Eidborn

Medlemmar
 • Content count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Eidborn

 • Rank
  Nykomling

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Jönköping
 1. Växellåda från en TJ i en YJ?

  Tack för svaren! Här kommer en uppdatering. Köpte en låda på skroten från en TJ -99 som gått drygt 8.000 mil. (Min YJ har gått 17.500 mil) Skrothandlaren avrådde mig starkt från köpet, för enligt hans dator skulle den inte passa. Men jag stod på mig. 😊 Igår bytte jag låda på bilen. Det gick hur bra som helst! (Tack vare Youtube!) Flyttade bara över fördelninglådan till den nya och satte dit den. Tänkte det kan vara bra att veta ifall någon annan får samma problem.
 2. Har lite besvär med min växellåda, låter väldigt illa när man kör på 5:an (så jag undviker det så gott jag kan). Efter lite efterforskning verkar det ju inte vare ett alltför ovanligt problem och det finns rep.satser att köpa för en överkomlig slant. Men jag byter hellre hela lådan än ger mig in och försöker laga den jag har. Använder bilen som bruksbil, så vill inte få den stående för länge om jag inte skulle få ihop den... Jag har en YJ från 95, 2,5 l, 4 cyl, 5 växlar. Växellådan ska då heta AX-5. Problemet är bara att få tag på en låda utan att beställa från USA och betala för frakt + moms + tull... Nu har jag hittat en 5 växlad låda från en TJ -99, 4 cyl till salu för en rimlig slant. Den har gått ca 10.000 mil mindre än min bil, så den borde väl hålla ett tag till. Jag har läst på alla forum jag hittat och som jag förstått det är det samma låda på de sena YJ (93-95) och de tidiga TJ (fram till -02 tror jag). Men vissa hävdar att de från TJ inte passar i YJ, medan någon skriver att det är precis samma och att de gjort bytet. Är det någon som har erfarenhet av detta? Vill ju inte köpa en låda som jag inte kan använda...
 3. Termostat

  Tack för hjälpen. Blev skruvat.se till slut. Lägre fraktkostnad där..
 4. Termostat

  Kanske skulle förtydliga frågan. Är det någon som vet vilken storlek/modell som passar? Har ingen lust att öppna och ta ut den innan jag fixat en ny, då det är bruksbilen. Får ingen träff på varken biltema eller mekonomen när jag skriver in reg.numret.
 5. Termostat

  Hej! Ny här. Har fått problem med värmen i bilen, den går inte över 45 grader så misstänker att termostaten är paj och inte stänger. Är det någon som vet om det finns någon modell på Biltema som passar till en YJ -95, 2,5 liter? Eller måste man beställa en?