klenis

Medlemmar
 • Content count

  2,631
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

61 Outstanding

About klenis

 • Rank
  Guru
 • Birthday 10/03/1978

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Grankärr
 • Intressen jeep å foto

Recent Profile Visitors

15,568 profile views
 1. Beroende på styrlänkage kan även toe in/ut ändras, yj med sin styrning påverkas inte men däremot de modeller med "sax" varianten. Bumpsteer kan märkas av vid gupp och annat också om vinklarna är större. Exempel på "sax" varianten som tj har, även zj tror jag? Yj styrning.
 2. I dag har jag ....

  Fick anledning till att varmköra wranglern idag, blev även lite motionering av winchen... En jägare var lite överambitiös i sin rangerover och höll lite för lång ut i diket så han fastnade, jag var på väg hem och fick klämma mej förbi strax efter fastkörningen. (körandes dailydrivern, subaru impreza) Hjälp erbjöds och accepterades av den fastkörande så runt 20min senare stod jag med jeepen kopplad och winchade. Upp kom den efter lite krångel(fick dra först bakåt, sedan framåt pga utrymmet.) och ägaren insisterade på betalning men jag tackade som vanligt nej.
 3. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Jag har fått svar på hur jag ska gå till väga, men har inte fått tummen ur att lösa regbesiktning ännu pga. tidsbrist... Men det kommer! Fick kontakt med en besiktningsingenjör som varit med ett tag så det var inte så svårt som transportstyrelsen fick det att låta.
 4. I dag har jag ....

  Har å har, håller på däremot, kräftskiva hemma hos brorsan, börjar lyckas med att hålla kylan stången medelst jägermeister.
 5. Visa oss dina bästa bilder (bildkritik)!

  Har fått en liten nytändning denna semestern på fotandet och vaknade tidigt imorse så jag slängde prylarna i bilen och drog iväg, kl0300 satt jag i bilen utan något mål i sikte. Blev nöjd med vad jag fick hem iallafall, instagram länkar får duga.
 6. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Tog en tur i regnet idag, var inte lika kul då jag tappat suget lite när jag fick regbesiktnings krav då chassinummret var fel (med en bokstav!), har suttit i telefon med diverse besiktningsorgan och myndigheter och inte hittat någon lösning ännu... Dock har jag fått svar att återkomma när semestrarna är över för vissa sakkunniga.
 7. Det behövs motion i reglagen, men att få i och ur dom kräver ett bestämt ryck/tryck i spaken samt fordonet i rörelse och helst med lådan i neutral även om reglagen är i gott skick. Mekanismen går att komma åt underifrån ganska enkelt, spraya alla bussningar och leder med krypsmörjmedel och ryck i spaken så lear det upp sej. Hjullagret är jag lite osäker på hur den sitter i axeln i den bilen, antingen är den pressad på axeln eller pressad i axelhuset, metoden att byta är lite olika men inte allt för krånglig, men tidsödande då en hel del behöver skruvas loss.
 8. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  besiktat den, fick naturligtvis ett par enkla anmärkningar men även regbesiktning då chassinummret hade en bokstav fel jämfört med regbeviset. Jag kollade på carfax och andra liknande ställen så fort jag kom hem och med nummret skrivet som i regbeviset finns inget, men när jag skriver det som står stansat i bilen så kommer min jeep fram. Ska ringa transportstyrelsen på måndag och fråga hur det kunnat bli fel.
 9. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Tackar!
 10. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  idag har den skruvats ihop, fick hjälp av farsan då fingrarna krånglade lite, så imorgon ska jag fixa lite med elen och när det är klart blir det besiktning.
 11. brorsans comanchee krånglade vid luftning, det löste sej när vi luftade med motorn igång så bromsservot fick jobba, slang som i beskrivningen Iznogoud skrivit, men med slang änden i botten av en flaska med bromsvätska så inte luften kunde vandra tillbaka lika enkelt.
 12. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  kluddat på färg på rostlagningen...
 13. I dag har jag ....

  gött! softtoppen jag beställde var i en kartong så den var ju ganska otymplig.
 14. I dag har jag ....

  var försiktig med ebay´s shipping program, jag beställde en softtop för ett par år sedan som fastnade på flygplatsen pga. storleken... Det är inget ebay nämnde något om utan det syntes först på "tracking" då jag tyckte det tog tid, det löste sej dock efter kontakt med säljaren och jag fick pengarna tillbaka.
 15. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  I måndags fick den nya hål för bältena och idag har jag borrat nya hål för bågen. Har varit förkyld och haft mycket att göra på jobbet så orken har inte funnits till mer... Kan hända att jeepen är igång igen nästa vecka.