Jonte_malmö

Medlemmar
 • Content count

  1,090
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About Jonte_malmö

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 10/09/1975

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Malmö

Recent Profile Visitors

6,019 profile views
 1. Olja till en cherokee Xj td -98

  5w30 har jag för mig jag fick fram att den ska ha, syntet alltså. Jag köpte på OKQ8, mest för att jag har kort och de hade nån kampanj när jag bytte. Går nog bra med Biltema eller vad som.
 2. Slängt på lite nygamla grejor på dieseln; byggt om polen-stötfångaren till winch-bumper, fått på nya däcken Mudstar MT 305-70-16 från England på 10x16", satt dit höjningspuckarna jag tog bort när jag slängde på IRO-fjädrar. Imorgon kommer längre u-bultar från USA så jag får på ett blad till på IRO-paketen bak. Kommer nog upp ett par tum. Riktigt nöjd hiittills, hoppas jag kan wincha loss mig själv nästa träff
 3. Höger bakljus XJ 97-01

  Behöver höger baklampa till min XJ 1998, alltså passar lyktorna från 97-01. Ev både h&v om ngn har till bra pris.
 4. Skulle kunna tänka mig att du kan använda orginalbultarna. Dvs. när du monterar av orginalstötisen sitter den med tre bultar på höger och tre bultar på vänster fäste, sen har winchkofångaren ett fäste på var sida med samma hålbild fast i kraftigare material. Så var det på min liknande stål-kofångare (fast den är utan winchfäste).
 5. XJ Cherokee 2,5td

  Svensksåld 1998 diesel 5-vxl manuell, nybes. tom. Mars-18. Ca 25'000 mil, Lb-reggad (lastgaller + baksäte medföljer), iskall A-C. Går riktigt bra, pigg och stark, ingen tillstymmelse till att gå varmt. Precis bytat ventilkåpspackning (Ellring), övre oljerör och olja+filter. 2" BB, Bfg MT 235-75-15, takräcke och lite extraljus, skinn fram, farthållare, fjärrstyrt c-lås, 2xairbag, drag 2500kg/1270kg, stålstötis fram. Mattsvart, grönmet. orginal, ska vara nån plastidipp enl. fg. ägare så det ska gå att tvätta bort. Enda negativa är små rosthål längst bak i tröskellådorna (bra att veta på bes). 30'000 eller byte mot nått kul
 6. Kontanter i P-automater

  Vettig sida för övrigt, domedagsprofeter och konspirationsteorier
 7. Känns lite som det. Ska testa lite mer med min, men kan helt klart starta den utan blip. Och mig veterligen måste alla eu-sålda bilar efter 1997 ha nån typ av startspärr, antingen fjärr eller i nyckeln?
 8. Hmm, min har den modernare typen av nyckel (grå plast, samma som tex. WJ). Där är elektronik i nyckeln. Jag testade igår; låste med fjärren, sen öppnade jag med nyckeln och startade och körde ända hem. Så fjärren på min 98:a styr nog bara låset, inget larm och ingen startspärr (fjärren är en original Chrysler med logga). Så det kan nog vara lite olika från bil till bil. När jag gjorde en ny nyckel slipade han en kopia, sen programmerade han av elektroniken/koden över till ett litet rött chip som han tryckte in i kopian i ett hål i plasten.
 9. Är du helt säker på att fjärren styr imobilizern? Jag fick en nyckel och en dosa till min XJ 1998 och tänkte samma som dig, men åkte till nyckelmakaren och han tyckte det var onödigt att göra en dosa då nyckeln styr imobilizern. Kanske olika från bil till bil?
 10. Skärmbreddare Jeep Cherokee Chief 1977

  Det är många som använder Bushwacker´s (eller kopior) till XJ, och monterar dem på Chief/SJ. Kräver lite anpassning, men har sett bilder från USA att det brukar bli bra. Tänk på att beställa rätt beroende på om ni har en två- eller fyradörrars! Finns även kopior från Polen, Ala-plast, som är ok och mycket billigare.
 11. Chassi/ramnummer GC -98 ?

  Ramnummer? Den är ju inte ens rambyggd? Vilka j-a amatörer, jag kör bara till SBP och Besikta numera... Sen undrar jag om det var svenska statens idé helt med avregleringen, säkert nån EU-regel att det måste finnas konkurens på marknaden. Samtidigt som det blev konkurensutsatt gick priset också upp några hundringar...
 12. Chassi/ramnummer GC -98 ?

  Låter ju bra, tyvärr Dekra i Malmö jag hade problem hos. Men det kanske är olika från station till station. Men de har inte en teknisk kundtjänt och support som besiktningsgubbarna kan ringa till.
 13. Chassi/ramnummer GC -98 ?

  Ja, under den högra delen av baksätet. Fäll upp den och peta undan mattan lite. För övrigt: Besikiga bara hos Svensk Bilprovning och Besikta. De lägger lite tid på att hjälpa kunden, samt har teknisk support på sitt huvudkontor. På min Grand 1997 la de 45 minuter för att hitta chassinumret på Besikta i Malmö. Motsvarande på en av "de nya" med Cheva pickis fick jag bara höra "det är bilägarens ansvar att veta var det sitter, vi har 20 min per bil".
 14. Gammal tråd, men hade detta problem idag på min "nya" Cherokee, 1998 2,5 td med NP231. Fick inte ur 4x4 part time efter lite test i lera/gräs/grusväg. Testade vanliga back/lägg ur/backa som brukar funka, men ville inte. Konsulterade instruktionsboken på svenska: Man ska stanna, lägga lådan i N/friläge, lägga fördelningslådan i N och stå på tomgång i ett par minuter. Då kyls oljan ner medan den cirkulerar, lådan kyls ner. Sen när det är lite svalare släpper det lättare. La i 2wd, sen la i växel och körde: POP! 2wd-läge
 15. Cherokee Chief SJ 1979

  *SÅLD*