Pierre_r

Medlemmar
 • Content count

  2,438
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

65 Outstanding

1 Follower

About Pierre_r

 • Rank
  Guru
 • Birthday 11/16/1989

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Markaryd

Recent Profile Visitors

9,962 profile views
 1. I dag har jag ....

  Jo, lite fusk är det kanske men jag får ju igen det när jag ska bygga duel Peterbilten Där finns det inget förutom rätt front man kan köpa, släpet får man tillverka själv. Mack lastbilen från convoy måste jag bygga sovhytten och släpet själv.
 2. I dag har jag ....

  Det skulle man kunna tro men faktiskt inte. Det enda jag behöver måla är det svarta och inredningen, resten finns som dekaler. Finns ett företag som gör dekaler till lastbilar och bilar som är kända från filmer.
 3. I dag har jag ....

  Varit en runda på ebay igen.. Denna gången blev det lite blandat... Först en sånhär: En sånhär som ska hänga efter den: Och tillsist en sånhär: Behöver väl inte säga hur jag har tänkt att lastbilen ska se ut när den är klar med tanke på vad som står på firebirden?
 4. Slang till snorkeln

  Om den kom därifrån så var det garanterat jag. Brukade köra där när jag inte kände för att köra genom Ysby. Där var en grön ZJ som jag såg några gånger, det var kanske du då?
 5. Slang till snorkeln

  Hmm då har du kanske sett min nångång i Laholm? Jag jobbade i nästan 7 år på Lbc, och ibland så brukade jag möta nån ZJ när jag skulle köra hem. Min är svart, silvriga hoodvents från en 5.9a på huven, höjd 4" med 33"däck och 2 ledramper, en kort i frontbågen och en 52" ovanför vindrutan (hade 4st runda extraljus på taket innan ledrampen)
 6. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Oljan åldras även om motorn står oanvänd 90% av året.. Är bensinen lika gammal så kör upp den och sen fyll på med ny, modern bensin blir dålig redan efter någon månad tack vare allt skräp dom envisas med att ha i den... På min xj för några år sen så besiktigade jag med 2 år gammal motorolja och 1 år gammal bensin = poäng på varenda avgasvärde på både tomgång och 2500rpm.. Bytte oljan körde upp den gamla bensinen och fyllde på med ny och provade igen = godkänd överallt, behövde inte fuska med e85 (glömde helt enkelt att fylla på det, brukade göra det innan men den klarade sig igenom utan den gången..)
 7. I dag har jag ....

  Gjort lite mer på denna så nu är den snart klar:
 8. Handbroms ZJ 97

  Nu har jag ju bara bromstrummor bak till vanliga bromsen och handbromsen, men när jag justerar handbromsen så brukar jag dra upp handbromsspaken 3-4 klick och sen justerar jag ut tills det inte går att skruva mer. Brukar bli perfekt varje gång, Vantskruven och allt det där rör jag endast om jag har bytt en vajer annars låter jag den vara, för det är inte vajrarna som ska sköta justeringen utan det är grejerna inne i trumman som ska göra det, vajrarna ska helst vara så obelastade som möjligt utan att vara för lösa när handbromsen inte är dragen. Ligger dom i spänn hela tiden så kommer dom gå sönder snabbare än annars.
 9. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Och efter att jag har jobbat på en verkstad som tog in allt möjligt från gamla vrak till splitter nya bilar/lastbilar/ husbilar så är det en riktigt dålig ide enligt mig. Det värsta jag har sett var ett drag (godkänt för 3500kg) som bara var fastmonterat i hjälpramen för golvet till husbilen... Balkarna i hjälpramen var knappt 2mm tjocka... Jag hade inte ens litat på det draget med en cykelhållare påhängd... Det värsta av allt var att det inte var eftermonterat heller utan det var monterat så från fabriken...
 10. Handbroms ZJ 97

  Om allt fungerar som det ska så går det bara att skruva dom åt ett håll. På andra hållet sitter där en spärr som håller emot och man måste trycka bort den med en skruvmejsel för att kunna släppa backarna. Så går det lätt att skruva = rätt håll, känns det som du ska bryta skruvmejseln och du slinter hela tiden så är det fel. Men har allt rostat ihop så spelar det nästan ingen roll vilket håll du provar på för inget kommer hända..
 11. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Varför skulle det inte gå? Kan du montera dit ett 3500kg drag på en bil utan dragkrok och sen få dra så mycket med den så borde det även gå att byta från 1500 till 3500. Men jag kan ju fråga hos bilprovningen imorgon (jobbar bara 300meter därifrån)
 12. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Det är just att den är importerad med drag som ställer till det. Alla importerade XJ,s med drag får bara dra 1500kg. Mina XJ,s och ZJ är från tyskland och dom får bara dra 1500kg om jag inte byter draget och visar upp det för bilprovningen..
 13. I dag har jag ....

  Helt rätt det är en Mack Det ska likna en Mack superliner men eftersom modelltillverkaren inte har några rättigheter att kalla den för Mack så får man inga som helst märken med det namnet. Dessutom så är det knappt några mått alls som stämmer, ex ramen är bara en standardram som dom använder till alla amerikanska lastbilar, Macks ramar har lite andra former. Men jag vet var man kan köpa Mack loggan och deras bulldog som tillbehör till 1/24 modeller
 14. I dag har jag ....

  Haft lite tråkigt så jag har gjort lite saker på denna: Nån som kan gissa vilket märke det är bara genom att titta på hytten och grillen?
 15. Ratten rycker vid rattutslag

  I värsta fall så kan det vara pumpen som håller på att ge sig. I bästa fall så är det bara för låg oljenivå i behållaren så den suger in luft och det är därför den dummar sig. Kollat så att remmen är tillräckligt spänd?