade vidare. Då ringer husfirman igen och frågar om han ska slå till. Han säger återigen att utan garage blir det ingen affär. Då blir det fart och dom kan plötsligt ordna det. Han var tydligen jättekonstig och husfirman hade aldrig varit med om det innan.
 5. Om jag inte minns fel så finns det ett annat högre tak till JK-U. Visst kan det vara praktiskt med en större bil men då tar den också mer plats. Vi hade en gästjägare som hade en Suburban med stora hjul. Visst mycket plats, men vilket besvär att vända på smala skogsvägar.
 6. Nya Landrover Defender 2018

  Tyvärr är det inte omöjligt att dom ska se ut så. Dom använder ett känt namn för att sälja bilar. Se hur Jeep gjort med Cherokee. En ful Lancia!!
 7. I dag har jag ....

  Den snön skulle nog regna bort ganska snabbt. Att det inte kommer snö är en sak men detta regnande!
 8. I dag har jag ....

  Då var det livat i Sollefteå. Mest i veckorna pga av alla militärer. Det var Cajsas gatukök, pizzerian som låg i samma hus. Där kunde man köpa öl fast man inte var 18. Sen var det Appelbergs och Gyllene orren. Och Hullsta där det var en del bra rock ibland.
 9. I dag har jag ....

  Jag gick skogsbruksskolan 80-82, otroligt vad tiden går!
 10. I dag har jag ....

  Det var ett riktigt skitväder! Inte blir det bättre av alla nyårshälsningar som berättar om snö och minusgrader. Fantastiskt puder och liknande. Det här är den jobbigaste tiden för en fd Norrlänning
 11. I dag har jag ....

  Här behöver man inte skotta alls! Det regnar, som vanligt Jag minns den kurviga backen upp till Skedomskolan. Hade en Taunus som inte hade något grepp alls.Den enda som hade sämre var en Manta.
 12. I dag har jag ....

  Min hund gillade bilar som mullrade.
 13. I dag har jag ....

  Hundar älskar Jeep. Hjälpte en kompis som tappat bort sin hund. Parkerade Jeepen med öppen bakdörr medan vi åkte med hans bil och letade. När vi kom tillbaka låg hunden i Jeepen En gång ställde vi Jeepen och Toyotan bredvid varandra och hunden fick välja. Utan tvekan Jeepen. En gång hoppade han in i Jeepen fast han skulle åka med frugan i Toyotan. Fick nästan inte ut honom. Sen kräktes han i Toyotan vilket han aldrig gjorde i någon Jeep.
 14. I dag har jag ....

  Saknar vintern! Här ösregnar det och är 5 grader. På Ranchen är det 10 minus och snöar. Perfekt för snowwheeling. Ser verkligen fram mot sommaren för den " ickesommar" som är här är verkligen inte rolig.
 15. I dag har jag ....

  Då var man tillbaka till slasket. Man saknar att köra på vita , osaltade vintervägar.