Pierre_r

Medlemmar
 • Content count

  2,410
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

57 Outstanding

1 Follower

About Pierre_r

 • Rank
  Guru
 • Birthday 11/16/1989

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Markaryd

Recent Profile Visitors

9,678 profile views
 1. I dag har jag ....

  Visste inte att arbetsförmedlingen faktiskt skickade ut folk på utbildningar, trodde bara dom hade en lista med utbildningar för det skulle se bra ut.... För det var så det kändes när jag var arbetslös för några år sen och arbetsförnedringen vägrade hjälpa en med utbildningar.. Vet inte hur många olika jag sökte men som det senare kom fram att dom aldrig ens hade brytt sig om att själva skicka in ansökan jag hade lämnat till dom.. som dom ville man skulle göra.... Sökte till grävmaskin/hjullastare/väghyvel/kranförare och lastbilschaufför.. Men kom ju inte in på nån av dom för att ärkenötet till handläggare inte kunde sköta sitt jobb..
 2. Enda givaren till ljuset i växellådan är den som tänder backljuset. Du får nog börja med att rengöra alla jordpunkter och sen felsöka vidare efter det. Jordfel kan orsaka dom mest konstiga och ologiska felen på det mesta. Eftersom du säger att backljusena är igång hela tiden så hade jag börjat titta på givaren och kablarna till den Vet på förra jobbet så kom där in en lastbil där all belysning slogs ut på trailern och lastbilen fick så många felkoder så att den gick in "limp home mode" Visade sig senare att någon tyckte att jordkablen i VBG handsken var totalt onödig och hade plockat bort den... Så all jord mellan lastbilen och trailern gick genom vändskivan som var insmord med några kg fett för att det inte ska vara för mycket friktion mellan vändskivan och trailern. Fett jordar ju sådär jättebra... Efter vi hade dragit en ny jordkabel så fungerade allt som vanligt igen.
 3. Har jag nästan dagligen när jag jobbade med lastbilar. Stötdämpare infästning lös brukade det stå på pappret då.
 4. I dag har jag ....

  Stackare, efter nästan 7 år som MAN mekaniker så försöker jag nu för tiden hålla mig borta från fordon där tyskar är inblandade på nått sätt.. Iofs har volvo, scania endel fantastiska lösningar på problem som inte borde finnas från början... Hade jag skrivit allt jag har råkat ut för så hade detta inlägget nog slagit rekord i längd. Litet ex i dumhet från volvo på en version av FH16, för att byta luftfilter måste du plocka bort hela luftfilterhållaren. Är skruvarna lätta att komma åt = nej, måste du ligga nästan upp och ner samt skruva med handen baklänges för att komma åt = ja Finns där plats för den akrobatiska manövern = nej.. Kommer du bli så arg så du exploderar och ingen annan vågar komma i närheten av dig = ja Att mitt tålamod inte är det bästa gjorde inte saken bättre när allt krånglade, speciellt på morgonen... Arbetskamraterna och chaufförerna som brukade vara där visste att man inte skulle ställa frågor eller prata för mycket med mig på morgonen för risken var/är extremt stor att man får ett brutalt ärligt svar som man inte alls gillar från mig, kunde/kan även vara sarkastiskt eller extremt ironiskt så ville dom inte ha dom svaren så höll dom sig undan tills nångång på förmiddagen. Tyvärr så är jag riktigt bra på dom 3 sakerna även om jag inte gillar det.. Ville dom ändå prata med mig då av någon anledning så märkte jag att dom pratade lite försiktigare än vad dom brukade annars. Det tycker jag inte heller var riktigt bra, för det var nästan som om dom var rädda för mig på morgonen och det sista jag vill är att någon ska vara rädd för att prata med mig. Det värsta var att arbetskamraterna tyckte det var roligt att försöka få mig över den gränsen på morgonen... Ibland lyckades dom, andra gånger höll jag tillbaka och bara gick därifrån.
 5. I dag har jag ....

  Låter ju som en seriös verkstad detdär... Kul att bli påmind om varför man gör det mesta själv även om man önskar att man lämnade bort endel saker. Har lämnat in min 3ggr för att jag antingen inte kunde göra det själv eller inte orkade hålla på med det själv. Det jag inte orkade hålla på med själv var byta bromsrör för jag vet vilket ****** det är och småproblem där kan hur enkelt som helst dra ut på tiden.. Det andra var hjulinställning för jag har inte rätt saker men där blev det rätt 2 av 3ggr Den 3:e gången provade jag en annan verkstad som bara håller på med hjulinställningar och däck så jag tyckte dom borde fattat vad dom sysslade med men oj vad fel jag hade.. Nötet som gjorde jobbet tyckte jag skulle ha toe out på framhjulen ( enligt han som en rallybil... vad jag vet så är inte jeepar speciellt kända för att köra i rally...) Så den var ett ******* att hålla i en rak linje efter vägen.. Det var inte lite toe out heller utan den hade nog 3-4mm... När jag krävde att dom skulle rätta till det så var det helt plötsligt inte deras fel utan det var mina styrstag som var slitna "för dom gick att gunga från sida till sida" Dvs så som dom är designade för att kunna röra sig... Och det skulle inte bli bättre av att ställa in det till toe in utan det skulle bara bli värre.. Iaf tvingade dom till att fixa det ordentligt, men inte ens det lyckades dom med för på 2-3 dagar hade tydligen ena justerhylsan hunnit rosta sig orörlig dvs nötet rörde aldrig den från början för den såg jobbig ut.. Åkte till den andra verkstaden som faktiskt hade lyckats med hjulinställningnen på min XJ, dom fick rätt på det utan problem och där var 0 glapp i något styrstag Visade han pappret med värdena från det förra stället och han bara skrattade åt det för absolut inget stämde.. Den första klåparen som var på den var ynge än vad jag är och antagligen direkt från skolan. Den andra som rättade till det har gjort hjulinställningar i ca 50år på alla möjliga bilar både höjda och sänkta så han kunde nästan gå efter känsla..
 6. Hade det varit 6:an så hade det gått. Men eftersom WJ fick en helt nydesignad v8:a så stämmer nästan inget överrens med en v8:a från en ZJ Tex motorfästena sitter inte ens i närheten av var dom är på ett ZJ block Fästpunkterna till växellådan är andra pga annan växellåda i WJ än ZJ Elsystmet till motorerna är också olika så skulle du modifiera om det så det passar så kommer det att ställa till det rejält. Båda är ju OBDII men det är också det enda som är likt en ZJ
 7. I dag har jag ....

  Det där med bra bränsleekonomi hade ju varit kul men det finns ju bara tråkiga bilar som har det... Hur ofta får man tummen upp av random folk när man åker tråk70? Hur ofta händer det med en v8:a jeep med 33" offroaddäck = så ofta att jag har tappat räkningen.. + många går fram och pratar och säger att dom tycker den låter riktigt härligt och ser häftig ut. Några har även velat köpa den av mig när jag har tankat den.. Nu när jag har så nära till jobbet att jag kan cykla dit (som om det nånsin skulle hända men ändå) Så är förbrukningen inte intressant längre för min del. Letar just nu efter något roligt att köra och verkar just nu vara inne på något med v10.. Mest för jag inte har ägt en v10 innan... En gång V-motor alltid V motor.. Tillomed min gräsklippare har V-motor iofs bara 2cyl men det är ändå ett V
 8. I dag har jag ....

  Du har kanske en nyare cat? Min är en b15q och den vill inte veta av ett minneskort, den vet ju att det finns där men vägrar att lägga in saker på det.. Har valt att den ska använda sd kortet som standard lagringsplats istället för mobilens egna men den vill inte. Enda sättet att få in saker på det är att lura mobilen genom att använda en dator..
 9. I dag har jag ....

  Jag har med det problemet med min, har inte kunnat uppdatera vissa appar på något år eftersom där inte finns plats.. Det går att få in saker på SD kortet men det är ganska omständigt eftersom man måste göra det genom en dator... Var tvungen att göra det med spotify annars hade alla låtlistorna fyllt hela mobilen.. Man kan göra det i mobilen med men då måste man skapa nya mappar djupt inne i inställningarna och sen kopiera mappen från telefonminnet in till SDkortet.. Stor risk att man gör något fel på det sättet och det är inte ens säkert att det fungerar. Min har ca 2gb i inbyggt minne och 32gb oanvändbart på SD kortet, känns ju lite sådär.... Jag behöver en likadan som du, mycket minne, stöttålig och vattentålig + om den hade klarat av att lägga in saker på ett SD kort så hade det varit riktigt bra.. Hade en experia arc s innan denna och enda problemet med den är att det kom in så mycket skräp i högtalaren så jag hörde inte vad personen sa... Men den hade samma trams med minnet, vägrade lägga över saker som skulle gå att ha på SDkortet så minnet tog slut tillsist..
 10. I dag har jag ....

  Just då så var ett kort på eländet det sista jag tänkte på. Trotts det så blir det ändå ingen ny cat när denna bestämmer sig för att gå sönder på riktigt, den är helt enkelt för värdelös på det mesta. Har säkert skrivit vad jag tycker om just min här nånstans innan men jag är inte imponerad. Vill man ha en mobil som raderar allt när den får för sig att starta om sig så är den ju bra, vill man inte det så är det mindre bra. Omstarterna händer några gånger i veckan, ibland dagligen... och alltid när man gör något som att skriva sms, prata med nån annan eller bara surfar runt lite. För att få liv i den igen måste man plocka ut batteriet och stoppa tillbaka det annars vägrar den starta. När det händer så går den från kanske 80%batteri ner till 15-20%..och det bara på knappt 15 sekunder..
 11. I dag har jag ....

  20+ i solen och jag kan inte göra något alls ute... Nackspärr så jag kan bara ha huvudet rakt fram.. efter alla akrobatiska manövrar jag var tvungen att göra igår för att komma åt att svetsa.. Brännsår där endel stora loppor träffade mig som ser rätt otrevliga ut idag... Stort blåmärke på handen när jag missade med släggan när jag skulle byta knutkors.. Små nästan osynliga metallflisor som jag hittar lite då och då i fingrarna.. Samt träningsvärk i armarna.. Det positiva är väll att jag iaf inte är bakfull så det är ju alltid nått.. Dessutom 2:a dagen som jag har kunnat stänga av värmepannan helt så elräkningen lär väl bli lite trevligare än vad den har varit under vintern.. Har även lyckats få rent min mobil efter att jag råkade tappa den i en spann med dinitrol igår när jag skulle svara på ett sms... Det är ju tur att cat mobilerna är ipklassade... annars hade nog inte varit mycket att ha idag även om den är dålig i vanliga fall.
 12. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Lagat rost... Skulle bara fixa en balk som besiktningen klagade på förra året och det slutade med en helt ny balk + någon meter av trösklen... Efter det så såg jag den jätteroliga överraskningen att övre vänstra bärarmsfästet är skrot.. Totalt sönderrostat och fullt med sprickor runt fästet till trackbaren så det fick bli en fullagning av det så den kanske kommer igenom besiktningen.. Men det blir nog ett axelbyte på den om jag hittar en frisk bakaxel.. Min orkar jag inte hålla på att lappa längre... Bytte även ett knutkors som var lite slut i bakre kardanaxlen. Lagerskålen på ena var spräckt och tapparna i korsen var ovala istället för runda... Men vilken skillnad det blev med ett nytt kors man tror ju att det är en ny bil så jämt och vibrationsfritt det går..
 13. Jo det är ju tyvärr så med delar från usa men det finns en gräns för hur mycket det måste kosta innan det blir tull på det. Tror den är på $50 eller $100 under det så blir det ingen tull. Specialverktyg kan du nog göra något själv för dom ser inte så komplicerade ut om man kollar i FSM Avdragaren och verktyget till att installera skivan ser ut såhär: Det ser ut som att man kan använda en vanlig 2armad avdragare till att demontera den. För att installera den så borde det kunna fungera med en hylsa, mutter, tjock bricka och en tillräckligt lång skruv. Hylsan uppe på kanten av remhjulet, skruven in i pumpaxlen sen brickan och muttern ovanför hylsan. Håll emot med en nyckel på skruvskallen och skruva sen ner muttern för att pressa ner remhjulet. För det är exakt så som installationsverktyget fungerar om jag har förstått bilden av den rätt. Sen denna med lite viktig info om hur du installerar den och hur du ska justera in den ifall det behövs:
 14. Om du kan vänta lite så finns det på rockauto för $10 http://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=869975&cc=1182192&jsn=386 Förresten var det inte ett j***** liv om den jeepskroten här på forumet för några år sen? Någon klagade på en del som var betald men aldrig kom och genast hoppade någon av ägarens kompisar in för att försöka få det till att det var TS själv som var problemet? Om jag inte minns fel så hotade den kompisen med att ingen härifrån någonsin skulle få köpa någon del därifrån för att sen försvinna och inte logga in igen. Undrar vilken tråd det var eller om mickeadmin städade bort den? Den blev vad jag kommer ihåg rätt otrevlig på slutet.
 15. När jag jobbade där för några år sen så var det bättre att ringa dit istället för att maila. Då var dom dåliga på att svara på mail men dom kanske har ändrat sig nu.