KingCon

Medlemmar
 • Content count

  1,462
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

About KingCon

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 04/13/1974

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Halmstad

Recent Profile Visitors

8,110 profile views
 1. Har nu lyft av locket på pumpen och där innanför finns en asymmetrisk bricka med ett kors i mitten. Denna står stilla när jag kör på starten och jag förmodar att den ska snurra. Så nåt under den har slutat driva. Nån som har nån idé vad jag ska göra härnäst? Pumpen är väl inställd på ett visst sätt så är väl inte bara att lyfta av?
 2. Hej. Såg att du skrev lite om chevas dieslar. Jag är på jakt efter en pick up med V8 diesel om du får nys om nåt eller har nån att sälja. Gärna 1.5 eller dubbelhytt men inget krav att fru och barn ska få plats så rätt bil med enkelhytt kan vara intressant. Gärna gammalt och skattefritt

  1. Pierre_r

   Pierre_r

   Hej.
   Jag vet inte om någon här runt omkring som är till salu.
   Men har du Facebook så kan du gå med i gruppen "American pickups of sweden" där brukar det dyka upp lite då och då.
   Men jag vet inte alls hur dom modernare chevorna är med duramax dieseln, det enda jag vet om den är att den motorn tillverkas av Isuzu, medan 6.2 och 6.5td maskinerna är det Detroit diesel som har tillverkat

   Vill du ha en större modell än K2500 (88-98/99) K20 (70-87-88) så är det C-kort som gäller.
   3500/30 modellen har oftast dubbelmontage bak och dom finns också som 4x4 men är lite ovanliga här.
   K= 4x4 och C=2wd i cheva/gmc världen i sverige heter dom av nån anledning C/K i papprerna när dom är 4x4
   Vilken flaklängd vill du ha 6fot eller 8fots flaket?
   Vill du ha 1,5 hytt eller dubbel så brukar dom flesta här ha 6fots flaket.
   Enkelhytterna har nästan alltid 8fots flak.
   Finns ju enkelhytt med stepside flaket med men då är det alltid 6fots längd.
    

  2. KingCon

   KingCon

   Tack för bra info. Tänkte så billigt som möjligt men kanske upp till 100 tkr för en schyst bil så är nog ingen risk att det blir med duramaxmotor. Är med i den Facebookgruppen och den lite äldre blåa med dubbelhytt som syns på längts upp på sidan, bakom loggan är ju riktigt fin men har inte sett nån annan sån. Ha de.

 3. Har haft löst både en och två spridare och sen både kört på starten och även bogserat runt bilen igen men får inte fram det till spridarna. Finns det nåt "standardfel" eller nåt troligt fel jag ska kolla efter på insprutningspumpen.
 4. Köpte ny matarpump men samma problem. Plockade bort plastdistansen, provade att snurra motorn för hand. Inget tog emot så började köra på starten och då pumpar den diesel så nu kommer det fram till insprutningspumpen men ännu inget i spridarna. Har tömt ett batteri och även provat med startgas ett par gånger men ingen diesel till spridarna. Tittade av en händelse in i luftintaget och gasspjället, så då att det är fullt öppet vid ungerfär halvgas och vid mer gas så börjar spjället stänga igen. Vet ju inte om det ska vara som på en bensinare men känns märkligt.
 5. Får diesel fram till insprutningspumpen när jag pumpar för hand men inte när jag kör på startmotorn. Har plockat av pumpen och den verkar fungera när jag trycker för hand på vipparmen. Mellan matarpumpen och blocket sitter det en plastdistans på ca 1 cm. Kollar man på reservdelar så finns det två olika pumpar. Nu när jag inte får igång den efter att jag körde slut te på diesel så funderar jag på om distansen är till för den andra pumpen och inte till den jag har, vilket gör att min pump kommer lite för långt ifrån kam/vevaxel och inte pumpar så bra som den ska. Funkade kanske så länge det fanns diesel och tryck i systemet men inte nu längre när jag kört tomt. Vågar inte prova utan distansen då kanske vipparmen kommer för långt in i motorn, bryts av och försvinner ner i tråget om jag provar starta. Försöker hitta bilder på nätet men hittar ingen som tydligt visar om distansen ska sitta eller inte. Kanske nån som allmänt vet om en pump kan fungera för hand men inte via vipparmen i motorn för då kan det ju likväl vara det som är felet och inte distansen (om den nu ska sitta där).
 6. Eftersom det står att man kan posta inlägg som inte är modellspecifika här så undrar jag om nån här har kunskap om Land Rover Diesel modeller? Har en fråga kring matarpumpen och har ställt den på LR klubbens forum men där diskuterar de mest grusvägar och vilka sorters te som passar bäst till vilken bilmodell osv. Går veckor innan man får svar och det är frustrerande när man är van vid detta forum. Vore ju kul om jeepforumet kan lösa problemet före LR forumet.
 7. Juggernaut till salu

  Synd att jag inte är i behov av bil. Bra pris med tanke på utrustning och material.
 8. I dag har jag ....

  Dålig jordfläta mellan kaross och motor eller om ett av de två kolen i startmotorn är slut kan göra startmotorn seg.
 9. Stötfångare bak till Comanche

  Har du kollat med Adam i Polen? Han gör iaf till XJ. Skiljer kanske inte så mycket.
 10. Be om att få en "build sheet" om det går, på din bil hos återförsäljaren. Inte säkert att det går på en -95:a och inte heller säkert att färgkoden står med men kan vara värt ett försök.
 11. Kylare jeep xj

  Köpte min kylare där för några år sedan. Inte kört många hundra mil med den då den mest går på träffar men funkar perfekt. Tror jag gav runt 700 kr inkl. frakt.
 12. I dag har jag ....

  Demonterat knappt halva inredningen i husvagnen som sen ska monteras i bussen. Förstår att sakerna behöver sitta på plats i nåt som rör på sig men känns som där är mer skruv än trä att skruva i. Fortsatte sen att spackla i utbyggnaden på huset.
 13. Har du fått loss den gamla som troligen satt lite extra hårt pga av ålder så bör den nya vara lättare om du inte spänner den för hårt. Har för mig att jag bara använde en öppen nyckel lite snett uppifrån men minns inte helt hundra. Detta tips fick jag från detta forum för längesedan efter att jag haft problem med luft efter kylarbyte. Trodde inte på det förrän jag själv testat det.
 14. Köpa Xj 91

  Är det en seriöst gjord höjning och däcken är bra så är det väl ett ok pris. Nån tusenlapp för en axel skulle jag gissa. Det där mef starkare axlar -93 har jag aldrig hört innan. Det med bromsen ska det finnas en recall på, alltså att jeep ska byta ut det gratis pga problem med tillförlitligheten, vet dock att det kan vara lite krångligt med vissa återförsäljare att få detta åtgärdat. Lägg dig under bagaget och kolla upp. Golvet brukar bara upprostat åtminstone ute i hörnen.