jai134

Medlemmar
 • Content count

  63
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

About jai134

 • Rank
  Rookie
 • Birthday 03/11/1961

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Stockholm
 • Intressen För närvarande jeepar.
 1. Bättre ljus

  Om någon söker köpråd om lampor är detta intressant, tycker jag. http://teknikensvarld.se/test-av-18-olika-halogenlampor-till-bilen-bast-och-samst-215230/ Jag är mycket nöjd med mina "Osram NBU" fö.
 2. Bättre ljus

  Precis så! Jag tänkte koppla bort ledramperna för att kolla hur helljuset är utan extraljus som nästa steg. Sedan testar jag med det nya kablaget om det känns som om det behövs, annars får det vänta till sommaren när det är lite roligare att skruva ute. Sedan blir det nog extraljus på taket och eventuellt runda extraljus fram istället för ledramperna och med egna brytare.
 3. Bättre ljus

  Jag håller till utomhus så det blir lite i taget. Dagens resultat är att det är mycket bättre ljus med nightbreaker-lampor även utan andra åtgärder än lite rödsprit på lampglasen.
 4. Bättre ljus

  Nu har jag kollat och mätt. Vid bara tändning på hade jag 11V mellan plus i kontaktstycket och jordpunkten vid strålkastarhuset och med det nya kablaget 11,6V. Med motorn igång steg det till 12,5 med original och 15,2 med det nya kablaget. Jag mätte både i kontaktstycket och mellan kontaktstycket och jordpunkten. Är det rätt gjort? Kan man ha så mycket som 15,2V utan att bränna lamporna?
 5. Bättre ljus

  Ja, så får det bli!
 6. Bättre ljus

  Klockrent! Tack så hemskt mycket.
 7. Bättre ljus

  Jag har två ledramper på min tj -99. Den enda sitter på grillen ovanför vinchen, den andra uppe på huven vid rutan. Det blir väldigt ljust och fint när jag slår på helljuset men det är helt meningslöst när det snöar eller är dimma. När jag slår av helljuset känns det som jag har parkeringsljuset på. Jag funderar på att fimpa rampen framför rutan och dessutom koppla den andra ledrampen till en egen knapp och inte till helljuset. I så fall behöver jag mycket bättre vanligt helljus och då undrar jag vad som är bäst. Byta kablar, har jag läst, gör skillnad. Bör man ge sig på att klippa i kabelstammen då? Byta till led är inte aktuellt eftersom det inte är godkänt. Nya H4-insatser kan väl också ge vitare ljus? Vilken åtgärd gör mest nytta eller ska jag satsa på båda, finns det ytterligare andra lösningar?
 8. Jag vann! Bultarna lossade och bakluckan inlämnad för riktning. Mixgasbrännare från Jula, slagmejsel, borrmaskin och nya torx gjorde susen :-)
 9. Denna är på 1900°. https://www.jula.se/catalog/verktyg-och-maskiner/svets-och-lod/lod/gasdrivna-lodverktyg/mixgasbrannare-218540/ Räcker det? 800:- mindre, ungefär.
 10. Jag kanske inte höll på tillräckligt länge. Jag ska banka på med den lilla släggan jag använde idag men utan slagmejseln, bara bitsen så det blir stummare. Ska ge det en god stund imorgon så får vi se. Jag kanske blir tvungen att investera i en sån där brännare, om inte annat för att kunna få bort de andra dörrarna i sommar. De lär sitta eländigt hårt också om jag har förstått det rätt.
 11. Nu har jag bankat. Det gjorde föga nytta :-( Jag har inte använt värme eftersom jag inte har något att värma med. Det är fö för att loctiten ska släppa om jag förstod inlägget rätt. Fick ett tips på bildelsfirman att knacka till skruven med bitsen först och sedan gå på med slagmejseln istället för värme. Hjälpte inte. Några andra ideer?
 12. Låter rimligt det där om tunnplåt. Att värma verkar vara en bra grej. Jag testar så får vi se vad som händer :-)
 13. Slagmejsel var min tanke också men det känns som man kan slå dörren bucklig men jag provar. Kanske använda varmluftspistol först?
 14. Någon som har ett tips på hur man kan få loss gångjärnen på bakluckan (alltså den nedre delen) på min Wrangler Tj 99. Luckan går ruskigt trögt och jag har köpt nya rostfria. Skruvarna sitter dock som om de vore svetsade. Mina torx blev spiralformade!
 15. OBD test.

  Jag provade just den senare versionen med odoknappen. Fem (tror jag) pip hörs, den visar från nollor till nior medan olika lampor tänds och mätarna går upp till olika lägen. Efter det blinkar CEL till och så går trippmätaren tillbaka till att visa just trippmätaren. Är allt som det ska då? Serienumret visas mao inte. Jag har en liten elm327 som inte får kontakt med ECU längre. Funkade men lite opålitlig förra veckan men inte nu och därför undrar jag om det eventyellt kan vara nåt fel i ECU:n. Läste nu att man ev måste lägga i parkeringsbromsen. Det får jag kolla också.