Ragnar

Medlemmar
 • Content count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Ragnar

 • Rank
  Nykomling
 1. Automatlåda ZJ /XJ + visco

  Ok, det visade sig när jag fått hem bilen att överväxellådan har farit i bitar totalt och att lådan tydligen krånglat en längre tid. Slirat, inte viljat växla riktigt ibland mm. Ändå är den renoverad för 23000:-hos en automatlåde verkstad 2007 och den har gått väldigt lite sen dess. Det blir en ny komplett låda från skroten.
 2. Automatlåda ZJ /XJ + visco

  Vet du vad den (viscon) heter på engelska. Om man ska skaffa en ny visco enhet. Kanske Summit kan ha. Visco clutch?
 3. Automatlåda ZJ /XJ + visco

  Ok Jag läste det på någon sida och tyckte det lät lite konstigt. Måste ju leta upp en begagnad låda. Stämmer det att det måste vara en mellan 96-98. Endast de som går att använda?
 4. Automatlåda ZJ /XJ + visco

  Jo så här är det. Har en Grand -96 I6 som lådan är kaputt i så den behöver en ny låda. Då måste jag alltså köpa en låda som är till en likadan och årmodell 96-98 om jag förstått rätt? Det med Viscon är jag ville förstå hur det funkar och vad man gör om den går sönder. Det verkar ju vara rätt vanligt att den gör det. Tydligen går den också att svetsa blir tydligen lite svårsvängd på asfalt men det gör inget då den sällan körs där. Sen har jag ett bygge jag håller på med en rörhög som inte har med någon viss bil att göra. Liknar en typ Baja Buggy. Där tänkte jag använda en V8 från en Grand och det är där förgasaren ska vara. Det är ett långtids projekt, med betoning på lång tid. Det jag vill ha igång nu så fort som möjligt är den Grand Cherokeen med rasad låda.
 5. Automatlåda ZJ /XJ + visco

  Ok tack för bra hjälp. Förgasaren är till ett skogsbygge som inte ska besiktigas. Är för att det så enkelt som möjligt och att jag har en väldigt fräsch förgasare. Kanske är enklast och bäst att repa lådan som det ska vara. Visste inte att Viscon inte används på låg växel. Om Viscon är trasig funkar 4wd på låg växel ändå då? Bilen kommer att användas i huvudsak på lågen.
 6. Står ju mycket om detta men har jag fattat det rätt om man med visco menar fördelningslådan? Är lite trög. Har bara haft XJ tidigare men skaffade nu en ZJ I6 -96 med trasig låda. Inte hämtat den än men. Funderar om jag kan ta automat med fördelningslåda från en XJ och stoppa i en ZJ och då komma ifrån denna visco? Vad jag kan förstå så går det men skulle vilja vara säker. Alt. är det bättre att laga som det ska vara? En fundering till är om ZJ V8 är en vanlig Mopar 318 alt. 360? Anledningen är om ett fyrportinsug till Mopar 318 passar en V8 från en ZJ? Om någon vet detta så är jag mycket tacksam för svar 🙄