Pierre_r

Medlemmar
 • Content count

  2,398
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

54 Outstanding

1 Follower

About Pierre_r

 • Rank
  Guru
 • Birthday 11/16/1989

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Markaryd

Recent Profile Visitors

9,565 profile views
 1. Jo det är ju tyvärr så med delar från usa men det finns en gräns för hur mycket det måste kosta innan det blir tull på det. Tror den är på $50 eller $100 under det så blir det ingen tull. Specialverktyg kan du nog göra något själv för dom ser inte så komplicerade ut om man kollar i FSM Avdragaren och verktyget till att installera skivan ser ut såhär: Det ser ut som att man kan använda en vanlig 2armad avdragare till att demontera den. För att installera den så borde det kunna fungera med en hylsa, mutter, tjock bricka och en tillräckligt lång skruv. Hylsan uppe på kanten av remhjulet, skruven in i pumpaxlen sen brickan och muttern ovanför hylsan. Håll emot med en nyckel på skruvskallen och skruva sen ner muttern för att pressa ner remhjulet. För det är exakt så som installationsverktyget fungerar om jag har förstått bilden av den rätt. Sen denna med lite viktig info om hur du installerar den och hur du ska justera in den ifall det behövs:
 2. Om du kan vänta lite så finns det på rockauto för $10 http://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=869975&cc=1182192&jsn=386 Förresten var det inte ett j***** liv om den jeepskroten här på forumet för några år sen? Någon klagade på en del som var betald men aldrig kom och genast hoppade någon av ägarens kompisar in för att försöka få det till att det var TS själv som var problemet? Om jag inte minns fel så hotade den kompisen med att ingen härifrån någonsin skulle få köpa någon del därifrån för att sen försvinna och inte logga in igen. Undrar vilken tråd det var eller om mickeadmin städade bort den? Den blev vad jag kommer ihåg rätt otrevlig på slutet.
 3. När jag jobbade där för några år sen så var det bättre att ringa dit istället för att maila. Då var dom dåliga på att svara på mail men dom kanske har ändrat sig nu.
 4. Nu är detta ju ingen wj men modellen efter den som jag var lite intresserad av ett tag. WK med diesel ca 9000 i skatt och reggad som lätt lastbil... Commander med diesel som jag kollade på en gång för några år sen, den ville dom ha ca 11000 i skatt för... Blev inget köp av nån av dom.
 5. Har du provat att dra om tändkablarna? Jeep släppte en TSB pga just det problemet att den börjar rycka. Den TSB,n finns här med den nya dragningen av tändkablarna: http://dodgeram.info/tsb/1998/18-48-98/18-48-98-v8.htm Sen finns det denna om plenumet med som också kan orsaka liknande problem: http://dodgeram.info/tsb/2000/09-05-00.htm
 6. Över 3500 delas skatten upp. Min ZJ kostar 3300... så det är nästan så jag har funderat på att fråga transportstyrelsen om dom kan höja skatten med 200-250kr så jag slipper få en jätteräkning en gång om året... Men det går dom väl aldrig med på..
 7. Att dom säger så är bara för att det kostar DOM pengar att fixa det. Finns fasta tider på vad det får kosta att byta den och det är den tiden dom får betalt för, tar det längre tid så är det deras problem. Många har råkat ut för samma lögner från dom "auktoriserade" verkstäderna. Ring/maila jeep i sverige ge dom ditt vin nummer och fråga om det finns några återkallelser på den och hur du gör för att få det fixat om det gör det. Säg inte att du redan vet om att den finns, försöker dom lura dig så säg att du vet om den och ge nummret jeep har gett återkallelsen. Fråga också vad du ska göra ifall verkstaden tvärvägrar att göra det och kräver dig på pengar för att få det fixat. Hade det varit en speciell serie så hade ju inte din jeep varit med i listan. Alla tillverkare skriver upp varenda nummer på delarna dom sätter dit i dom. Säger tillverkaren att det var fel på tex del 1234 på många bilar under vissa år och din bil är från något av dom åren och har del 1234 monterad så ska dom fixa det sålänge återkallelsen gäller. Försöker verkstaden säga att du istället har del 5678 monterad och inte 1234 så fråga hur dom vet det när dom inte har sett bilen. Dom brukar oftast inte kunna svara på det. Tycker det har varit många klåparaktiga svar från mekaniker på just hedin bil nu senaste tiden här på forumet Nu detta och sist att det var normalt med deathwobble på en jeep från 2010.. Vad blir nästa, att det är normalt att inte kunna flytta spaken för att ändra mellan 2wd och lågväxel?
 8. Grejorna runt omkring den kan skilja lite jämfört med din eftersom den på bilden är en renix 4.0 (88-90) Expansionstanken och plastlocket bakom batteriet avslöjar det.
 9. I dag har jag ....

  Det räcker att gå in på närmsta skrot och leta upp det mest misskötta och rostigaste vraket där av valfritt märke (förutom någon från VAG) så kommer tillochmed den ha högre nivå än vad en från VAG har.. Idag har jag varit hos doktorn igen fast denna gången så fick jag ena ögat rensat från metallspån... Låg ner och borrade uppåt igår och trotts skyddsglasögon så lyckades några små metallspån komma in bakom glasögonen och in i ögat Så nu ser jag ut lite som terminator gör med ett vanligt öga och ett rött....
 10. Är motorn inte bytt så har du en vanlig rak 6:a.. Är du osäker på vad du har så kan du ta en bild och lägga upp här så kan vi berätta vilken du har.
 11. Kan nästan garantera att usa skroten i osby har några toppar liggandes, sist jag var där för någon vecka sen så var där minst 10 XJ som väntade på att bli nerplockade + ett gäng zj Har dom inget just nu så kommer där dit nya bilar nästan varje vecka. Gången dom har motorerna ståendes i säkert närmare 400 meter och pallställ med dubbelplatser på båda sidor av gången. Du borde köra dit och titta nångång om du har vägarna förbi, där finns hur mycket som helst. Platsen där jeeparna hamnar har ca 20 bilar i varje rad och oftast står det 4 rader med karosser där. Tyvärr så kan dom vara dyra på vissa saker.
 12. Ja, tänkte sätta dit en i min med + lite andra mätare så man kan ha lite extra koll på vad som händer. Till min XJ så kommer jag med att ha en sorts lambdamätare när jag sätter dit min "REM (renix engine monitor) Med den så kan man se live datan får alla givarna på motorn och vad växellådan hittar på. Så jag kan se vilken volt lambdan har, när den bestämmer att det är dags för pcm,en att växla från rich till lean bränsleblanding Hur bra insprutarna ligger till och om dom ligger innom sina värden för insprutningscyklen. Den som har gjort REM har utgått från vad en snapon scanner hade visat om man hade haft en sån och enda skillnaden är att denna kan vara igång under tiden som man kör. Även bränsleförbrukningen när man kör och när man står på tomgång går den över till liter per timme. Som en rolig grej har han även lagt in en 0-100 timer
 13. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Tyckte det var lite opraktiskt att behöva öppna dörren för att kunna hissa och sänka rutan så jag var tvungen att laga lite kablar i den här: Kablen som går mellan dörren och karossen, inte helt ovanligt att den går sönder efter år av att öppna och stänga dörren. Som en bonus började dessutom centrallåset fungera på förardörren med. Men det tog längre tid att lyckas koppla bort dom 2 kontakterna på insidan av karossen än vad det tog att laga kablarna. Man var tvungen att se med fingrarna och sammtidigt lyckas fundera ut hur snabbkopplingarna fungerade...
 14. Vem har sagt att det är ovanligt att hitta ett topplock av gjutjärn? Alla 4.0 har gjutjärnstopp från 87-01. Det finns eftermarknads toppar av aluminium men dom är dyra.
 15. Ok, pm,ar du mig din mailadress så ska jag se om jag skicka den ikväll. Vill du ha delen över bränslesystemet med så du vet vilka värden du ska ha när du testar endel saker där? Edit: den blev på för stor (över 12mb) så den går inte att skicka men du kan gå in på jeepslimited.com och skapa ett konto där (gratis) Så kan du ladda ner hela fsm,en över zj 96 själv. Ev kan det ta några timmar innan du får tillgång till alla manualerna där men oftast får man det direkt.