Theo

Medlemmar
 • Content count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

About Theo

 • Rank
  Gröngöling

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Gävle
 1. XJn startade imorse som om det bara var bensin i tanken efter att ha stått hela natten. 3C utomhus vid startförsöket. Gick att köra iväg direkt och märkte ingen skillnad alls motför bensindrift.
 2. Mors! Etanolkonverterade för någon timme sedan min XJ -91 med 4L "High Output" sexan genom spridarbyte. Dom nya spridarna kommer från en Saab 9000 Turbo och kallas bland volvoraggare och annat löst folk för "Röda Saabspridare" och är väldigt lätta att få tag på. Originalspridarna på High Output-sexan flödar original 246cc vid 3 bar och de nya ca 350cc vid 3 bar. Valde medvetet lite större spridare än vad som egentligen behövs eftersom jag provat att blandtanka XJn och kunde utan problem blandanka 70% E85 innan motorn började gå märkbart sämre. Antar därför att styrsystemet kan kompensera ungefär lika mycket åt båda håll och större spridare kommer komma väl tillhands under vinterhalvåret med alla väldigt kalla kallstarter. Pris och lättillgängliga delar var en annan faktor. Dessa spridare så gott som dräller det av. Har inte provkört mer än någon mil än så länge, men maskinen är som förbytt. Helt otrolig skillnad. Kan ju delvis bero på att dom gamla spridare var ordentligt svarta och geggiga vid munstycket när jag plockade ur dom. Kan delvis också bero på att Saabspridarna har 4 hål i spridarmunstycket jämfört med 1 hål på XJ-spridarna. Bidrar säkerligen till bättre fördelning av soppan. Bosch-nummer: 0 280 150 431 Sitter i bil: Alla Saab 9000 2.3 Turbo Cirkapris: Runt en femhundring Kommer följa upp detta med bränsleförbrukning etc, men som det är nu så rekommenderas konvertering varmt Lättmeckat och tog under en timme att genomföra från början till slut. Se till att ha kört mer eller mindre soppatorsk och ha en 10-20L dunk med E85 redo att tanka bilen med efter spridarbytet är gjort. Annars kommer du nog inte så långt . Räknat med dagens bensinpris kontra E85-pris och förväntad förbrukning så kommer jag "tjäna" ca 1kr milen på konverteringen. Konverterar väl mest bara för att jag kan, så besparingen är inte min största motivering.
 3. Jag är bra sugen på skinninredningen, men har kanske en uppsättning på G närmare hem. Ska klura lite
 4. Var ut igår med en kompis och tog lite fler kort på XJn. Blev rätt bra
 5. Det är den bakre slangen/plaströret som är mest kris, så den letas i första hand. Ska vara samma lika på ZJ med 4L sexan.
 6. Sandvikens jeepklubb

  Såg förbannat roligt ut! Måste höja och skaffa fläskigare däck...
 7. I dag har jag ....

  Blandtankade E85 med 70% inblandning (30% bensin i tanken alltså) igår på väg hem från Iznogoud. Funkade utan några som helst bekymmer. Startade imorse på första försöket dessutom och det enda som kunde ge en "hint" om att det inte bara var bensin i tanken var lukten på avgaserna. Har saknat den där lukten . Blir till att slänga dit större spridare idag eller imorrn så min XJ blir heltidsalkoholist.
 8. Mors! Letar med ljus och lykta efter originalslangar med tillhörande kopplingar till vevhusventilationen som sitter på ventilkåpan på 4L sexan som sitter i bl.a XJ. Skulle förutom detta även behöva original-luftfilterburken passande XJ. Någon som har liggandes? Gärna i Gävle-området.
 9. I dag har jag ....

  Men fy fasen David
 10. I dag har jag ....

  Minns inte riktigt om vi köpte bilen av dig på hösten/tidig vinter eller på vårkanten, men den rullade igenom besiktningen efter sommarlovet (gick ju fortfarande gymnasiet då). Vi var tre som rostlagade och donade. Mer eller mindre all ledig tid. Så otroligt många mantimmar skulle jag säga. Men det var otroligt lärorikt! Hittade förresten annonsbilden i gömmorna
 11. I dag har jag ....

  Lite bilder "up close"
 12. I dag har jag ....

  Åkte till Iznogoud och surrade lite. Visade sig att våra vägar hade korsats en gång redan för ca 8 år sedan
 13. I dag har jag ....

  Varit ute och kört lerig skogsväg med familjen. Funkar fint till att få en 9 månaders bäbis att somna! Skulle dock verkligen behöva en rejäl höjning och lite fläskiga däck.
 14. Sandvikens jeepklubb

  Underbart!
 15. Sandvikens jeepklubb

  Var möts alla upp? Alternativt önskas färdbeskrivning till området det ska åkas på