Pierre_r

Medlemmar
 • Content count

  2,431
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

64 Outstanding

1 Follower

About Pierre_r

 • Rank
  Guru
 • Birthday 11/16/1989

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Markaryd

Recent Profile Visitors

9,818 profile views
 1. Handbroms ZJ 97

  Nu har jag ju bara bromstrummor bak till vanliga bromsen och handbromsen, men när jag justerar handbromsen så brukar jag dra upp handbromsspaken 3-4 klick och sen justerar jag ut tills det inte går att skruva mer. Brukar bli perfekt varje gång, Vantskruven och allt det där rör jag endast om jag har bytt en vajer annars låter jag den vara, för det är inte vajrarna som ska sköta justeringen utan det är grejerna inne i trumman som ska göra det, vajrarna ska helst vara så obelastade som möjligt utan att vara för lösa när handbromsen inte är dragen. Ligger dom i spänn hela tiden så kommer dom gå sönder snabbare än annars.
 2. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Och efter att jag har jobbat på en verkstad som tog in allt möjligt från gamla vrak till splitter nya bilar/lastbilar/ husbilar så är det en riktigt dålig ide enligt mig. Det värsta jag har sett var ett drag (godkänt för 3500kg) som bara var fastmonterat i hjälpramen för golvet till husbilen... Balkarna i hjälpramen var knappt 2mm tjocka... Jag hade inte ens litat på det draget med en cykelhållare påhängd... Det värsta av allt var att det inte var eftermonterat heller utan det var monterat så från fabriken...
 3. Handbroms ZJ 97

  Om allt fungerar som det ska så går det bara att skruva dom åt ett håll. På andra hållet sitter där en spärr som håller emot och man måste trycka bort den med en skruvmejsel för att kunna släppa backarna. Så går det lätt att skruva = rätt håll, känns det som du ska bryta skruvmejseln och du slinter hela tiden så är det fel. Men har allt rostat ihop så spelar det nästan ingen roll vilket håll du provar på för inget kommer hända..
 4. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Varför skulle det inte gå? Kan du montera dit ett 3500kg drag på en bil utan dragkrok och sen få dra så mycket med den så borde det även gå att byta från 1500 till 3500. Men jag kan ju fråga hos bilprovningen imorgon (jobbar bara 300meter därifrån)
 5. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Det är just att den är importerad med drag som ställer till det. Alla importerade XJ,s med drag får bara dra 1500kg. Mina XJ,s och ZJ är från tyskland och dom får bara dra 1500kg om jag inte byter draget och visar upp det för bilprovningen..
 6. I dag har jag ....

  Helt rätt det är en Mack Det ska likna en Mack superliner men eftersom modelltillverkaren inte har några rättigheter att kalla den för Mack så får man inga som helst märken med det namnet. Dessutom så är det knappt några mått alls som stämmer, ex ramen är bara en standardram som dom använder till alla amerikanska lastbilar, Macks ramar har lite andra former. Men jag vet var man kan köpa Mack loggan och deras bulldog som tillbehör till 1/24 modeller
 7. I dag har jag ....

  Haft lite tråkigt så jag har gjort lite saker på denna: Nån som kan gissa vilket märke det är bara genom att titta på hytten och grillen?
 8. Ratten rycker vid rattutslag

  I värsta fall så kan det vara pumpen som håller på att ge sig. I bästa fall så är det bara för låg oljenivå i behållaren så den suger in luft och det är därför den dummar sig. Kollat så att remmen är tillräckligt spänd?
 9. Ratten rycker vid rattutslag

  Styrdämparen är det inte, den kan fungera bättre som cykelpump än en dämpare och du märker inget förrän du tar bort den. För knutkorsen så hissa framaxlen ta sen kl 9 och 15 på däcken och snurra det fram och tillbaks samtidigt som du tittar på knutkorset. Sen hade det hjälpt ganska mycket om du skrivit vilken modell du har..
 10. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Japp, resterna av det som sitter där klarar säkert av mer stryk än vad man tror men varför chansa. Har hittat nya fästen som ha ca 6mm godstjocklek, ska bara beställa dom med och hitta någon som vill byta dom för jag är inte jätteintreserad av att svetsa det själv..
 11. I dag har jag ....

  Kommit fram till att jag måste köpa en lastbil. Helst en Mack superliner med v8 så man kan göra såhär och visa alla 740 raggare hur man ska göra när man ska göra en burnout. Ungefär såhär: https://www.youtube.com/watch?v=u3wF1x4CVFI
 12. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Tack, ja det var ju inte riktigt vad jag ville Men det är väl så det slutar för det mesta när man alltid har jobbat med tunga fordon.. och nästan aldrig kunnat lyfta rätt (omöjligt när man sitter i ett hjulhus och ska ta bort bromsok, nav+ bromsskiva) Kan inte ut och leka med den riktigt än ändå pga att det övre bärarm+trackbarfäste är sönderrostat och spruket överallt.. så jag har endast gjort en fullagning för att få den igenom besiktningen. Jag kan ju men är inte så sugen på att åka maskinflak hem när det väl ger sig.
 13. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Bytt till sommardäcken och tvättat den. Nu ser den ut som den ska göra, vinterdäcken är ju så små och smala (trotts dom är 31") så jag tycker den ser ut som en kundvagn... Samtidigt som jag bytte däcken så hörde jag ett stort knak från ryggen nr jag vred mig rätt samtidigt som jag höll i ett av däcken så nu kan jag knappt röra mig...
 14. Bilinfo

  Haha kul sida. En sak som jag tyckte var rolig var att Osby ligger på 3:e plats med flest zj. Misstänker att det kan vara usa skroten som gör att det bli så, så av dom 22 så är det nog bara ca 4 som används i trafik..
 15. I dag har jag ....

  Byggt ihop det sista på detta släpet så nu är det klart: Samt beställt 3 nya lastbilar från ebay. Det blev dessa: Kenworth K123 som jag tänkte göra en australisk version av: Mack R modell som jag tänkte försöka få att lika den som "rubber duck" kör i filmen Convoy: Tillsist en peterbilt 359 som jag tänkte bygga om till en peterbilt 281 som är med i filmen Duel: Tanksläpen som är med i båda filmerna får jag nog bygga själv för det finns inga som liknar nån av dom att köpa som byggsats..