jai134

Medlemmar
 • Content count

  89
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About jai134

 • Rank
  Rookie
 • Birthday 03/11/1961

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Stockholm
 • Intressen För närvarande jeepar.
 1. Kan jag byta spridarna när jag har en blandning på ungefär 70 % E85 och 30 % BF95 i tanken eller ska jag vänta tills jag kört upp soppan? Det rör sig om 35-40 mil. Jag hade missat posten från bowerner om att blandtankning är det som påverkar motorn mest negativt. Jag tänker på att det står högre upp i denna tråd att det inte är bra om den går för fett heller.
 2. Jag är nyfiken då jag får uppfattningen att du har konverterat men inte kör på E85 nu. Varför inte, om jag uppfattat det rätt förstås? Jag kan bara se vinster, först och främst miljö och också nu då bf95 kostar över 16 kronor, ekonomi på leksaksbilen.
 3. Jag undrar var jag ska börja felsöka när tempmätaren aldrig går över 55 (om det nu betyder 55 när den är på strecket efter 40)? Den funkar ju på nåt konstigt sätt för den börjar på 0 och går upp till någon millimeter efter 55 men sedan är det stopp.
 4. Jag kom att tänka på en grej. Jag funderade på om jag behöver rengöra de spridare jag fått och har surfat runt lite. Sedan slog det mig att om etanolen löser upp skit kanske den löser upp skit i spridarna också. Om jag ser till att byta soppafilter ett par ggr inom de närmaste 100-200 milen, kanske redan efter 50 som någon skrev, borde jag inte kleta ner dem mer iallafall? Vad tror ni?
 5. Ska hämta spridarna på posten nu. Ska försöka hinna få dit dem i helgen. Spännade :-)
 6. Jag har hört tre saker som man ska vara medveten om med en konverterad bil. De blir svårstartade, de går varmt och de käkar tändstift. Vad jag har förstått är det när det blir kallt, alltså vintertemperaturer, som det blir lite besvärligt att starta. Gäller det även sommarvarma dagar? Att de går varmt, kan det innebära att man "bränner" motorn om man kör i skogen på lågväxel ett tag? Att de käkar tändstift tänker jag hänger ihop med att det är mer syre i etanol än bensin. Kan man ha andra tändstift eller göra något annat åt det,
 7. Spridare inhandlade iallafall. 4 på tradera och 2 på Laga. Blir kul att se vad som händer :-)
 8. Ok. Jag fattar. Kan det vara en ide att göra både och, så man kan optimera tillförseln av bränsle?
 9. Inte jag! Men jag undrar om det är bättre att byta spridare än att sätta dit en ställbar bränsletrycksregulator som jag läst om i annan tråd? Jag har en YJ från 94 med "high output" 4 l 6:an
 10. Kopplingen "tröttnar" men kommer igen

  Då sitter den nya huvudcylindern på plats. Förutom att jag fick ta fästet från den gamla cylindern och kommer att få ta "pinnen" från sama vid tillfälle (när jag orkar ta bort den igen) så var det problemfritt. Det verkar som om SVB inte hade riktig koll på till vilken modell cylindern skulle passa. Ska höra av mig till dem. Ingen luftning har behövts utan jag har bara fyllt upp cylindern och kört. Skönt med en koppling som funkar :-)
 11. Kopplingen "tröttnar" men kommer igen

  En sak jag undrar är om det är stökigt att få loss sprinten som håller röret på plats i huvudcylindern? Jag ska skruva med det på landet och har inte så lätt att få tag på verktyg om det ska vara något särskilt man ska använda för att pressa ut sprinten.
 12. Drop down tailgate

  Finns det kit att köpa i Sverige för att konvertera bakluckan så det blir en "drop down" baklucka?
 13. Kopplingen "tröttnar" men kommer igen

  Tack. Återkommer när jag fått ditt den nya "mastern". :-)
 14. Kopplingen "tröttnar" men kommer igen

  Ja, inte f*n vet jag :-). Jag har beställt en ny master från SBV. Det blir spännande att se om det funkar!