Thed

Medlemmar
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Thed

 • Rank
  Gröngöling

Profile Information

 • Kön Man
 1. Update: Stålvajern som löper inuti hade som bekant trasslat till sig. Jag gjorde 1 försök att linda om den från början, på den uppsamlingsrulle som ligger i mitten. Den har ett antal spår för denna tråd att löpa i, från 2 håll. Testade sedan att köra el-motorn fritt i luften men den fastnade igen. (Det är antagligen därför denna säljs som reservdel. I sin helhet alltså för ca 600-900 kr ) Jag valde att inte lägga en krona på detta. Istället slängde jag elmotorn. Skruvade fast rutan i högsta läget genom att genomborra en cylinder strax under, samt säkrade upp med två gummistopp i glidskenan.
 2. Hej! Jag var nog otydlig och ska försöka summera igen: A) Motor antagligen gått varm sommaren. 2017 Kylarvattnet forsade ut på säkert några få minuter i flera stora strilar från torpedväggen ca. Verkstad 1 = byte Frostplugg / reparation Det var länge sen, jag har säkert kvittot hemma på arbetsordern men det är möjligt dom gjort någon fusklagning. Jag tror dock inte läckaget stoppades med någon Pasta. Och den höll ju sedan en lång tid men det är inte möjligt då jag givetvis fick lämna bilen pga eget arbete. B ) Byte vattenpump. Dyrt. Fick här se den gamla + att röret hade varit dåligt skick vilket krävde massa gängning /åtgärder för att ny tät skarv på ledningarna. Något mer trovärdig mekaniker pga bekantskapskretsar samt hur han förklarade att det tog tid laga röret. C ) Kanske 500, 1000 mil efter händelse A började det forsa ut igen vid torpedvägg. Krävdes verkstadsbesök i bushen där man prövade med pasta-cementet och sa att det skulle bli för dyrt för dom iaf, att ockupera lyften sålänge för att riva ner växellåda mm. * Det höll ju dock - flera hundra mil och månader mellan alla dessa tillfällen. * Bilen är inte tät dock, det småläcker och jag fyller på ofta * nu ska ni få höra, vad som hänt denna sommar (1 år efter de stora reparationerna) Att bilen kan gå 10 mil utan problem, men när den stängs av och parkeras läcker det mera! Alltså fungerar det trycksatt, men när pumpen är av och vattnet skall "rinna tillbaka" rinner det ut litervis. Ibland (!) Ibland inte så det här kommer och går, jätte konstigt finns ingen kontinuitet i det. Pierre: Jag saknar resurser känns det som spontant - dvs plats att vara på då man får försöka hiva upp den lite på pallbockar, krypa på marken och riva ner låda mm känns sådär lagom spännande. Dessutom måste man ha en plats man får stanna på en längre tid .... Hmm
 3. Update. A) Jag har endast konstaterat att hiss-mekanismen inte fungerar korrekt. Mekaniskt. Vajern verkar vara slapp och hängde kors-tvärs inuti dörrsidan. B ) Jag lossade lås-sprintarna på sargen och lyfte sedan ut hela rutan ur dörren. Därefter lossade jag elmotor och lirkade ut hiss-mekanismen i sin helhet C ) Det är ena sidan som verkar ha släppt. Där vajern löper inuti en vit plast-anordning inringad i rött. D) Som ni ser verkar vajern även ha lossnat, inuti uppsamlingsrullen /spolen. Då är frågan. Den ena sidan (vänster) sitter rätt och ligger an. Den högra är inte fastlåst, dvs den vita plasten kan jag trycka in i hiss-huset. Men den fastnar inte. Jag ska nog ändå lossa på locket och se till att vajern löper korrekt där inne. Men törs man göra detta hur som helst? Ska man fixera vajern först, så det inte blir någon överraskning. Att hela mekanismen ligger i spänn, eller att allting trillar ut som ett plocke-pinn
 4. http://www.atthetipwebs.com/technologyinstructions/2004jeepgc.htm Verkar som en vettig guide.... Ska se om det går fullfölja.
 5. Jag hade också svårt få igenom min bil på besiktningen. Bilverkstaden (som är specialiserad på amerikanska bilar) Sa att det är någonting känt fel på dessa bilar. Det hjälper liksom inte att göra standard åtgärderna: Spänna upp allting max byta belägg Custom De fick svetsa/bygga om hela anordningen så att den drar vajern en längre sträcka. Jag vet inte hur men Torslund är inne på samma spår
 6. Bump! För att summera denna konstiga motor som läcker: 1. [2017-Q2 ] Bilverkstad specialiserad på amerikanska bilar åtgärdade en sk frostplugg. Någonting dom bökade med på motorns baksida. Fyllt på glykol och sen gick den flera hundra mil. 2. [ 2017-Q3 ] Efter en längre tid började det läcka igen. Alltså mängder, och då hade jag inget annat val än att lämna in den på en annan allmän bilverkstad i annan ort. Mekanikern tyckte det rann om hela vattenpumpen, och när vi stod där framför huven och lös så var det förvisso blött där. Så den byttes. Det verkade hjälpa och ny vätska laddad i systemet. Körde flera hundra mil igen 3. [ 2017 /18 ] Vattnet gick igen - i vintern ! Nästan ute i ingenstans så där fick jag lämna bilen på en tredje verkstad. Och här konstateras det tråkiga läget = Den läcker fortfarande och det är någonstans mellan motor- växellåda. Dvs det finns ingen bilverkstad i världen som anser det ekonomiskt. Då man måste demontera ner stora delar av transmission, fördelning etc för att komma åt skiten. Då springer det ju iväg timmar som snart motsvarar bilens värde Dom försökte med ett quick-fix att täta kylarsystemet med sk pasta. Och det gick ju ett tag Jag förstår inte varför det finns ett HÅL , i motorns kylsystem på en sådan oåtkomlig plats. Vad ska man göra?
 7. Grand cherokee - WJ -99 Glasrutan i passagerardörren (h.fram) gick plötsligt inte att höja, med el-kontrollen. Endast sänka för några dagar sedan. Vet inte om jag slog igen en dörr för hårt /så den lossnat? Nu har jag demonterat panelen, dörrens insida. Lossat på svart gummi-plast som sitter klistrad men det är ganska svårt att få tag i rutan eller göra någonting: Jag har kikat och anser att rutan ligger "rakt" och an, i sin ram som sitter i center på dess undersida där höj/sänk mekanismen finns längs en vertikal skena inuti dörren. Manuellt kan jag ju med händerna trycka upp, glasrutan men den stannar 2-3 cm innan toppläget! Det går bara inte få upp den högre. Och nu sjunker den ännu snabbare - dvs glider ner till botten Tips? Någon som har en quick-fix eller Haynes handbok som vet hur mekanismen ser ut. Bara jag får upp rutan maximalt kan jag ju göra en klåpar-lagning genom att installera något slags stopp. så att den är fixerad åtminstone
 8. Hej! Man såg endast hur vatten läckte ner på marken, det kom enligt mig från motorns baksida. Där det knappt finns utrymme att kika in, mot torpedväggen. Det kom inte på någon "sida" Tack för guiden. Får ta mig tid och mäta på det där.
 9. Hej. WJ -99a grand cherokee För en tid sedan började det forsa vatten ut på grenröret någonstans vid torpedväggen. Jag Lämnade in på verkstad. De säger en frostplugg är åtgärdad. När jag hämtade bilen var den helt urladdad så mätarna stod och tickade vid tändningen. Starthjälp åtgärdades, den blev plötsligt lite svår att starta. Verkstaden sa att den nu var djupt urladdad i sin cykeln så skulle bilen gå dåligt berodde det på den (dvs styrsystemet för bränsleblandning etc motorgång) Sen körde jag direkt ca 10 mil "för att ladda" landsväg. Märkte dock att jag skulle flasha med helljusen så började abs-lampan lysa. Tror också det kom något ljud ur stereon, som om ett strömfel fanns. Jag körde då utan AC, och lät bilstereon kopplas ur från fronten. Parkerar och nu efter knappt 1 dag är bilen urladdad igen. 1. Samband? Kan generatorn skadats av vattnet? 2. Annat tänka på med kylaren,slangar och vatten-problem?
 10. Konvertering till LED på H4 hel/halvljus

  Precis. Då är frågan var jag köper LED som passar ? PM:a gärna, hittar mest H4 när man googlar osv. här finns 9006 (HB4) i listan man väljer. 9006xs är original enligt boken, men det ska ju passa dom här i socklar samt el-systemet. Då blir det halvljuset isf båda sidor *en fördel om LED-kitet passar senare om man mot förmodan byter till projektor senare och sparar ljuskällan.
 11. Konvertering till LED på H4 hel/halvljus

  Hehe lugnt. Trodde i min enfald att projektoror-halosarna är bättre på att sprida ljuset korrekt. (krävs garanterat om man ska xenon-konvertera) Vilka är de bästa LED då, och var köper jag dom som passar min bil?
 12. Konvertering till LED på H4 hel/halvljus

  Hej. Jag tror mig, ha ringat in vad som rekommenderas. bla CCFL Halo LEDS: https://www.tunersdepot.com/1999-jeep-grand-cherokee-head-lights-assembly/hid-xenon-spec-d-halo-projector-headlights-124287.html https://www.tunersdepot.com/1999-jeep-grand-cherokee-head-lights-assembly/hid-xenon-spec-d-halo-projector-headlights-124287.html Jasså? Jag kan ju skylla på "gamla ägaren" då jag köpte min Laredo WJ årsmod 1999 för 3 dagar sen. Det här är lyktorna fram. Trötta halogen med reflektorer. En budget-lösning sa han eftersom Hedin bil ville ha "10 tusen för nya"
 13. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Missat något, men vad åker du? (Jag åker WJ -99a och söker med lykta och ljus efter xenon eller LED till min) Idag har jag: Köpt låsbart tanklock.
 14. Konvertering till LED på H4 hel/halvljus

  Absolut. Har inte mött 1 bil som justerat ljusen med tunga släp. Helst har dom dimljusen på också rakt upp i ansiktet Bra inlägg! Jag blev rekommenderade dessa med 6500 K i min tråd. Jag måste också hitta/köpa en Projektorstrålkastare som faktiskt är bra. Inget plast-som slängs på med angel eyes, krom och gimmicks som desperata kids köper för att "piffa upp" sina bilar. Sen blir det antingen xenon eller LED och justering av ljusbilden därefter. /Kör också mycket ensliga vägar Jag hade också en Mercedes, en fin almadino-röd E300 Dieselturbo 1992 med 41 000 mil. Då var byte av framlyktorna behövligt kan jag säga. Det blev klarglas. Men på den (relativt moderna) W124 karossen blev det som en ny bil. Mycket snyggt och godkänt ljus... Nu Måste jag som sagt hitta en projektorstrålkastare till min Cherokee WJ 1999 så det går byta upp till LED ,eller i andra hand xenonkit för att få skarpt halvljus.
 15. Konvertering till LED på H4 hel/halvljus

  Ja, jag upplever det som att det mesta ljuset hamnar inom en 10-15 meter avstånd framför bilen med halvljus och det är just ÅT Hel__te för litet avstånd! När jag slår på helljus så ger en förstärkning av halvljuset till en acceptabel nivå av ljuskäglan i halvljuset men det mesta försvinner ut i oändligheten. Det förlänger inte ljusbilden på vägen där jag VILL HA ljuset Status då grabbar? Jag går i köpar-tankar också såhär 1,5 år efteråt! Som jag förstått det. Xenonlampor,konverteringskit eller tom LED- ger mer ljus än original ja. Men det kan bli fel, tom mindre om man bara byter lamporna i samma gamla framlykta. Reflektor,linsbrytning hamnar fel positionerat. 1. Man bör hitta bra Projektorstrålkastare,klarglas. 2. Först sen konvertera hel/halvljus till Xenon +55W och förstås ställa in ljusbilden så man inte bländar.