J Landin

Medlemmar
 • Content count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About J Landin

 • Rank
  Gröngöling

Profile Information

 • Kön
 • Ort Bollebygd
 1. Höjning ZJ 4,0 95

  Biltemas multibound är riktigt bra! men vilken akrylfog som helst lär duga!
 2. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Buntband brukar funka fint!
 3. Idag har jag...

  Låter bra att de håller såpass ändå, kör med 31" och D30lp nu, från början CV-knutar, efter första trasiga CV-knuten så bytte jag till drivaxlar med kors, tyvärr dock dom små så första träffen gick ett kors med skrotad drivaxel som följd. Sen gick jag lös på en D30hp med "dom stora" korsen, kasta dit nya 5-760x kors och hemmabyggda "almost alloys"! Tanken är att bygga en truss på den med longarmsfästen i mm.
 4. Idag har jag...

  Allt hänger ju på körstil! Jag har tänkt köra 35" på min när jag byter från 31" som sitter på nu, då blir det D30hp med "almost alloys" fram å en ford 8.8 bak! Nu har jag svetsdiffad D35 bak å de håller iaf änsålänge, har dessutom skivor bak så de e ju inte hela världen om en drivaxel går av!
 5. Idag har jag...

  Vad har du för axlar till 37orna?
 6. Bara för att vara med kan jag ju flika in att min ZJ med hemmabyggt styrstag med halvglappiga traktorlänkar, uppflyttat panhardstag som inte linear med styrningen och utan styrdämpare m.m. alltid legat görfint på vägen! Enda till panhardstagsfästet "lea loss" i borås sist, då följde inte bilen ratten så bra, fick death wobble i 40 på hemvägen!
 7. För det första så ska det ju vara atf +4 i dom här lådorna, så kolla så att oljan uppfyller den specen! Sen måste man ju kolla oljan i N och inte P-läget.
 8. Däck

  Ett alternativ är ju att köpa vinterhjul i tänkt storlek och se hur det blir, då slipper du ju kompromissa med "halvdåliga" däck vid vinterväglag!
 9. Zj-bygge

  Jag har svetsat diffen i min lamelldiffade d35, inga bekymmer alls, lamellerna ligger ju bara still hela tiden! Men oavsett så byter man ju hela diffkorgen om man ska ha ARB.
 10. Zj-bygge

  Vad sitter det för bakaxel på 5,9? D44(a)? fram sitter väl D30 iaf, å den finns det ju arb och kopior till! vet inte om det finns till alu 44an, men det råder väl delade meningar om det är värt att lägga pengar på den! allt beror ju på vad du ska göra med bilen!?
 11. Däck

  Vilken fälgbredd har du nu? Om du går ner 2" i fälgbredd också och vill ha in ytterkanten lika mycket så ska du ha samma backspace som nu. et blir 1" mer än nu.
 12. Däck

  Provat högre däcktryck? Antar att vi snackar radialdäck iaf, annars kan man glömma vägkörning överlag! Radialer får aldrig "fel form" av högt tryck, så det är bara att öka tills den känns stadig!
 13. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Jag har hemmabyggda kardaner både bak(ämnesrör med 7mm gods) å fram(xj/zj ihopskarvade närmast dubbelknuten), å har inga bekymmer att hålla 120 om ja vill!
 14. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Stämde inte med XJ-kardan på min ZJ(4,0 -98) heller, så jag fick skarva ihop en av två!