Björka

Medlemmar
 • Content count

  235
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Björka

 • Rank
  Användare

Recent Profile Visitors

2,435 profile views
 1. Någon med erfarenhet av bensintanks byte på en Comanche? Den tank jag har idag läcker någonstan i från ovansidan och är förmodligen inget att satsa vidare på. Ser att det finns 90L tankar passar dom utan vidare då den jag har idag är på 70L Eller vet ni om det finns tankar från andra bilar som passar rakt av?
 2. Bladfjädrar

  Jag söker efter bladfjädrar till Comanchen Metric ton utförandet i första hand
 3. Det är dags att se över fjädrar och dämpare runt om på bettan som är i original från 89 och brukas som DD på landsväg dvs ej en skogsmulle. Jag kan tänka mig att bara renovera och behålla originalhöjden, men beroende på hur svårt det är att hitta original bladfjädrar så kan givetvis en höjning bli aktuell. Dock tveksam till add a leaf lösningar som nog blir för obra på sikt och dessutom stötigt om man inte kör med last jämt. Frågor: 1. Finns det kompletta bladfjädrar som passar bolt on från andra bilar? I så fall från vilka bilar? 2. Vart får man tag i lösa bladfjädrar som passar? 3. Hur mycket kan man höja en comanche utan att annat än fjädrar och dämpare behöver bytas eller modifieras?
 4. HEI Fördelare till 4.0L

  Okörd högeffektsfördelare till fyndpris!   http://www.tradera.com/item/343544/254138416/hei-distributor-jeep-4-0l-6-cyl-hogeffekts-fordelare-jeep-amc
 5. Hub,,, titta på Moog eller Timken så får du bra grejor, de ligger i övre prisklassen men spara på lager,,nja,,   Grenröret och naven på summit/ebay. går på 5644 SEK inkl frakt och import. Mot 7270 hemma...
 6. Styrleder?

  Den ersätter ju original nr 52005741 vilket även MOOG ES3094L gör.
 7. Konstig koppling till starten?

  På min -89 a så har man gått in och gjort ett påstick (lödning) på kablarna  till en av kontakterna uppe vid torpedväggen (tror dom är till automaten)   Dessa  två kablar drar sedan manövern på ett relä som i sin tur tar 12V direkt från batteriet och vidare till startreläet och parallellt ner till startmotorn (de gröna kabeln)   Kan det vara någon form av startspärr som är omgjord?
 8. Invändig motortvätt

  Lite gambling med dunderkurer eller sköljningar..   Kör en helsyntet med täta byten så får du en ren motor på ett vettigt sätt pö om pö.   Jag rev ju min maskin förra året med 30 000 mil och blev klart förvånad hur ren den var invändigt.   Enda stället som såg trist ut var kolvringar och spåren i kolvarna, där var det duktigt fastbränt, men i övrigt såg det klockrent ut.   Jag byter olja och filter 2 ggr om året.
 9. Ja det är ingen nyhet att våra äldre Jeeps ibland får för sig att flagna och fläckvis se lite ruffa ut, vilket i och för sig inte behöver vara något negativt.   Men vad beror det på rent tekniskt, vad bommade man på fabriken?   Jag har snart renoverat min Comanche varvet runt och nu är det lackeringsfebern som kommer krypande mer och mer... En högblank kolsvart Comanche skimrar i horisonten...   Vad för typ av färg är dom lackerade med i original, jag tycker att den svarta basen under klarlacken känns lite mjuk?   Vill helst köra med trad 2K solid och bilen är inte speciellt rostig så några stora nerslipningar till plåtrent är inte aktuellt.  
 10. Här kan du fördjupa dig lite   http://www.lunghd.com/Downloads_and_Links/Jeep_Renix_Fuel_Injection_manual.pdf
 11. Med vakuumledningen frånkopplad, bör bränsletrycket vara ca 269 kPa (39 psi). Med ansluten vakuumledningen  bör trycket vara ca 214 kPa (31 psi).
 12. Allt är möjligt innan det är utrett!   Du kan kolla läget utan att ta bort något mer än ett tändstift.   Det funkar med en slang som tätar bra mot tändstiftshålet och i andra änden en påse, gummihandske eller kådis.   Eller så tar man ett äldre stift borrar ur det och löder dig ett rör så har man ett nytt verktyg för att detektera komp eller utblås.   Eller så använder man en kompprovare men jag tycker att röret men en påse är extremt lättavläst!   Funktionen är att kunna skilja på komp eller avgasfasen i cyl 1 då motor går upp mot nollmärket.   När du har kompfas och strecket på svänghjulet exakt mot 0 så ska fördelaren stå så att armen precis lämnar blecket till anslutningen för tändstift nr 1.   (Gnistan kommer då och inte när arm och bläck möts vilket många tycks tro)   Kan vara omöjligt att se utan att offra ett gammalt fördelarlock som man sågar upp ett fönster i, men gör man allt ovan då är man 100 på att allt är exakt som det ska vara,  det är oerhört lätt att ligga en kugg fel fast man är övertygad om motsatsen...
 13. Har redan tipsat om tändningen tidigare  ;-)   Kört med en sån bil...den gick typ halvkass!   NGK 23553 köpte jag men det kan vara samma sond NTK23553 verkar dyka upp parallellt
 14. Precis den reagerar blixtsnabbt om den är hel, men jag vidhåller om du inte fick 0,9 V ut med den lös på bänk med brännaren så är den kass.   Det enas utesluter inte det andra så grenröret kan mycket väl vara spräckt, en spricka behöver inte höras precis som redan nämnts tidigare.   Felsökning ska göras metodiskt och med uteslutning annars blir det svårt att komma i mål.   Säkerställ att O2 sensorn är hel, hjälper inte det kolla upp grenröret. Efter det börja titta på annat (men det verkar redan vara gjort)
 15. Ska du sälja pärlan nu när den är renoverad!?