TINTIN

Medlemmar
 • Content count

  65
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About TINTIN

 • Rank
  Rookie
 • Birthday 11/10/1970

Profile Information

 • Kön Man
 • Intressen familjen,motorsport,terräng,
  hus & hem

Recent Profile Visitors

2,135 profile views
 1. kan bli startproblem om spänningen i batteriet blir lågt,elektroniken är känslig. har hänt mig flera ggr,har glömt att dra ur husvagnskontakten (11polig)
 2. känt fel, oljekylaren som sitter nere i V delen av motorn under nån servoenhet har kassa oringar ,läckaget rinner bak under turbon och ner vid vevaxelpackningen. därav tror man att vevaxeltätningen läcker. väntar man för länge så dränks servoenheten åxå och pajar,den innehåller elektronik.
 3. jag kan väl slänga in lite input åxå. liten rostfläck har jag fått på ovansidan tröskel förarsida,ytan som är under dörren när den är stängd. har bara haft ett (känt) fel,som blev dyrt. packningar på oljekylare och den sitter trångt till så det blir mycket skruvande,turbon måste demonteras bl.a. man upptäcker att det läcker olja och det första man tror är att det kommer från vevaxeltätningen.för att det rinner förbi just där. sen så har lamporna i knapparna i mittkonsolen slocknat,finns film på youtube hur man löder dit nya lampor, istället för att köpa ny elektronikenhet backvarnaren piper när man bromsar i låg fart, kanske salt i sensorerna. smygpunka på däcksensorerna ,pga ärg ,tog bort dom och satte dit vanliga ventiler.nya sensorer kostade runt 1000kr/st då, så jag snålade in på det. reservdelar är billigare än till min förra vw buss -06 med 33tums däck så tar den från 1.0L/mil snålkörning till 1.4L/mil med 2000kg husvagn i högt tempo och jag snackar diesel då. och det var samma siffror med orginaldäck,likadant som med min volvo tgb11 den drar 2.0L/mil med 35 tums orginaldäck samma som med bogger 38,5 tumsdäck. så det har väl med varvtalet att göra. jag har kört över 10000 mil nu och mätaren står på över 27000 mil
 4. I väntan på nya bakre stötdämpare till min höjda commander,så monterade jag framstötdämparna från min volvo tgb11. Passade rakt av,skiljer ju bara drygt 30 år.. Så nu slipper jag gunga fram på vägen,för det började bli störigt.
 5. mekonomen norge

  Baklampan broms+bakljus paja, på min commander .snacka med en mekonomentekniker på en matbutik i Langhus.utanför Oslo. Fick köpa en lampa för 20 spänn ,snorbilligt. På nätet kostar dom 49kr. Så tummen upp mekonomen Langhus (verkstaden ligger där ,ej butiken)
 6. Har den satsen själv ,har funkat felfritt i flera år nu. Dock är stötdämparna bak inte av bästa sort som följer med. jag kompletterade även med en liten databox som fixar hastighetsvisningen,(ställbar för olika däckdimensioner.)
 7. Mekonomen bytte hela kardan,dyrt ja. Men jag hade inte tid och kraft att leta upp lösa knutar+arbete. Dessutom var jag inte säker på om det verkligen var knutarna.   Jag bytte knutar på framkardanen själv två år innan och dom beställde jag från USA. Det var samma snack nu som sist "det går inte att byta knutar"måste byta hela kardanerna enligt verkstäderna.   Likadant om länkarmar fram"måste byta hela länkarmen när bussningarna är slut" Jag hittade alla bussningar och kulleder på MOOG i USA. Dock kan det krävas proffshjälp med att klämma ur och i bussningarna,det blir ju en del rost runt bussningarna och då sitter det gott.   Men jag fick den gamla kardanen med hem så kan jag fixa den själv senare. Bra som reserv. :)
 8. Har nu bytt knutar i bakre kardan och bilen blev som ny. :D Bröt och bänade på knutarna men dom kändes inte glappa alls,men kassa ändå. :mellow: Jeepen har gått 23000 mil.
 9. har nu bytt hjullager ,tog mindre än 2 timmar :) . vibrationer i ratten försvann  men durret är kvar. var under och bröt på knutkorsen på bakaxeln och kände ett litet glapp. så det blir nästa moment i sökandet efter vibbar,framkardan bytte jag förra sommaren så den utesluter jag.
 10. Jo det var en sak till,det har dykt upp nått felmeddelande på instrumentbrädan,  när frugan kört så jag har inte sett exakt vad det var. Men enligt verkstaden som hon besökte så hade det med hjullagren att göra. måste ha varit abs sensorn då antar jag som ballar ur om det är rassligt i lagrena. men men till helgen vet jag,annars går jag vidare.
 11. Själv har jag åxå fått vibbar,har varit på gång ett tag. Vet om att mina nedre kulleder fram var slut,så jag bytte dom  plus lite bussningar i länkarmarna. Vibbarna var kvar ändå,men troligen i mitt fall så är det hjullagrena. Dom skall bytas till helgen. Så då får vi se. :)
 12. Kan intyga att säkringstricket fungerar ,tack för det tippset. :D
 13. Har haft lågväxel felmeddelande åxå,var in till lokala bilfirman och dom koppla på en dator och sen var det ok,kosta inget heller. Men nu är det dags igen, ska testa säkringstricket.   Däremot så kolla om gummitätningarna till oljekylaren under turbon är bytta ,försökte byta själv men gav upp. (Känt fel) Det kostade mig nästan 20000kr att fixa oljeläckaget+lite andra delar i området när det ändå var isärskruvat. Sölade rätt duktigt på slutet innan rep.
 14. Dragkrok efter höjning?

  Så här gjorde jag,höjde draget på husvagnen och det är även besiktat så. Men jag har bara höjt 4 tum ,hittade en balk med höjden 10cm.