Mr C

Medlemmar
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Mr C

 • Rank
  Nykomling
 1. Jeep Grand Cherokee 4.7 -01 i delar

  Jag vet inte riktigt. Jag ska kolla om det inte blir så att hela bilen säljs i helgen.
 2. Jeep Grand Cherokee 4.7 -01 i delar

  88040 Ramsele
 3. Jeep Grand Cherokee 4.7 -01 i delar

  Nästan svart inredning, men den har en aning antracitgrå i sig tycker jag. Fin inredning i övrigt. Karossen är utan rostangrepp, förutom vänster bakskärm där en rimpa på 5x20cm behöver blästras och målas på. Dock endast yttost.
 4. Har en svart Jeep Grand Cherokee 4.7 -01 som jag säljer i delar. Modellen har hydraulstyrd fläkt och bör då vara med nya kylningen, antar jag? Ett lossat ventilsäte gör att 2 kolvar + höger topplock är trasigt. Drivknutar fram + "knutkorsen" till främre drivaxeln är sprillans nya. Fråga efter delar och pris på delar eller hela bilen.
 5. Tack för all guidning och hjälp! Dessvärre så blir det så att tid och pengar inte finns just nu så denna bil blir "donatorbil" och kommer säljas i delar.
 6. Söker efter höger topplock + 2 st kolvar (gärna med vevstake) till min Jeep Grand Cherokee 4.7 -01. Gjut.nr. på nuvarande topplock verkar vara 53020302.
 7. Jag har ärligt talat lite dåligt samvete för att jag inte uppdaterat på ett tag, men p.g.a sjukskrivning så har det dragit ut på tiden, då läkaren sa att jag skulle göra "roliga saker", och där ingår INTE att lossa tråget från packningen på min Cherokee Jag har även lite bilder från "raset" nedan, där det verkar som att jag kommer behöva jaga efter höger topplock + 2 st kolvar (till cylinder 7 & 8) Cylinder 7 som bara hade 8.5 kg i komp har jag kollat ventiltätning på genom att hälla i koncentrerad spolarvätska, men den rinner inte igenom. Däremot har kolven i cylinder 7 fått ett "slag" av en bit ventiltätning som skjutits över från cylinder 8 till cylinder 7 och jag gissar att det är anledningen till lite lägre komp.
 8. Kanon, ska kolla med dom så fort jag kollat upp BÅDA topplocken Cylinder 7 = 8,5kg, övriga ligger mellan 10,8 till 11,5 kg (förutom cylinder 8 = 0kg, vilket får mig att fundera på om det ens kommer finnas någon kolv i den cylindern...) Jag river på så får vi se vad som händer... Håller precis på att brottas med den förb******e kylarfläkten som verkar ta i någonstans som jag inte ser.
 9. Jag tackar så mycket för info och länkar, kommer säkerligen till användning! Men först skall jag komptesta alla cylindrar och därefter riva loss toppen (förhoppningsvis blir det bara en som måste loss) Jag hoppas kunna uppdatera tråden efter helgen, så får vi se hur pass ledsen jag är då
 10. Uppdatering: En dag av sorg... Jag lossade ventilkåporna på båda sidor för att säkerställa om någon vipparm lossnat, men alla satt på sina platser. Däremot hittade jag en "halväten" metallhylsa som låg lös och skräpade vid cylinder 8. Jag försökte utkröna varifrån den kan ha kommit, men hittade inget liknande på motorn någonstans. När jag sedan lossade tändstiftet för cylinder 8 så var stiftet vääääldig tilltufsat i änden, så jag anade varåt det skulle barka. Kompprov på 8:ans cylinder = 0 kg, 7:ans cylinder = 11,5 kg. Nästa steg är att lyfta toppen för att kolla hur stora skadorna är därunder. Någon som har en bra länk till vad som måste tas bort för att lyfta höger topplock, som jag kan läsa igenom när jag sörjt färdigt?
 11. Då blir det kompprov i första hand och sedan får vi se om toppen åker av eller inte. Tack även för länkning till din tråd, och erbjudande om toppackning.
 12. Jag har förstått att detta kan hända när lyftarna blir fulla med skräp och inte kan komprimeras korrekt? Jag har inga extra ljus i fronten förutom vanliga strålkastarna samt vad jag antar är dimljus på undersidan av kofångaren.
 13. Hej på er! jag är numera ägare tillen svart Grand Cherokee 4.7 -01 (26.000 mil) som råkade hamna i bilparken efter ett byte. Jag blir mer och mer imponerad av denna bil, då den är robust och tar oss dit vi vill när vi ska fiska m.m Men nu till mitt problem: Jag hade oljeläckage från höger ventilkåpa som jag ville åtgärda innan besiktning. När kåpan väl var av såg vi att båda vipparmarna till cylindern närmast torpedväggen låg lösa. Dessa återmonterades och då insåg vi rätt snabbt att dom INTE lossnat vid demonteringen av kåpan, utan varit lösa en obestämbar tid. Senare vid uppstart ville inte bilen gå på tomgång alls utan behövde rätt hög grundgas för att hållas vid liv. Jag tänker nu riva båda ventilkåporna och kolla hur de hydrauliska lyftarnas skick är. Skall jag riva topparna på samma gång och kolla över dessa då en cylinder mao kan ha gått länge utan att lyftarna rört sig? Någon som har några bra förslag på åtgärder? mvh Curre
 14. P.g.a felbeställning har jag 2 st nya främre drivknutar till den främre drivaxeln som passar bl.a Jeep Grand Cherokee -02. 400:- / st Mvh Curre