muddog

Medlemmar
 • Content count

  2,968
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

52 Outstanding

About muddog

 • Rank
  Guru
 • Birthday 04/22/1939

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Strängnäs
 • Intressen L R = Labrador Retriever

Recent Profile Visitors

8,049 profile views
 1. I dag har jag ....

  4 mot 1!
 2. Vad är en Jeep Jku Sahara värd

  Kolla med www.bilpriser.se så får du ett hum om prisbilden. Begärda/önskade priser på Blocket är drömpriser. Lägger du ut regnr så blir det lättare bedöma prisnivån.
 3. Eftersom Renegade inte har någon egen rubrik så "knör" jag mig in här med min fälgfråga. "Bultcirkel" CB (centrumhål) ET Största däckdiameter som får plats "stock car" och det fortfarande går att vrida max styrutslag? Samma fråga men med bilen höjd 2"?
 4. I dag har jag ....

  Eldslågor innanför hjälmen har jag tack och lov klarat mig från. Men har kunnat aspirera på titeln som steppmästare efter små glödande kulor genom skorna och in bland tårna.
 5. I dag har jag ....

  Va härligt det luktar om bränd mustasch eller skägg.
 6. I dag har jag ....

 7. I dag har jag ....

  I början på 00-talet köpte jag en Haynes för Suzuki som stöd då jag skulle byta till stenkrypardrevsats. Döm om min förvåning då Haynes visar en kedjedriven fördelningslåda. I verkligheten var fördelningslådan kugghjulsdriven.
 8. I dag har jag ....

 9. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Inte i dag, utan i går, besiktades min RUBICON med blankt papper.
 10. I dag har jag ....

 11. I dag har jag ....

  x 2 på allt du skriver. Jag och HSB köpte en "fastighet" gemensamt - hon huset och jag det fristående dubbelgaraget på 60 kvadratmeter. Såväl bostadshus som garage leverans från Modulenthus. Allt byggt 1988. Vi övertog 10 år senare. Garaget var "kallgarage". Lät en erfaren pensionerad snickare leda mig vid isoleringen. 12 cm cellplast. 13 mm byggplyfa. Dubbla lager 13 mm gips i väggar och tak. När allt var klart upptäckte jag att en granne hade från början höjt sitt garage med 3 lager LECA-stenar/block. Övervägde, men fann det "för sent", att lyfta hela garaget med kanske 5 lager LECA-stenar/block. Hade i så fall även tänkt "växla av" hanbjälkarna(heter det så?) och få närmare 4 m takhöjd i mitten, under nocken. Skulle i s f ha installerat en lyft. Blev inte av. Garaget har dubbla vipp-portar av fabrikat Edsbyn. Fri höjd under "uppvippad" port 190 cm minus 5 cm för handtaget. En G-Wagen gick in med skador på biltaket och på portbladet, som "följde med in" en bit. G-Wagen kom senare vid vissa tillfällen in och ut ur garaget med 0,3 i däcken och demonterat handtag Köpte en Deffe. Efter höjning gick den inte in i garaget. Kontaktade flera garageportleverantörer om byte till slagportar och högre fri karmhöjd. Kravet var 210 cm så att en 2" höjningssats skulle kunna monteras(på SVX:en). Vid efterkontroll visade sig att den fria höjden endast blev 208 cm. Diverse parlamenterande och käbbel som endast resulterade i reducerad köpeskilling - inte ökad porthöjd. Höjningssatsen var lätt att sälja. Monterade en Hi Lift på baklämmen på Deffen utomhus. Glömde bort att demontera Hi Lift:en en gång då jag körde in i garaget. Hi Lift:en fick inga skador. På dörrkarmen gick skadorna dölja nöjaktigt. Man baklämmen på Deffen blev sig aldrig riktigt lik. Garaget har som mest härbärgerat 3 x 2CV + en Jeep. Numera Rubicon och Lilla Fluff(2CV). Sensmoral: Köp aldrig ett garage som inte har 220 cm fri porthöjd och 450 cm fri takhöjd. Ursäkta o t och "kåseri".
 12. I dag har jag ....

  Nää, cigarettutaget med 3 st 12 volt + USB för 39:90. Driver GPS, Dashcam, komradio och mobiltelefon samtidigt. Extern 10 A standard flatstiftsäkring skyddar. Något motsvarande uttag har jag inte sett hos de "andra" aktörerna som profiterar på mitt/vårt behov av "bra-att-ha-saker" - i alla fall inte så prisvärt. Framtiden får utvisa kvaliteten.