Theo

Medlemmar
 • Content count

  123
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

42 Outstanding

About Theo

 • Rank
  Rookie

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Gävle
 1. Olika färg på tändstiften!

  Mina originalspridare var helt kläggiga och sotiga innan jag bytte spridare för konvertering till E85. Jag skulle kollat spridare och eventuell tjuvluft. Du ska inte E85-konvertera när du ändå är där och rotar?
 2. Metallspån mm i automatlådan

  Kan rekommendera dom jag med.
 3. I dag har jag ....

  Vill bara spara farbror onödigt arbete Klart godkända siffror det där!
 4. Startmotorfel?

  Du ska ha kontakt mellan minus och karossen och mellan minus och motorn. Går så klart att sätta från minus till karossen och sen från karossen till motorn. Viktigt att både motorn och karossen blir jordade ordentligt.
 5. Startmotorfel?

  Hela motorn är jordad och via den startmotorn. Du borde ha en "jordfläta" någonstans på motorn bultad i karossen. Mot torpedväggen har jag för mig. Mecka loss den och skrapa bort eventuell oxid. Är den i dåligt skick så åk till Biltema, köp en ny och byt. Skönt att det var ett enkelt fel
 6. Startmotorfel?

  Kan även vara dålig jord till motorn eller en dålig matarkabel (pluskabel) från batteriet till startmotorn. Eventuellt dålig kontakt mot startmotorn också. Prova att sätta en startkabel från batteriets minussida till motorn någonstans (motorblock, grenrör etc).
 7. Theo's fattigmans-XJ

  Numera med 33" hjul på
 8. I dag har jag ....

  Volvo 850 T5 är spridarna som är närmast 315cc som jag kan hitta som sitter på Volvo och dessa flödar 310cc vid 3.8 bar. Jeepens bränslesystem jobbar vid 3 bars tryck, vilket skulle ge dig 245cc med dom spridarna, alltså mindre flöde än originalspridarna på 4.0an. Vill du hamna runt 300cc är nog spridare från en Volvo 740 GLT vettigare. Ska enligt det jag hittat flöda 300cc vid 3 bar. Bosch-nummer 0 280 150 749.
 9. I dag har jag ....

  Håller med. Bestyckad som vilken villatomt som helst
 10. Theo's fattigmans-XJ

  Tack för tipset. Ska kika
 11. Theo's fattigmans-XJ

  Får leta upp lämpliga fälgar att handla så man kommer ut i skogen någon gång
 12. Theo's fattigmans-XJ

  Jo, jag vet riskerna med motortvätt, men kände att den som inte provar kan inte veta. Vill prova på egen hand och skapa mig erfarenheter. Bytet gick fint i alla fall och motorn lever än. Ska ge mig på att byta olja igen nästa vecka tänkte jag. För sinnesfriden om inte annat. Angående fälgarna. Är det ET 20 eller -20? Antar att det blir skärmbreddare av bushwacker-typ framledes för att få plats med dom i hjulhusen. Vill ju ha bilen besiktningsbar
 13. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Fick till slut utgiften godkänd
 14. Theo's fattigmans-XJ

  Lite bilder på de nya sulorna då! Fick även med spacers . Som ni ser behöver fälgarna lite kärlek. Funderar på att köpa 8" eller 10" breda plåtfälgar istället. Vilken bredd på fälgen och ET är vettigt till 33x12.5" däck? Provade även till slut en typ av "motor flush" mirakelmedel. Har läst runt en del om dessa medel och kände mig nyfiken, så jag handlade en flaska när det ändå var dags för oljebyte. Följde instruktion till punkt och pricka och tyckte inte det blev någon märkbar skillnad ljudmässigt på motorn. Det jag märkt är att oljetrycksmätaren numera står på strax under 3 bar vid tomgång med varm motor och strax över vid belastning. Alltid nåt antar jag.
 15. Theo's fattigmans-XJ

  Fälgarna är inte dom vackraste, så jag ska lägga på nåt lager färg innan dom hamnar på bilen. Men det kommer Bilder på hela målningsfaderullan kommer också