Lundin018

Medlemmar
 • Content count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Lundin018

 • Rank
  Nykomling
 1. Sidär, lådan nere. Det var nållagret i svänghjulet som var problemet. Dock har jag inte sett vart skruvarna kommer ifrån så ska demontera svänghjul. Vart köper man snabbast reservdelar? Svänghjuls bultar o nållager? 🤔 Försöker få tag på lokal jeep ÅF men inget svar..
 2. Yes, ska straxt börja med demontering. Någon som gjort delat motor o låda? Tips? Bra att veta? Special verktyg?
 3. Ligger 2 st lösa m6 bultar mellan sprängkåpan och motor... fortsättning följer...
 4. Nu det märks att kopplingen inte riktigt tar när man startar på ettan.. bilen skuttar till lite just i start ögonblicket.. känns dock normalt när man väl släpper upp kopplingen o rullar iväg.
 5. Inga ytters litet ljud som försvinner när jag trampar ned koppling. Men det är väldigt svagt. Ja vxl spak känns normal men som sagt hel plötsligt går det inte att lägga i någon växel. Går bara att föra spaken runt i "neutral" läget. Så känslan blir att det inte är urkopplat när jag försöker växla... Ska ta några timmar i garage så får se om jag hittar något. Alla tips är guld värda. Och om det finns tips på mekaniker som har tid runt Uppland så är det välkommet trevlog kväll på er. Och tack för snabba svar
 6. Klantigt av mig:p men yes det gäller manuell. Koppling känns exakt som vanligt. Inga problem tidigare. Stänger jag av bilen, lägger i ettan så känns de som normalt. Går att växla epp par gånger sen går det inte att få i några växlar alls.
 7. Gäller en jeep cherokee Xj 2.5td 1998. Helt plötsligt går det inte att lägga i några växlar?? Stänger jag av bilen o lägger i ettan så går den iväg som vanligt.. vad kan vara fel? Känns som semesterns roadtrip blev inställde :/ någon som meckar jeep runt Uppland ?
 8. Hej just köpt en 2.5 td Xj. Tänkte ge den lite omvårdnad i form av olja mm. Men vad rekommenderas för motor olja? Vet ej vad som är i just nu. Trevlig kväll på er.