Jonte_malmö

Medlemmar
 • Content count

  1,269
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

40 Outstanding

About Jonte_malmö

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 10/09/1975

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Malmö

Recent Profile Visitors

6,893 profile views
 1. Till Granden med 4.0 tyvärr. Men finns nog liknande pris till XJ. Tror inte detta passar XJ dock...
 2. Winchfästet är jättebra, dock inte testat det i hård terräng men verkar rejält. Finns i Sverige till hyffsat pris, du slipper moms, tull mm + har garanti. https://www.4x4offroad.se/vinschfaste-jeep-grand-cherokee-rough-country.html
 3. Offroad- och ZJ-tillbehör

  Bytte bort ZJ:n, sista Jeepen för tillfället, mot en mintcondition Volvo 945 Turbo idag. Kanske dumt, men blev lite grejor över: Takkorg, gediget hemmabygge i svetsade fyrkantsrör. Kan behöva en målning för att komma tillbaka till sin forna glans. 1500:- Ljusramp, 4 Biltema halogen som lyser riktigt bra samt en kopplingsdosa för +, +varselljus och -. 500:- (Kan skicka med den utan kostnad om nån köper takkorgen för annonserat pris) Hi-Lift Xtreme 60”, helt ny provlyft Jeepen en gång på uppfarten. Xtreme-modellen är i bättre material samt har huvet som gör att den både funkar som en gigantisk tving, samt man kan wincha med den! 2000:- Fästen till railsen Jeep ZJ, Smittybilt DS5-6. 6st med skruvar mm. Till Smittybilts takräcken men kan användas till alla takräcken, ramper mm. 750:- Obohos 12-415V 2, trådlös fjärrkontroll med mottagare och 2 handenheter. För 12V Winch. Helt ny i paket med manual. 800:- Pre-filter till snorkel. Har ingen bild på det så lånar en från nätet, men den här typen. 3" anslutning, ny i kartong. 500:- För avhämtning utanför Trelleborg i Skåne. Ev. kan saker levereras i Malmö med omnejd vid överenskommelse. 8)
 4. Inga garantier att det passar, det lär åtminstone kräva att du bygger nya fästen till oken, men jag var inne på samma idé till en XJ och hittade ett par olika. Det var äldre Cadillac, nyare Ford Mondeo samt Ford Kuga (nån mellanstor SUV). Sen å andra sidan hade jag en Ford Thunderbird SC (mitten på 90-talsmodell) innan jag bytte bort den mot en hederlig Volvo Turbo, den hade handbroms på oken genom att vajern drog åt en arm som bromsade vanliga beläggen mekaniskt. Det funkade fan aldrig på besiktningen, en gång lyckades jag spänna det själv, två ggr fick jag lämna den på verkstad för att de skulle fixa det och ombesiktiga...
 5. Jeep ZJ 5.2 1998 *SÅLD*

  Bortbytt...
 6. Jeep ZJ 5.2 1998 *SÅLD*

  Intressanta byten är V70 turbo aut, ev. GLT/170hk eller 850 om de är riktigt fina.
 7. Jeep ZJ 5.2 1998 *SÅLD*

  Kommer nog avveckla jeephobbyn och säljer därför min ZJ. Skattad och besiktad tom 2019-01-31, ca 33'000mil. Höjd 2" med puckar, helt nya Cooper STT Pro 265-75-16 på WJ-fälgar och 2" spacers (orginalhjul med MS-däck medföljer), nya drivaxlar och damasker fram, nya bromsar och stötdämpare bak, lagade tröskellådor, förra ägaren bytt olja+filter och olja i axlarna. Sitter Rough Country winch-fäste på, gammal Warn 8000-winch (det elektriska ej inkopplat, ny Obohos trådlös fjärr i kartong medföljer), hemmabyggt takräcke och ljusramp med halogenljus. Bra LED-belysning snett framåt samt sidan och bakåt med separata knappar i kupén. Följer med en ny, oanvänd äkta 60" Hi-Lift Extreme Jack, samt lite småsaker som schacklar, stroppar, nya bromsbelägg fram mm. Forumpris 22'000kr
 8. Cheva Astro Cargo Van

  Bra att dra Jeepen till träffen med Nybesiktad tom Juli 2019. Praktisk van med tufft stuk, bra lastmöjligheter men ändå liten/låg nog att parkera och köra in var som helst. Perfekt till offroad-träffar då den drar 2500kg, har plats både till verktyg och plats att sova om man slänger in en eller två madrasser (lastutrymme 245x145cm). Nya Cooper Cobra-däck (275 bak, 235 fram) på Cragar-fälgar, luftfjädring bak med kompressor och knappar i kupén, sköna Volvo V70 skinnstolar fram. Bytt förra sommaren; tänddelar (lock, rotor, kablar, stift x6), bromsar fram (skivor, lager, ok, belägg, slangar), olja+filter å luftfilter. Går som en klocka, har rullat knappt 18'000mil (4500mil i USA, nytt km-instrument vid import 2006 som nu står på 13'200mil). En ägare (myndighet) i USA, en ägare innan mig i Sverige så totalt tre. Han som hade den 2006-2016 var golvläggare och körde den i firman. Forumpris: 20'000 (Lägger jag ut den på blocket ca. 25-30). Enda intressanta byten är besiktade Volvo V70 turbo aut, Jeep eller nått skattebefriat.
 9. Blandade prylar

  Verkar vara bra att ha mattor, om man ska lita på bilden:
 10. Vet inte om man måste ta av hubbarna för att byta knutkors i drivaxlarna, eller om det kan göras med axlarna på plats? Isf kan det vara bra att förbereda med 6 nya bultar till hubbarna, då man nog inte bör återanvända de gamla och de riskerar att pajja vid demontering eftersom de sitter som f-n.
 11. höjning xj

  Puckar fram och shacklar bak brukar funka bra, typ 2" så får du på 31" däck åtminstone. Kräver att fjädrarna är i ok skick.
 12. Tada: https://www.blocket.se/stockholm/Sparklador_Jeep_Grand_Cherokee_o_Cherokee_76301793.htm?ca=23_11&w=3 Obs, blir ju inga förstärkta tröskellådor utan reparerar orginal. Gjort på min ZJ '98 och funkar fint.
 13. Det var nån på Blocket som sålde färdigbockad plåt, såg ut som hängrännor och man behövde tre till en bil som svetsas fast. Tror min ZJ är reparerad med dessa, Peterand vet nog mer.
 14. Tyckte det luktade lite "mandel", söt, våt doft när jag körde ren E85 i Volvo-turbo. Men jag är lite alkohol-skadad redan
 15. Stämmer säkert, men frågan är varför det ska vara så klyddigt att få rätt på på Jeeparna (XJ med trumbromsar bak undantaget), alla Volvo jag haft har bara varit att montera beläggen å monteringssatsen, sen spänna under armstödet inne i bilen tills det tar.