nurseirie

Medlemmar
  • Content count

    26
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About nurseirie

  • Rank
    Gröngöling

Profile Information

  • Kön Man
  • Ort Umeå
  • Intressen Jeep Cherokee XJ TD 1998. My daily driver.

Recent Profile Visitors

255 profile views
  1. Hallå. Nu har jag letat i ett antal månader efter problemet. Jag hoppas och tror nu att jag vet vad det är. Konstigt nog fungerar Torque PRO appen ganska bra på min Jeep trots att det är diesel från 1998. Det jag ser i appen är att tempsensorn inte visar "normal" temperator. Antingen visar den 220 C eller - 30C. För det mesta är det -30C. BTW bilen gick igenom besiktningen (inga höga utsläpp) när jag kopplade ifrån sladden till spridare No1.Så... min teori är att när bilens dator tar emot information om att det är -30C, när sladden till No 1 spridare är ikopplad, så ger den extra diesel trots att det är + 20C ute. Läste igenom den servicemanual jag fick tag på där man poängterade sensorns betydelse för bränsletillförseln. Ja det kanske låter lite långsökt men, det är det enda jag kommer på i dagsläget. Jeepen går ju hur bra som helst annars. Det finns inga tecken på luft eller vakumläckage, turbo fail eller defekta spridare. MAF sensorn fungerar som den ska Var tvungen att beställa sensorn från USA (det är en 3-pin sensor). Jag ska testa detta i alla fall så får vi se vad som händer.
  2. Haha. Det där med klossen funkar säkert... ett tag.
  3. Ok Theo. Jag ska försöka testa för läckage mellan turbon och motorn. BTW. Ser att det är lite "skit" kring spridarna framför allt den som sitter främst. Gjorde en motortvätt för inte så länge sen ....
  4. Är det någon som vet vilka testinstrument som funkar för en billig penning. Biltemas ??
  5. OK. Tack för tipset... jag redan provat. Testat både med startgas och rök. Hittar inget läckage FÖRUTOM när jag kör rök via insuget till ERG ventilen. Då kommer det lite rök från själva "strången till vakumbälgen" på ERG ventilen. Tror att detta är normalt. Ska testa än en gång med startgas och såpvatten. Funderar om det kan vara fel på MAF sensorn. Försökte mäta där med multimeter men, fick inte riktigt bra kontakt med kablarna. Kunde inte hitta var själva sensor kabeln var. I en servicehandbok beskrev de att det kunde vara problemet. När jag drar ut kontakten till MAFfen går bilen som vanligt. Vet inte om detta är normalt på denna bil. På vissa bilmodeller går bilen som vanligt då MAFfen är hel. Diselspridarna har jag inte testat än. Att det är ett fel på spridare No 1 verkar vara en klassiker enligt vissa forum. Tack för svar. Jag återkommer.... Kör du diesel själv Theo??
  6. OK. Jag ska kolla pumpen. Nojjade lite på nätet idag och insåg att det är MAF (Mass Air Flow) sensorn kanske. Enligt servicemanualen kan det va ett av problemen. Testade att dra ut sensorn från luftfilterslangen. Inget hände... samma tomgång som tidigare. Datorn har väl kompenserat för detta ett tag med att ge extra diesel.... kanske. Kollade även luft och vakumläckage med startspray idag men, hittade inget uppenbart. Ska kolla med "rök metoden" i morgon och se om jag hittar något.
  7. Näe. Faktiskt inte. Hörde att det kan något med intercoolern att göra. Att det läcker i någon slang... eventuellt. Ingen liten trimmning här inte...
  8. Hallå Söker med ljus och lykta efter information. Köpte min VM 2.5L för 3 år sedan. Den gick ganska bra faktisk trots att den periodvis "hackade/hostade" lite. Inget som man egentligen knappt kunde uppfatta men, nått var det i alla fall. Klarade första besiktningen (2017) efter att ha "blåst ur" motorn på E4:an då jag "åkte dit" på höga utsläpp. Har sen dess gått hur bra som helst förutom kallstartsproblemet. Med tiden så kommer det periodvis ett missljud från motorn när den går på tomgång. Det låter som att det är vattenpumpen men, ett mycket högre ljud. Besiktningen nu 2018 gick inte så bra. Allt var bra förutom än en, gång höga utsläpp. Läste på och gjorde 1. ett oljebyte (Biltemas mineralolja och filter som byttes 2 ggr på kort tid innan det slutliga bytet. Köpte även en oljetillsats för att göra rena motorn). 2. Såg att det börjat läcka kring ERG ventilen och vid någon bult vid turbon. Såklart var ERG ventilen ganska sotig och en av kanalerna som skall vara öppen var blockerad med sot. 3. Passade även på att köra diseltillsats och någon tillsats till avgasrenaren. Efter detta så gick Jeepen bättre än tidigare men, jag åkte dit än en gång på alldeles för höga utsläpp. När man nu gasar på upp mot 6000 rpm så är avgaserna alldeles svarta. Trots detta så går dieseln hur bra som helst. Vad göra? Innan jag går vidare så tänkte jag lägga ut frågan här först. OM adekvata svar finns kan jag lägga ut texten mer med bilder. Missljudet från motorn? Turbo fail? Turbon visslar på normalt när man kör som vanligt. Vattenpumpen? Har idag inga problem med kylning. Flushade hela systemet förra året. De Höga utsläppen? Läckage från turbon (den lilla bulten där det läcker)? Turbon helt trasig trots att den fungerar vid normal körning? Trasig ERG ventil? Den läck inte nu i alla fall efter att gjort rent den. Problem med vakumläckage till ERG ventilen? Jag har inte testat vakumfunktionen än. Kan det vara så att alla tillsatser till bensin och olja gjort så att allt håller på att lossna som i sin tur leder till höga utsläpp? Har diselrenaren/katalysatorn gett upp? Ja, många frågor blev det. Här finns en del bilder http://mycherokeevmdiesel.blogspot.se/2018/' Tack på förhand
  9. OK. Nice fungerar det bra fortfarande då ??
  10. Haha. Ok. Det där känner jag till.
  11. I värsta fall får den duga. Jag ska kolla lite mer...
  12. Näe. Jag kollade med Osby. Ingen instruktionsbok till min Jeep. KAn jag inte få låna din då?
  13. Du vågar kanske skicka upp den till mig så jag kan kopiera ??? Jag ska kolla med Obs först. Jag hör av mig sen
  14. Lasse 

    Är du kvar här ??

    Har lite frågor angående kabelbyte till glödstift som ni diskuterade 2015