jai134

Medlemmar
 • Content count

  48
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About jai134

 • Rank
  Gröngöling
 • Birthday 03/11/1961

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Stockholm
 • Intressen För närvarande jeepar.
 1. Felkoder och tips på felsökning

  Ska kolla imorgon när det blir ljust.
 2. Felkoder och tips på felsökning

  Fortsätter min monolog här. Jag har införskaffat ett stycke ELM327 bluetooth mini. Pluggade in den och anslöt appen Torque Pro och den läste från ECU. Inga felkoder funna! Hur är det möjligt? Jag ska hem och testa en annan liten odb2-manick nu.
 3. Däck

  Ja. Dessutom kan jag ta i bilen utan handskar eftersom det inte hamnar så mycket skit från vägen på sidorna :-) Om någon söker på däck och fälg så beställde jag Cragar plåtfälg 8x15, offset 6, från Alven & Ingvarsson. Funkade kanon! Beställde på torsdag eftermiddag och hämtade på postnord på måndagen.
 4. Däck

  Nå, efter många turer så sitter det dubbade Cooper Discoverer M+S 31x10.50R15LT på jeepen. Det är en betydligt starkare och stadigare farkost nu, både på grus, is och asfalt. Det passar mig bra!
 5. Felkoder och tips på felsökning

  Idag har jag varit ute på en tur ca 4 mil och 1 timme. Grusvägar i skogen och lite landsväg. Max 70 och drygt 2000 rpm. Eventuellt en "glitch" annars klockrent. Det måste väl indikera att det är glapp och inte något som är trasigt?
 6. Jag hade bilen TJ -99 inne på verkstad för att den ryckte nåt vansinnigt. Det känns som när jag (efter att ha vant mig vid automatlåda) glömde att koppla ur när jag skulle stanna vid rödljus :-) fast den la inte av. Fick bli bärgare. De kunde läsa av följande koder: P0351 Ignition coil 1 primärkrets, P1391 Tappat kontakten med kam/vevaxelgivare, 1-2 Lambda Ingen volt. De släckte felkoderna och körde en mil och koderna dök inte upp igen. Nu när det gått en vecka och ca 50 mil börjar det om igen. Jag har kollat lite på forumet och sett att det kan vara glapp någonstans (jordflätor mm). Någon som kan ge mig ett tips på vad det kan vara? Det ser ut som om set är bytt 1 lambdasensor i aug 2016.
 7. Vad fäster bultarna i som håller hållaren för reservhjulet bak? Måste man dela på bakdörren för att inte få något som ligger och skramlar eller är det gängat i nåt som sitter fast? Ja, så var det gjort. Inget som ramlade ner inuti dörren :-) Nu har jag en spräckt hållare (som nog inte är några problem att svetsa om man kan) över för den som är hugad. Det lär ha suttit 33x12.50R15 på den men det vet jag inte säkert eftersom jag inte frågade säljaren. Den ser iallafall påbyggd ut för att klara bredare däck.
 8. Jag ska gå ner från 33x12.50R15 till 31x10.50R15. Bör man göra en inställning av hjulvinklar då?
 9. Däck

  Du har PM Christer. Faktiskt flera :-)
 10. Gammal tråd, nytt liv. Jag undrar samma som trådskaparen. Vad finns det idag, såhär 8-9 år senare?
 11. Däck

  Jag vill ha riktiga vinterdäck så jag passar på dessa.
 12. Däck

  Ok.
 13. Däck

  Absolut! Om det är vintergodkända däck. Jag har en sådan annons ute på Facebook. Bytes eller osv och har hittills bara fått svar från folk med sommardäck. Han kan väl kontakta mig. Jag vet inte vem Christer är.
 14. Däck

  Topp!
 15. Däck

  Ok! Vilken bredd på däcken?