Vizual54

Medlemmar
 • Content count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Vizual54

 • Rank
  Gröngöling
 1. Ok, var det möjligtvis Crowns kit 242L/242E-MASKIT? Det är nämligen det som American Racing har men det framgår inte vad exakt som ingår i kittet. Hittar inte så mycket information på interwebben om det heller.
 2. Jo det blir nog att köpa ett renoveringskit samt eventuellt att byta kedjan. Har inte riktigt bestämt mig. Körde du med packningar då istället för RTV?
 3. Monterade bort främre drivaxeln igår för att byta knutkors. Upptäckte att jag har läckage från fördelningslådan som verkar komma från yoken som framaxeln fäster i. Är förmodligen packningen under den bult som håller yoken som gett sig. Men till min fråga, började snurra och rycka i yoken och upptäckte att jag har ett litet glapp i den, sidlänges. Väldigt lite men man kan höra och se att det glappar lite. Är det dags att riva lådan och byta lager eller är det normalt? Ska det vara helt tight? Kan inte känna något glapp på den bakre slip yoken. Har ett lite malande ljud som kan höras i 30-50 km/h i 2wd som jag inte har lyckats lokalisera. Funderar på om det kan vara från lagren till främre utaxel. Verkar inte vara kedjan i alla fall då det skulle höras tydligt nu när det går att snurra på främre yoken. Lådan är för övrigt en np242
 4. Det kan även vara kulan i dubbelkardanen som för liv. Känt som "angry sparrows". Man ska tydligen kunna spraya wd40 på den och om ljudet försvinner så vet man att det är den. Enl http://www.americanracing.se så ska de knutkors som sitter i dubbel kardanen vara 82x27mm medans den främre vid framdiffen ska vara 83x27mm. Mina ligger fortfarande ouppackade på arbetsbänken så jag kan inte säga om detta stämmer än tyvärr. Monterade bort främre drivaxel igår för att påbörja bytet men upptäckte att både knutkors och kula kändes ganska bra. Dock så har gummidamasken till kulan gett upp. Det blir nog att bara fixa den om den går att få tag på. Annars är det en helt ny medbringare som verkar gälla för ynka 800:- :/
 5. Såhär blev det tillslut med winchen monterad. Bild
 6. OME lift kit

  Lite sent svar men nu är det äntligen beställt ett kit OME kit från SBV. Efter mycket surfade och en del mail och samtal med SBV blev det följande: CS034RA Bakfjädrar OME-60053 Bakdämpare OME-934 Spiralfjädrar OME-60052 Framdämpare OMESD40 Styrdämpare OMEU60 U-bultar Hoppas på att grejjerna ska komma i slutet på veckan eller början på nästa.
 7. En eller 5 fälgar köpes, 15x8 ET20 5x114.3

  Hej! Tack för tipset, eller är det din annons?
 8. Hej! Behöver en fälg till mitt reservhjul till min Cherokee XJ. Utseende spelar inte så stor roll. Den bör vara 15x8 ET20 med bultmönster 5x114.3 men annat DET mått kan vara intressant också så länge det går att köra med hjulet på bilen. Om någon har en uppsättning med 5 fälgar kan detta vara intressant också.
 9. Öppen träff Olerum nybörjare

  Hej! Såg att det skulle vara en öppen träff på Olerum den 28-30 april. Har man något där att göra som total noob? Har en Cherokee XJ som är ganska fabrikshög med 30" hjul. Kommer det gå att köra någonting med den eller måste man ha tokhöjd bil med 35" hjul?
 10. Bilen är till för lite blandat, mest för att komma ut med familjen i skog och mark och komma lite längre än vad man kan göra med en vanlig bil. Krängningshämmaren hade jag därför tänkt att den ska få sitta kvar men discos kommer införskaffas vart efter. Däremot ska bakre bort. "Klämkraften" kanske räcker som du säger, får leta runt efter plattjärn i lagom tjocklek. Har ingen aning om var man kan få tag på det i trakterna av Linköping.
 11. Nu sitter den där äntligen. Var och inhandlade lite M12 bultar på Biltema för att sätta dit den provisoriskt. Alla hålen matchar hål som finns i ramen men det näst bakersta går inte att använda på förarsidan då styrsnäckan sitter i vägen. På passagerarsidan är det förvisso fritt men hålet i ramen är säkert 25mm så jag vet inte om det skulle göra så stor nytta att sätta något där. Men man kanske skulle kunna svetsa dit en platta på baksidan. Ska hur som helst se till att skaffa M14 eller M16 till bakersta hålen. Problem där är att det inte är jättemycket utrymme för bulthuvudet om swaybaren ska gå fritt. Ska ta lite fler bilder i dagsljus.
 12. Hej! Tror att jag gav 2800:- ink frakt för den. Tog cirka en vecka efter Adam hade fått pengarna tills den kom. Tyvärr har han inte PayPal utan det är gammal hederlig banköverföring som gäller. Kändes lite sådär men det ju bra. Försökte få honom att skaffa PayPal men jag vet inte riktigt om det gick fram. Känns som kommunikationen går via Google translate så det är inte alltid det blir förståeligt. Besiktigade idag, tyvärr blev det en tvåa på nivån på höger fram ;-/ men det är ju lätt fixat. Nästa helg blir det nog att börja skruva bort den gamla och försöka få dit den nya.
 13. Det var skönt att höra. Då är det antingen jag som mätt fel eller fel i ritningen jag länkade till. Antar att det måste vara övre bulten till styrsnäckan som används? Är sjukt sugen på att få dit den på bilen men har lite pill med att byta ball joints, knutkors på framaxeln samt skivor och bromsbackar innan det bär iväg till besiktningen.
 14. Nä, har inte gjort det dels därför att jag tänkte besiktiga bilen innan jag sätter på den, men hade också tänkt att jag skulle införskaffa de bultar och muttrar jag behöver för att få dit den innan. Har antagit att han har gjort den efter existerande hål i ramen men inte lyckats lista ut vilka. Ritade upp det i SketchUp med måtten från PDF:en ovan men får det inte att gå ihop.
 15. Ja, man hade ju hoppats på det. Men jag får inte ihop det riktigt. Har tittat på denna Bumper Mount Diagram och jämfört med hålen på kofångaren från Adam. Har en dålig bild här på hur det ser ut. Får det som sagt inte att stämma.