Theo

Medlemmar
 • Content count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Theo

 • Rank
  Gröngöling

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Gävle
 1. Sandvikens Jeepjklubb söker nya medlemmar

  Jag har aldrig åkt offroad "på riktigt", bara ute på nån åker sporadiskt eller på igenväxta skogsvägar. Så jag är helt klart intresserad!
 2. 2" begagnat höjningskit till XJ

  Tackar för input! Billigt höjningskit borde kanske vara 3" höjningsfjädrar fram och 2" schacklar med en 1" "spacer" mellan bladfjäder och axel. Om man nu kan hitta nånting att sätta mellan bakaxeln och bladfjäder vill säga.
 3. Ute efter ett billigt 2" höjningskit till min XJ. Hittar bara från staterna för drygt 1500kr med frakt, men tänkte kolla om jag kommer undan billigare innan jag handlar därifrån. Även 3" höjningskit kan vara av intresse.
 4. Då fick min servohistoria sitt slut. Pumpen är hel, men ett relä hade dött. Såg lite special ut (gammalt Siemens-relä) men det gick fint att använda Biltemas enkrets 40A relä med modifiering av konaktstycket vid pumpen. Så nu funkar allt igen! Passade på att sätta bromsslangarna fram rätt då förra ägaren satt dom lite konstigt. Luftade också och nu har jag bättre bromsverkan än någonsin! Man kanske skulle doktorera i Bendix 9 nu?
 5. Dom skulle återkomma igår, men ingen ringde. Ska försöka igen idag, men det är helt klart ledsamt. Ringde till Björkmans Bil i Falun i förmiddags, men dom hade ingen aning om vad jag pratade om gällande aktioner på XJ, men skulle kolla upp hur det låg till med aktionen och sen återkomma. Fortfarande ingen återkoppling. Blir lite trött.
 6. Min XJ låter lite "floffigt" från grenröret någonstans, men har inte haft tid att kolla närmre på det. Den drar i alla fall kopiösa mängder soppa, runt 2L milen lugn landsvägskörning i 90-100km/t nu under vintern. Och nej, den läcker inte från tanken Brukar det gå att svetsa ihop sprickorna igen, eller får man leta rätt på ett helt grenrör?
 7. Blev uppringd av Hedin bil igår och killen jag pratade med försökte avblåsa det hela. Sade saker som "det kanske bara gäller vissa serier av ABS-pumpen, och om du inte har en i rätt serie så måste du stå för hela kalaset". Varför denna aktion (som dom kallar det för) kom upp på min bil explicit om jag inte skulle ha rätt serienummer på pumpen kunde han inte svara på. Ha sa också att "det är en dum aktion eftersom om du skulle ringt oss om 40 år och bett om detta så skulle aktionen fortfarande gälla". Han skulle kolla om det går att få tag på delar och ringa mig på måndag. Får se var det bär av. Finns det någon Jeepverkstad i närheten av Gävle där någon här på forumet lämnat in sin XJ för att byta prylar under denna aktion/recall? Känns lite sådär att dom inte har hört talas om detta förut och att det fortfarande kan gälla. Vill inte bli ståendes med en gigantisk räkning på en smårostig XJ från 91. Känns lite sådär för plånboken i sånna fall
 8. Ringde Hedin bil i Uppsala precis och han skulle återkomma imorgon gällande mitt ärende. Dom hade lite mycket att göra just nu sa killen jag pratade med. Hoppas på goda besked imorgon helt enkelt!
 9. För att lyfta en gammal tråd. Provade länken och det funkar fortfarande att kolla recalls. Detta står som "Incomplete" för mitt chassienummer. Safety Defect/Non Compliance Description and Safety Risk THE ABS HYDRAULIC CONTROL UNIT MAY EXPERIENCE EXCESSIVE BRAKE ACTUATOR PISTON SEAL WEAR AND/OR PUMP-MOTOR DETERIORATION. THE ABS FUNCTION MAY BE LOST AND REDUCED POWER ASSIST MAY BE EXPERIENCED DURING BRAKING. Repair Description DEALER WILL TEST THE VEHICLES ABS FOR EXCESSIVE PISTON SEAL WEAR AND POSSIBLE PUMP-MOTOR DETERIORATION. IF PROBLEMS WITH THESE COMPONENTS ARE FOUND AT ANY TIME DURING THE ENTIRE LIFE OF THE VEHICLE, THE COMPONENTS WILL BE REPLACED. Vad betyder detta mer konkret? Och var hittar jag närmaste Jeep-märkesverkstad i Gävleområdet? Min ABS-pump är slut, så det känns rätt bra om dom kan byta det mesta rörande ABS gratis
 10. Jag måste ju bidra med nån bild på min kärra känner jag Den är dessutom grön och inte svart som det ser ut på bilden. Mörker och gult ljus gör inte bilen rätt.
 11. ABS-pump till XJ -91 med Bendix 9

  Det ser ut som att den är bytt förut. Det fattas bultar till plåten som sitter över pumpen och pumpen sitter lite löst. Märkte även att trycksensorn (eller vad det nu är) som sitter bredvid ackumulatorn är byglad. Kopplade bort kontakten till den och det ramlade ut ett gem böjt till en bygel. Verkar helt otroligt svårt att hitta prylar också. Undrar om Jeep/Chrysler/Fiat kan tänkas byta ut pumpen även fast bilen är privatimporterad från Tyskland tidigt 00-tal?
 12. ABS-pump till XJ -91 med Bendix 9

  Av ren nyfikenhet; hur mycket vill du ha för däcken/hjulen? Vuxna ska också leka! ;)
 13. ABS-pump till XJ -91 med Bendix 9

  Är inte Thol's gamla XJ. Denna har gått i Skärplinge-trakten tidigare. Hakar gärna på ut i skogen någon gång! Vet dock inte hur långt jag kommer med en XJ i standardutförande med kanske marginellt större däck än original
 14. Ny medlem här på forumet från Gävle-trakten. Blev i slutet av förra året erbjuden att köpa en nybesiktad XJ Limited -91 billigt av en jobbarkompis. Har aldrig ägt en "SUV" innan och mest sänkt bilar tidigare istället för att höja . Provkörde och blev förälskad direkt. Är toknöjd med min XJ och det har verkligen fått mig att öppna ögonen mot ett bilsegment jag aldrig tänkt på tidigare. Så snart blir det höjning, fläskigare däck och lite annat smått och gott! Bästa bilen någonsin, förutom det hemska bromssystemet
 15. Tappade bromservoverkan igår ute på en lerig väg i skogen. I samband med detta lät min ABS-pump som ett tröskverk. Orkar inte byta till ett konventionellt bromssystem just nu, utan vill bara åka. Så finns det någon som har en pump liggandes? Gärna i Gävle-området. EDIT: Även ackumulator (svarta bollen) och tryckgivaren till denna som sitter på samma block är av intresse.