Jeeper

+Unlimited
  • Content count

    893
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

22 Excellent

1 Follower

About Jeeper

  • Rank
    Veteran
  • Birthday 02/02/1948

Profile Information

  • Kön Man
  • Ort Sexdrega

Recent Profile Visitors

6,628 profile views
  1. Tog loss instegsskyddet fram på högersidan då jag letade efter chassinummer, sitter med clips och jag fick rycka ganska hårt innan det släppte.
  2. Death wobbling - blir galen

    Prova att gå igenom framvagnens leder och bussningar som filmen visar, observera att styrdömparen är lossad i ena änden.
  3. Navigation

    Tror att Du kan beställa kartor härifrån: http://fcagroup.navigation.com/en_GB/FiatEMEA/SEK Eller kanske från någon Jeephandlare.
  4. Hur långt har era JK rullat?

    Vår JKU-12, 3.6 har gått 4200 mil.
  5. Skumt el-fel på min jku 2010

    När man läser om liknande problem i olika jeepforum så kan svaren vara att: -Se till att batterianslutning och jordning av batteri till chassie är OK, ja att också batteriet OK -Någon skrev att problem löstes genom att vrida på ljusreglage (skumt) -Då Jeep'en strömförsörjning kommer från säkringsboxen också kallad TIPM kan det vara ide att kolla alla kontakter som ansluter till boxen, men koppla bort minuspolen först. Se följande länk som visar innehållet, mycket elektronik i lådan: http://www.jeepforum.com/forum/f96/oem-tipm-study-1200238/ Hoppas det löser sig
  6. Strul med bildkod

    http://pixez.org/u/kNdC2Ij
  7. Strul med bildkod

    Testar från Pixez. Följde deras instruktioner.
  8. Strul med bildkod

    Testar Klenis länk, ändrar dl=0 till dl=1 i länken.
  9. Strul med bildkod

    Testa att lägga in en bild på barnbarnen...
  10. Bakljus ur funktion

    Kanske kan vara jordfel vid bakljusen, prova att mäta spänningen från jordpunkt (chassis) till matningen av bakljuslamporna.
  11. Bakljus ur funktion

    Detta problem har varit uppe tidigare och det berodde då på trasiga säkringar till halvljusautomatiken. På den Wranglern fanns en liten säkringsdosa vid batteriet. Ta en titt.
  12. Byta värmeelement.

    Finns en del videor på YouTube, kanske den här kan ge något
  13. Nej de passar inte då KJ har ett annat bultmönster 5x114.3 mot Din JK som har 5x127mm. Se info här: http://www.wheel-size.com/size/jeep/
  14. Drivaxel TJ D35

    Hej Är axeln sliten där lagret rullar behöver man köpa ny axel. Hittade följande text hos americanracing.se "Att hjulnavet glappar någon millimeter ut och in är helt OK. Däremot skall det ej glappa i sidled. Då är det dags att byta hjullager. Nu är det inte helt säkert att problemet är löst. Lagret har ej någon egen lagerbana utan roterar direkt på drivaxeln. Märker du en förslitning på drivaxeln just där lagret befinner sig måste du även byta drivaxeln. Det finns eller fanns s.k. reperationslager med förskjuten lagerposition. Ej att rekommendera, näst intill omöjliga att installera, om det lyckades hade härdningen i drivaxeln oftast försvunnit varför problemet återkom inom kort tid = bortkastad tid och pengar." edit, Ser att Hansen Racing säljer sådana speciallager: http://www.hansenkatalogen.se/#/car/code/dd1/22/883/68/276/MAS097/class2300
  15. Det har den sista tiden ibland tänds några varningsmeddelanden i instrumentpanelen på vår WK2 CRD, "Brake system varning", "FCW off (forward collision varning)" och "ESC (electronic stability control)". Dom två sistnämnda varningarna tänds nog på grund av den första. Det fick bli felsökning med Autel felkodsläsare för att försöka få klarhet i vad som är på gång. Följande felkoder hittades. - C0049-7B Brake Low-Fluid Level - C1008 Brake Fluid Level Circuit High Ja bromsvätska finns det upp till max markering, kanske sensorn för kontroll av nivån pajat. Den är lätt att kontrollmäta bara koppla bort kontakten och pillra ut sensorn. Sensorn har ingen direkt kontakt med bromsvätskan utan går igenom en "kanal" i botten på behållaren. Det sitter ett Reed-relä i sensorn som påverkas av en flottör med magnet i behållaren. Provade med en liten magnet och mätte resistansen till 0 ohm över kontaktstiften. Men utan magnet mättes 20kohm över kontaktstiften, skumt trodde det skulle vara avbrott då. Har inte kunnat hitta någon som helst information om sensorns elektriska egnskaper. Att koppla ur sensorn hjälper inte heller, varningarna lyser fortfarande. Men det kanske borde vara så, man skall inte kunna släcka en varning så lätt. Provade att koppla in ett dekadmotstånd (justerbart motstånd) inställt på 20kohm i stället för sensorn, efter en kort stund tändes varningarna. Testade att minska resistansen till 15kohm och då slocknade varningarna. Så tills vidare kör jag med ett 9kohm's motstånd inkopplat som jag hade liggandes och inga varningsmeddelanden visas. Sensorn är en del av en spänningsdelare och det är nog så att elektroniken i TIPM-modulen är så programmerad att den tänder varningsmeddelande om den känner av för låg spänning (låg nivå i behållaren) eller hög spänning (urkopplad sensor), och tydligen ger 20kohm något för hög spänning. Skall man köpa ny sensor så vill jag veta vad resistansen är i öppet läge. Ett annat alternativ är att koppla in ett 20kohm's motstånd parallellt över sensorn, kan lätt göras i kablaget och ger då totalt 10kohm och allt bör vara frid och fröjd.