Pierre_r

Medlemmar
 • Content count

  2,474
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

71 Outstanding

1 Follower

About Pierre_r

 • Rank
  Guru
 • Birthday 11/16/1989

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Markaryd

Recent Profile Visitors

10,167 profile views
 1. I dag har jag ....

  Absolut. När jag jobbade som mekaniker så var jag tvungen att köra det mesta. Så jag har kört hjullastare, traktorgrövare, grävmaskin (hjul och larvdrift), dumper, och väghyvel... Som lastbilsmekaniker var man dessutom tvungen att kunna köra funktionerna på påbyggnaden ifall det behövdes. Så jag vet hur man jobbar med en biltransportbil, tankbil, slamsugare, lastväxlare, flakväxlare, trailrar med walking floor, grusbilar, maskintrailrar, trailrar man kan bredda och förlänga och sopbilar.. Hade jag nu bara fått för mig att ta CE kort (+ykb och adr) med så hade det varit bra för då kan jag köra dom flesta vanligaste lastbilarna utan att någon behöver visa mig först..
 2. Olja styrservo

  Den oljan används mest av tyska tillverkare. MAN och MB har den i kopplingssytemet och servon på lastbilar. Den är dessutom grönfärgad.. Lämna tillbaka den och säg åt dom att beställa den du ville ha, dvs redline för den möter jeeps krav på servoolja. Det lilla jag hittade om pentosin så stog det bara: Jeep - approved... inte vilka krav den mötte.
 3. I dag har jag ....

  Klarat uppkörningen för truckkort på jobbet så nu har jag A1-4 (ledstaplare och sånt smått) B1-3 (vanlig gaffeltruck) och C3A+B (reachstacker och timmertruck) Får även köra hjullastare men bara om den har pallgafflar... Kanske skulle försöka fixa så man får behörighet för den med? kan ju vara bra att ha nångång i framtiden
 4. Wrangler TJ 97 AC problem

  Garanterat lite gas i systemet. Kyler den något eller är bägge rören från kompressorn varma? När det fungerar som det är tänkt så ska ett rör vara varmt ( så du bränner dig) medan det andra ska vara iskallt. Min ZJ gör samma sak men den har för lite gas i systemet, men tillräckligt för att inte lågtrycksvakten ska bryta direkt utan väntar tills kompressorn har jobbat i 5-6sek Den kyler inget heller.
 5. I dag har jag ....

  Jag har funderat lite på det, har ju ett företag som håller på med pulverlack på andra sidan e4:an från mitt jobb så jag ska nog svänga dit och fråga om det är nått dom känner för. Men innan det så ska jag svetsa dit lite fästen för lampor på den.
 6. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Bytte en av dom bussningarna på en av mina gamla stötdämpare, dom bussningarna krymper tydligen om dom blir dränkta i bromsvätska... Vilket jag upptäckte efter att ena bromsröret brast ungefär vid stötdämparen.. Jag har slipat bort lite ytrost ovanför vindrutan och målat det svart igen. Använde rostomvandlare från hagmans på det innan jag målade svart över det så får se om det håller längre än 1 år denna gången.
 7. I dag har jag ....

  Fått hem en del av roof racket, men inte dom viktigaste bitarna fick hem förlängningsbiten först... Resten borde komma nästa vecka om inte postnord slår till som dom brukar göra... Funderar på om jag ska klarlacka det för att skydda "pulverlacken" lite bättre från en svensk vinter.. Annars ser det nog ut som allt annat "pulverlackade" eftermarknadsdelar dvs rostigt.. Beställde en extra oljekylare som jag hade tänkt att ha till servon på ZJ,n med. Den blir lite varm ibland så det blir svårstyrt så lite extra olja + att kunna kyla den skadar nog inte.
 8. I dag har jag ....

  Sänka med 10000 i månaden + mer att göra och jag antar att dom har planerat det så att du alltid får jobba obetald övertid för att hinna med rundan med? Jag hade med dragit därifrån.
 9. Hög bränsle förbrukning

  Är hans J20 en gammal militärbil? För jag läste nånstans att dom var rätt så nertrimmade jämfört med orginal (vet inte om det stämmer iofs) sen har den nog en annan utväxling med
 10. Nytt mysko fel

  Kan nog slå hyundaien rätt bra. Iveco nånting byggd som trailerdragare med extern remdriven luftkompressor. Grattis du vann just en stötfångardemontering inkl främre rambalk som fö är svetsad i ramen... Hade den inte haft kompressorn hade det gått på 5 min att ta upp det där det är tänkt....
 11. Nytt mysko fel

  Så du tycker det är trångt att byta vevaxelgivare på en zj med 4.0 motorn? Köp en med 5.2:an och byt samma grej helst en av dom tidiga med EGR... Det tar ca 4 timmar att bara komma fram till givaren uppifrån, om du inte vill plocka ner växellådan för att komma åt den enklare... Du kommer inte kunna se den eller skruvarna till den utan du får "titta med fingrarna" Vilket är riktigt spännande när man ska skruva dit den nya utan att tappa ner nått i sprängkåpan.. På min XJ tog det bara 30 min att byta den, var mycket enklare att komma åt underifrån när man släppte kardanen vid framaxlen och vek undan den. Abs-krans spelar inte så stor roll var dom kommer ifrån, bara den passar och har samma antal "tänder" som den gamla så fungerar det
 12. Hög bränsle förbrukning

  Min ZJ med 5.2 v8:a och 33"däck drar runt 40 liter på den sträckan så det låter normalt.
 13. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Filmade när jag körde på några grusvägar runt mitt i natt. Inte lätt att filma med 1 hand och försöka styra med den andra men det gick Här är länkarna om nån vill veta vad för konstiga ljud en ZJ -93 med 35000mil har för sig.. Höj volymen ifall ni vill höra v8:an mobilen var inte så bra på att få med det i filmen Står under filmerna vad det är förnått som låter.. ABS pump 0:55 ABS pump + braking 1:00-1:03 ABS pump 1:29 - 1:32 Annoynig cough 2:52 ABS pump again 5:04 - 5:17 ABS pump + hitting the brake to make it stop 5:19 - 5:21 Powerwindow 0:17 - 0:23 Annoying cough..0:53 - 0:58 Beeping VIC 1:15 + 4:51 Swaybar bolt hitting framerail 2:30 Bracnh hitting underside and draging under it 2:53-2:59 + 3:09- 3:14 Tires hitting fenders when turning 3:15 - 3:20 ABS pump 5:30 - 5:36 Keys hitting steeringcolumn almost the entire video..
 14. Bromsok

  Jag kollade lite snabbt där för jag tänkte samma sak men dom har bara delar till dom med bensinmotorerna Men dom hade iaf samma ok på båda moteralternativ. Om CRD,n har samma bromsok den med vet jag inte men antagligen inte eftersom dom byggs i europa och inte usa
 15. I dag har jag ....

  Varit korkad och höll om dörrstolpen på jeepen med högerhanden medan jag pratade med en jag känner. Efter nån minut så kom det en kraftig vindpust som slog igen dörren över handen och nu kan jag knappt röra tummen... Får kanske kolla upp det om det inte har blivit bättre till imorgon..