rubiconjeep

Medlemmar
 • Content count

  1,192
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

43 Outstanding

About rubiconjeep

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 12/12/1963

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Västerås

Recent Profile Visitors

6,983 profile views
 1. I dag har jag ....

  Den snön skulle nog regna bort ganska snabbt. Att det inte kommer snö är en sak men detta regnande!
 2. I dag har jag ....

  Då var det livat i Sollefteå. Mest i veckorna pga av alla militärer. Det var Cajsas gatukök, pizzerian som låg i samma hus. Där kunde man köpa öl fast man inte var 18. Sen var det Appelbergs och Gyllene orren. Och Hullsta där det var en del bra rock ibland.
 3. I dag har jag ....

  Jag gick skogsbruksskolan 80-82, otroligt vad tiden går!
 4. I dag har jag ....

  Det var ett riktigt skitväder! Inte blir det bättre av alla nyårshälsningar som berättar om snö och minusgrader. Fantastiskt puder och liknande. Det här är den jobbigaste tiden för en fd Norrlänning
 5. I dag har jag ....

  Här behöver man inte skotta alls! Det regnar, som vanligt Jag minns den kurviga backen upp till Skedomskolan. Hade en Taunus som inte hade något grepp alls.Den enda som hade sämre var en Manta.
 6. I dag har jag ....

  Min hund gillade bilar som mullrade.
 7. I dag har jag ....

  Hundar älskar Jeep. Hjälpte en kompis som tappat bort sin hund. Parkerade Jeepen med öppen bakdörr medan vi åkte med hans bil och letade. När vi kom tillbaka låg hunden i Jeepen En gång ställde vi Jeepen och Toyotan bredvid varandra och hunden fick välja. Utan tvekan Jeepen. En gång hoppade han in i Jeepen fast han skulle åka med frugan i Toyotan. Fick nästan inte ut honom. Sen kräktes han i Toyotan vilket han aldrig gjorde i någon Jeep.
 8. I dag har jag ....

  Saknar vintern! Här ösregnar det och är 5 grader. På Ranchen är det 10 minus och snöar. Perfekt för snowwheeling. Ser verkligen fram mot sommaren för den " ickesommar" som är här är verkligen inte rolig.
 9. I dag har jag ....

  Då var man tillbaka till slasket. Man saknar att köra på vita , osaltade vintervägar.
 10. I dag har jag ....

  Helt fantastisk dag på skalet. Strålande sol, minus 7 och kanonföre. Inga liftköer, Inga köer då man vill äta.
 11. 2018 Wrangler, JL, nya generationen

  Verkar som Wrangler håller stilen. Var rädd att det skulle bli en "fuskjeep" Verkar som Rubicon blir kvar. Saknar verkligen JKn! Nog den bästa bil jag haft. Visst , en Grand är inte så dumt heller
 12. I dag har jag ....

  Framme i Vemdalsskalet. Snö och minus 5. I morgon skidor i backen
 13. Väghållning mm på en YJ

  Det går utmärkt att köra Wrangler på vintern. Jag körde tre vintrar med TJn och fyra vintrar med JKn. Och jag bodde då i Jämtland och Sundsvall så det var riktiga vintrar. Och på Forumet och andra forum förs det en debatt om Wrangler som vinterbil. Vissa påstår att Wrangler är livsfarlig att köra på vintern. Och att man inte kan köra med 4WD hög på väg. Stämmer inte! Jag körde nästan alltid på 4WD hög när det var vinter. Var det helt bart kör man med 2WD. Hade aldrig några problem med det. Även frugan körde bilen helt utan problem. Men visst blir det skillnad mot en JK som har alla hjälpsystem som en modern bil har.
 14. Väghållning mm på en YJ

  Har bara erfarenhet av TJ. Trevlig bil som går utmärkt att använda som DD. Körde en TJ som DD i tre år. En nackdel är litet bagage när man använder baksätet. Det var därför jag bytte till en JK-U. Både TJ och JK är bra bilar. Min TJ rostade betydligt mindre än den Toyota frugan hade. Kan väl också nämna att ingenting behövde repareras på TJn under dom tre år jag hade den. På JKn fick jag byta ett relä på fyra år. Toyotan fick frugan sälja för den blev för dyr i reparationer.
 15. Det är svårt att säga hur mycket som kan vara skadat. Det beror på hur hård krocken var. Om den tog mitt på stötfångaren? Om karossen innanför stötfångaren blev intryckt? American racing i Linköping har en Jeepkatalog där dom har mycket delar till Jeep. Köper man en ny stötfångare tror jag den är svart.