klenis

Medlemmar
 • Content count

  2,636
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

65 Outstanding

About klenis

 • Rank
  Guru
 • Birthday 10/03/1978

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Grankärr
 • Intressen jeep å foto

Recent Profile Visitors

16,372 profile views
 1. Islandsfilm

  Nä, den fick stå pga. andra utgifter förra året, nu ska den iallafall få en ny framruta + rutram(hemma och håller på att lackas) och nya gångjärn(inte hemma...). förhoppningsvis besiktning i sommar.
 2. Islandsfilm

  Väldigt trevlig film, och grattis! Jag har fått höra lite om resan från Håkan och att få se det på film var ännu bättre!
 3. Sot top til YJ, 89

  kan du lägga upp en bild på din cab-ställning? kan hända någon känner igen vad du har?
 4. Nej dessa kommer inte kunna monteras lagligt på varken YJ eller TJ(eller annat fordon utan rätt utrustning) då LED liksom xenon kräver att lyktorna har automatisk höjdjustering vilket inte finns på någon av dessa. Inte heller kan det monteras på bilar som har automatisk höjdjustering såvida bilen inte har LED från fabrik. (Blev informerad av besiktningsingenjör igår när jag frågade om annat...) Och i mitt tycke skall ingen bil ha något starkare än halogen, jag kör på landsväg dagligen och möter nyare fordon med LED ljus och fy fasen vad det kan blända trots att de har halvljus!
 5. Inga diffar låses överhuvudtaget (i axlarna), däremot får bromsar och övrig elektronik (ex. antispinn) andra värden att jobba efter. Dvs. de kommer att jobba mer aggressivt med bromsar, strypa effekt hårdare och tillåta mindre "driver input". Jag är däremot lite osäker på hur lågväxeln fungerar på nyare grand, det kan vara så att det finns en låsning på mittdiffen vid lågväxel på din modell. det borde isåfall stå i din instruktionsbok.
 6. Beroende på styrlänkage kan även toe in/ut ändras, yj med sin styrning påverkas inte men däremot de modeller med "sax" varianten. Bumpsteer kan märkas av vid gupp och annat också om vinklarna är större. Exempel på "sax" varianten som tj har, även zj tror jag? Yj styrning.
 7. I dag har jag ....

  Fick anledning till att varmköra wranglern idag, blev även lite motionering av winchen... En jägare var lite överambitiös i sin rangerover och höll lite för lång ut i diket så han fastnade, jag var på väg hem och fick klämma mej förbi strax efter fastkörningen. (körandes dailydrivern, subaru impreza) Hjälp erbjöds och accepterades av den fastkörande så runt 20min senare stod jag med jeepen kopplad och winchade. Upp kom den efter lite krångel(fick dra först bakåt, sedan framåt pga utrymmet.) och ägaren insisterade på betalning men jag tackade som vanligt nej.
 8. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Jag har fått svar på hur jag ska gå till väga, men har inte fått tummen ur att lösa regbesiktning ännu pga. tidsbrist... Men det kommer! Fick kontakt med en besiktningsingenjör som varit med ett tag så det var inte så svårt som transportstyrelsen fick det att låta.
 9. I dag har jag ....

  Har å har, håller på däremot, kräftskiva hemma hos brorsan, börjar lyckas med att hålla kylan stången medelst jägermeister.
 10. Visa oss dina bästa bilder (bildkritik)!

  Har fått en liten nytändning denna semestern på fotandet och vaknade tidigt imorse så jag slängde prylarna i bilen och drog iväg, kl0300 satt jag i bilen utan något mål i sikte. Blev nöjd med vad jag fick hem iallafall, instagram länkar får duga.
 11. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Tog en tur i regnet idag, var inte lika kul då jag tappat suget lite när jag fick regbesiktnings krav då chassinummret var fel (med en bokstav!), har suttit i telefon med diverse besiktningsorgan och myndigheter och inte hittat någon lösning ännu... Dock har jag fått svar att återkomma när semestrarna är över för vissa sakkunniga.
 12. Det behövs motion i reglagen, men att få i och ur dom kräver ett bestämt ryck/tryck i spaken samt fordonet i rörelse och helst med lådan i neutral även om reglagen är i gott skick. Mekanismen går att komma åt underifrån ganska enkelt, spraya alla bussningar och leder med krypsmörjmedel och ryck i spaken så lear det upp sej. Hjullagret är jag lite osäker på hur den sitter i axeln i den bilen, antingen är den pressad på axeln eller pressad i axelhuset, metoden att byta är lite olika men inte allt för krånglig, men tidsödande då en hel del behöver skruvas loss.
 13. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  besiktat den, fick naturligtvis ett par enkla anmärkningar men även regbesiktning då chassinummret hade en bokstav fel jämfört med regbeviset. Jag kollade på carfax och andra liknande ställen så fort jag kom hem och med nummret skrivet som i regbeviset finns inget, men när jag skriver det som står stansat i bilen så kommer min jeep fram. Ska ringa transportstyrelsen på måndag och fråga hur det kunnat bli fel.
 14. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Tackar!
 15. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  idag har den skruvats ihop, fick hjälp av farsan då fingrarna krånglade lite, så imorgon ska jag fixa lite med elen och när det är klart blir det besiktning.