Per Grimberg

Medlemmar
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Per Grimberg

 • Rank
  Nykomling
 1. Letar efter ett stabilt roof rack till min Cherokee XJ -00 för att ersätta det rangliga standardräcket. Har hittat varianter från ARB, Smittybilt, Rhinorack, Front Runner och Mooser men blir inte klok på vilket som är vettigast. Är det bara en fråga om dyrare=bättre? Jag vill fästa i dropplisten (gillar inte lösningar där man måste borra taket). Kommer nog lasta brädor och grejer ungefär 95% av tiden men vill vara förberedd för campingliv och då kunna lasta upp diverse på taket, plus att eventuellt skaffa taktält en vacker dag.
 2. Söker tips Sommardäck XJ sport -00

  Däck som körs i gruvorna låter ju sannerligen som ett däck med rätt attityd och som fått sina prövningar! En bra story att dra fram när man står och småpratar/skryter om bilen också! Har landat på Cooper STT ett par gånger i mina sökningar men tänkt att det aggresiva mönstret rimmar för dåligt med min tid på landsvägen, men samtidigt handlar detta om en andrabil, de långa turerna och pendling sker i en någorlunda snål, tyst (och trist) v60. Tack för hjälpen!
 3. Har läst igenom mängder med trådar kring däck här på forumet och tar mig nu friheten att smutsa ner forumet med en ny däcktråd då jag inte blir riktigt klok på vilken väg jag ska gå. DÄCK: 70% asfalt, 30% grus och lek, dvs asfalten måste få rätt hög prio med vettigt rullmotstånd och hyggligt lågt buller, men samtidigt ska jag inte sticka under stol med att det gärna får se offroadigt och rejält ut, det ska ju synas att det är en Jeep! Söker rent sommardäck, har redan bra dubbade vinterdäck. Vilket däck tror ni passar mig? DIMENSIONER: Bilen är original, utan höjning. På fälgarna jag tänker använda sitter idag odubbade "Hankook Winter I*Pike 215/75R15 100s" vilket jag utgår från är rätt kassa som sommardäck. Vilken däckdimension skulle ni rekommendera, både då det gäller vad som passar fälgen, köregenskaper och utseende? 225-235/75/15?
 4. Nyckfull el/tändning/batteri

  Tack för svar Lars 9k! Ska skaffa mig en multimeter och följa ditt tips och hoppas det rätar ut mina frågetecken. testade precis och nyckeln går att dra ur i flera olika vridlägen. Det känns lite "glappigt" och otydliga steg tycker jag allt, så risken att dra ut den i ett läge där den drar ström finns. blir väl något man får lära sig med bilen och vara noga med om det nu är en sån enkel sak som är boven.
 5. Nyckfull el/tändning/batteri

  Nyss köpt en Cherokee -00. Har nu elektriska problem och undrar om någon kan ge mig en riktning kring var jag ska börja titta och kontrollera? Dag 1-10, allt funkar och batteriet har full laddning och startar lätt. Dag 11, batteriet tomt, klickar lite vid vrid på nyckeln. Kan ha varit att den stått i "fel" tändningsläge och dragit ström nån natt. Tar ut batteri och laddar. Dag 12, nyladdat batteri, allt funkar fint igen i några dagar. Dag 15, kan ej öppna med nyckelfjärr och anar direkt oråd. bilen är heeelt tyst, får inte ens minsta reläklick vid nyckelvrid den här gången. (Batteriet står nu på laddning igen). Då det gäller tändningsläge som nyckeln kan vridas i ser det i instruktionsboken ut som det finns följande lägen: ACC-LOCK-OFF-ON-START. Efter laddning dag 12 vred jag nyckeln så långt jag kunde moturs innan jag drog ut den. Är som ett litet extra läge moturs efter det som initialt kändes som det "sista", här hörs det att ett relä slår på när man växlar mellan dem.
 6. Jeep som tålig och rolig andrabil?

  tackar iznogoud för snabbt svar, har kollat lite på just cherokeen, både grand och icke grand. får börja syna marknaden lite mer och se vad som finns och dyker upp. Rost stör mig egentligen inte så mycket så länge det ej regnar in, skapar driftsproblem eller börjar bli en säkerhetsrisk.
 7. Har idag en Audi A6 kombi från 2005 som andrabil/smutsbil (den blev nerflyttad dit för nåt år sedan av en nyare volvo v60). Börjar bli tokig på hur dyr den börjar bli med saker som krånglar (nyss elhissar för 8000) samtidigt som jag tycker den är riktigt trist. Funderar nu på att leta upp något mer "traktorlikt". Komfort och förbrukning är lågprio. Bra lastutrymme, tålighet, personlighet och fyra sittplatser är högprio. Bilen kommer köra till jobbet nån dag i veckan, tura till hornbach och tippen då och då och förhoppningsvis känna sig redo även när den hårda skånska vintern slår till. Gärna så enkel bil som möjlig (manuella fönsterhissar t ex) så man kan laga och fixa mer själv istället för att betala tusenlappar för att någon måste koppla upp den mot dator vid minsta felmeddelande. Hade förr en Amazon som jag saknar, räckte ju att lyfta huven så såg man oftast direkt vad som var fel i den luftiga motorn. Började kika på volvos kombibilar 240, 740, 940 men halkade sedan in på mer spännande bilar likt äldre Jeepar. Så min fråga: - Kan Jeep vara en vettig andrabil och i så fall vilken modell och årsmodell?