Vizual54

Medlemmar
 • Content count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Vizual54

 • Rank
  Gröngöling
 1. Kan vara värt att kolla att det ordentligt med olja i fördelningslådan också. Lika bra att byta den när man ändå är där under om man inte vet när den byttes sist, tar obetydligt längre tid. Ang. bakre hjulager, är det en dana 35 axel? I så falk sitter de pressade i axelhuset. Inte så svårt att byta, finns många videos på Youtube på hur man gör. Man behöver i princip en slädhammare för att få ut det gamla lagret och en hylsa eller rörbit för att banka in det nya. Det tråkiga är om det dåliga lagret har ätit sig in i drivaxeln, då måste den bytas. Kostar en ganska stor slant.
 2. Tackar, återstår att se om det håller. Hittade ett "shock bolt kit" på American Racing som kanske funkar om detta inte håller. Får åka med i bakluckan för säkerhets skull.
 3. Nu så sitter bladfjädrar och dämpare på plats. Gjorde så att jag borrade och gängade in fästet som gått av. De övre fästena bestämde sig till slut för att ge upp motståndet, om man vinklade dornet på lite olika sätt så släppte det efter några rejäla slag. Sedan var det bara att fiska i nya skruv i hålen med hjälp av en ståltråd. Smältlimmade fast en låsbricka innan så jag behövde aldrig hålla emot på "insidan"
 4. Tack för alla svar! Hmm, den undre lösningen verkar ju inte så tokigt. Den tråden hade jag inte sett innan. Stubben som är kvar är inte i jättegott skick men det skulle säkert fungera över sommaren i alla fall. Tyvärr har jag bara pinnsvets och är inget vidare på att svetsa så alla sådana lösningar går tyvärr bort. Har varit runt hela stan idag och letat efter 16x2 rör men inte hittat något. Det enda jag hittade var PEM slang och det känns ju inte som någon långsiktig lösning Men när jag skulle städa undan de gamla dämparna fick jag syn på pinnen till övre fästet. Den verkar vara 16mm, återstår att se hur stor innerdiametern är. De övre fästena som jag trodde skulle bli lätta att fixa går det tyvärr inget vidare med. Har fått bort en bult men de andra vägrar att släppa. Kanske får göra som Jeep95 och borra upp dem istället. Blir nytt försök i morrn. De gamla bladfjädrarna är i alla fall borta efter mycket om och men. Lyckligtvis höll svetsarna till muttrarna till främre fästet och övre shackelfästet. Var jäkligt nervös för att de skulle lossna. Passagerarsidan krävde en hel det övertalning med vinkelslip och huggmejsel då inre röret på bussningen rostat fast i bulten. Fick kapa bort bit för bit av främre fästet så jag kunde ta en brytbladskniv och skära bort gummit sedan var det bara att kapa bulten och skruva ut resten med polygripen. Fick bygga en liten press till de nya bussningarna som nu är ipressade så i morgon kan de nya bladfjädrarna monteras.
 5. Fick mitt Old man EMU kit idag och satte genast igång med börja demontera bladfjädrar och stötdämpare bak. Självklart gick alla 4 övre bultar till stötdämparna av men det ska ju inte vara några större problem att fixa. Vad som var värre är nedre bulten på passagerarsidan gick av. Någon som har tips på hur man kan fixa det? Planen nu är såga av det som är kvar av bulten och sedan borra och gänga för en M12. Men då behöver jag någon hylsa ovanpå då dämparen vill ha 16 mm. Frågan är om det lätt går att hitta något med 12mm inner och 16 mm ytterdiameter.
 6. Ok, var det möjligtvis Crowns kit 242L/242E-MASKIT? Det är nämligen det som American Racing har men det framgår inte vad exakt som ingår i kittet. Hittar inte så mycket information på interwebben om det heller.
 7. Jo det blir nog att köpa ett renoveringskit samt eventuellt att byta kedjan. Har inte riktigt bestämt mig. Körde du med packningar då istället för RTV?
 8. Monterade bort främre drivaxeln igår för att byta knutkors. Upptäckte att jag har läckage från fördelningslådan som verkar komma från yoken som framaxeln fäster i. Är förmodligen packningen under den bult som håller yoken som gett sig. Men till min fråga, började snurra och rycka i yoken och upptäckte att jag har ett litet glapp i den, sidlänges. Väldigt lite men man kan höra och se att det glappar lite. Är det dags att riva lådan och byta lager eller är det normalt? Ska det vara helt tight? Kan inte känna något glapp på den bakre slip yoken. Har ett lite malande ljud som kan höras i 30-50 km/h i 2wd som jag inte har lyckats lokalisera. Funderar på om det kan vara från lagren till främre utaxel. Verkar inte vara kedjan i alla fall då det skulle höras tydligt nu när det går att snurra på främre yoken. Lådan är för övrigt en np242
 9. Det kan även vara kulan i dubbelkardanen som för liv. Känt som "angry sparrows". Man ska tydligen kunna spraya wd40 på den och om ljudet försvinner så vet man att det är den. Enl http://www.americanracing.se så ska de knutkors som sitter i dubbel kardanen vara 82x27mm medans den främre vid framdiffen ska vara 83x27mm. Mina ligger fortfarande ouppackade på arbetsbänken så jag kan inte säga om detta stämmer än tyvärr. Monterade bort främre drivaxel igår för att påbörja bytet men upptäckte att både knutkors och kula kändes ganska bra. Dock så har gummidamasken till kulan gett upp. Det blir nog att bara fixa den om den går att få tag på. Annars är det en helt ny medbringare som verkar gälla för ynka 800:- :/
 10. Såhär blev det tillslut med winchen monterad. Bild
 11. OME lift kit

  Lite sent svar men nu är det äntligen beställt ett kit OME kit från SBV. Efter mycket surfade och en del mail och samtal med SBV blev det följande: CS034RA Bakfjädrar OME-60053 Bakdämpare OME-934 Spiralfjädrar OME-60052 Framdämpare OMESD40 Styrdämpare OMEU60 U-bultar Hoppas på att grejjerna ska komma i slutet på veckan eller början på nästa.
 12. En eller 5 fälgar köpes, 15x8 ET20 5x114.3

  Hej! Tack för tipset, eller är det din annons?
 13. Hej! Behöver en fälg till mitt reservhjul till min Cherokee XJ. Utseende spelar inte så stor roll. Den bör vara 15x8 ET20 med bultmönster 5x114.3 men annat DET mått kan vara intressant också så länge det går att köra med hjulet på bilen. Om någon har en uppsättning med 5 fälgar kan detta vara intressant också.
 14. Öppen träff Olerum nybörjare

  Hej! Såg att det skulle vara en öppen träff på Olerum den 28-30 april. Har man något där att göra som total noob? Har en Cherokee XJ som är ganska fabrikshög med 30" hjul. Kommer det gå att köra någonting med den eller måste man ha tokhöjd bil med 35" hjul?
 15. Bilen är till för lite blandat, mest för att komma ut med familjen i skog och mark och komma lite längre än vad man kan göra med en vanlig bil. Krängningshämmaren hade jag därför tänkt att den ska få sitta kvar men discos kommer införskaffas vart efter. Däremot ska bakre bort. "Klämkraften" kanske räcker som du säger, får leta runt efter plattjärn i lagom tjocklek. Har ingen aning om var man kan få tag på det i trakterna av Linköping.