Torslund

Medlemmar
 • Content count

  178
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24 Excellent

About Torslund

 • Rank
  Rookie

Profile Information

 • Kön
 • Ort Växjö

Recent Profile Visitors

440 profile views
 1. Programmera fjärr

  Egetligen så är det väldigt enkelt, du har obd i din och kan kommunicera med den genom at&t komandon. Sen kommer det svåra, att få tag på vilka kommandon du ska använda, allt är i hexadecimal, och så veta vad svaren från den betyder Detta lämnar inte chrysler ut.
 2. Programmera fjärr

  Immobilizatorn går på tid, vad du kan göra i dörren är kringå låssignalen men immobilizatorn lever nog sitt eget liv. Har för mig att den är aktiverad i pcm. Möljigen om man kopplar om tändningslåset så bilen tror man lämnar den i radioläge, då går inte immobilizatorn igång.
 3. Programmera fjärr

  Tror inte det hjälper nått.
 4. Programmera fjärr

  Tror inte detta fungerar på Jeepen. Men prova så vi andra får veta
 5. PCM reparation

  Minns inte vilken som passade men var nog nått från 740 940. Ingående rör centrerad och utgående på ena sidan. Bara mäta och gå till BT och leta.
 6. Ja om obd har lagrat fel så ser man det. Men vissa fel dyker inte upp där. Speciellt i äldre biler. Sista 2 åren har jag haft fel som inte obd visar. På en var det startmotorn som sänkte spänningen, bilen startade inte. Soppatryck fanns, tändning fanns, inga felkoder. Batteri kod finns för den får man så fort man lyfter av batteriet för att nolla pcm minnet. En hade glapp i fördelar signalkabel, inga felkoder heller. Den sista gick illa, inga felkoder, byte kondingar i pcm fixade detta. Kallödning abs boxen, ingen felkod Kylarvatten nivå låg intermitent, kallödning. Osv. Plötslig absvarning konstant, det tog obd, ingen signal från en hjulsensor. Bilen går illa vid vissa temperaturer, ingen motorvarning men pcm visar låg syresensor signal. Så visst ska man ha en läsare också.
 7. Nja vi ska inte överdriva Jeepens obd lite väl många frågar varför deras bilar går illa men har inte direkt felkoder som pekar på fel. Och så börjar dom att byta del efter del tills de har en ny bil Lättare att jacka i skopet och mäta upp signalerna. Men visst, det är frivilligt.
 8. Tja det var ju inte bilen som var trasig utan just övervakningssystemet, vilket jag redan har varnat för. Kommer att kosta bilägare massor i framtiden Har också en Autel, som inte heller kan se fel som inte bilens dator ser
 9. Ja för att återställa och släcka duger OBD De dyrare kan lite mer. Sen finns piraterna autocom mfl. Ju nyare bil ju mer kan man göra via OBD men en jeep utan obd uttag.............
 10. Youtube är bra till det, sök oscilloskop jeep så kommer det nog upp massor.
 11. I forntiden med analoga bilar behövdes det inte mycket mätinstrument. Men dagens med allt mer digitalt så är oscilloskopet den man behöver mest. OBD kan i bästa fall ange att nått krånglar men sällan vad. Totalstopp kan den kanske upptäcka men just inte mer. Däremot kan de ge information om saker som funger ok, vilken fart man kör, vilket varv motorn har, temperaturer mm men det som fungerar fungerar ju De släpbara. Analogt, funnits länge. Billiga att köpa begagnade. Fungerar men vid de låga frekvenserna som sensorerna ger är den mindre trevlig att titta på. Ett bra sånt hittar man under tusenlappen. Digital, inte så gamla men har ändå funnit i årtionden. Ger en bättre bild vid lägre frekvenser och kan ha minne så man kan titta på en stilla bild. Genast dyrare, blir nog flera tusenlappar. Handhållna. Handhållna digital, helt klart användbara till fordon. Har samma funktioner som de gamla digitala och kan även ha multimeter funktion. Då börjar det att kosta. från typ 3 tusen och långt långt upp. Här får man vad man betalar för, billigt kan vara omständigt att använda. Byggsatser. Jag har bränt 3 st. Är inte för användning utan för lek. Mäter gör dom men inte länge Ett par hundringar från Kina. Dubbla priset i landet. Och snabbt är man uppe i samma som ett begagnat äldre kostar. De utan skärm. Avsedda för att kopplas till en dator eller en pad. Nu börjar det bli farligt med hur den används. Så länge man kör elnätlöst så är det ok. Men har man nått kopplat till elnätet så får man tänka sig för när man mäter. Inget problem i bilen. USB den vanligaste kopplings vägen men finns även trådlösa. Dator är då där man styr den och läser av. Faktiskt billiga, under tusenlappen och självklart uppåt Smartphone elle surfpad. De har ofta en mikrofoningång som kan avläsas. Har provar flera appar och det fungerar hjälpligt. Problemt blir att de tar endast AC och i bilen är många signaler DC. Och så får man göra en mätprob som är kalibrerad till ingångens känslighet. Fungerar bra till sensorer som ger växelspänning. Kostar just inget. Några kronor för motstånd och sladd. Ingången i apparaterna har både mic och hörlur i samma kontakt. Fyra sektioner i kontakten. Dator har separat kontakter och kör då tre sektioner i kontakterna. Adaptern som ansluter blir den dyra delen, 50kr och upp Borde gå att få fungera trådlöst med bluetooth, om det finns lämpliga ljudsändare och mottagare. De tekniska kraven för ett biloscillosop är låga, frekvenser och spänningarna så låga.
 12. PCM reparation

  Är ju olika PCM i bilarna. Denna är 56028028, svart plast med en kontakt. Går att plocka isär. Nyare har andra enheter och vissa går nog inte att öppna så enkelt. Kondingarna är standard elektrolyt 220uF/25V, köpte 50 voltare för att få rätt benavstånd, 5mm. Högre spänningstålighet är ok, mindre är inte ok. Militär specade är ju bättre men inte nödvändigt här då dom inte är i miljö med hög temperatur. Men inget fel att ta sånna med högre värmetålighet. Ser man inga konstigheter med scop i spänningarna så är det kanske överkurs att byta dom. Fast med tiden så lär dom svälla Hoppas att dom har åtgärdat detta när dom bytte till nyare styrboxar. Att kondigar lägger av är vanligt i alla applicationer, ofta känner man lukten av konding i gamal elektronik. Mekanisk dieselinsprut får man inte att stanna med dålige el
 13. PCM reparation

  Beställde kondingar från Elektrokit, 3 st 40kr med frakt. Lite pillrit att få ur dom, ligger inbäddade i gelemassa Petade bort massan med tandpetare, ingen lust att skära av en kopparbana med knivspets. 2 såg ok ut men den tredje var klart påverkad, hade börjat svälla i botten och topp. Får fundera ut vad jag ska fylla igen hålen i gelemassan med, inte nått som kan fräta på koppar. Och limma in kortet på plats i plasthöljet. Denna borde gå, http://www.biltema.se/sv/Bygg/Kakel-och-mura/Murarverktyg/Kakelredskap-och-tillbehor/Sanitetssilikon-2000037232/ Och hur går den nu då? Nja spinner inte som en katt (Jaguar) men som en jänkare. Inga missar och motorn låter mjukare. Signalerna ser ut nu som dom bör, raka fina nivåer utan brus. Köpa en Volvo ljuddämpare från BT, finns en som passar som den bakre dämparen och då ska den klara en besiktning. Kanske att man skulle svarva skivorna innan.
 14. PCM reparation

  Antingen direkt på komponenterna, insprutare osv, eller i kontakten till PCM.
 15. PCM reparation

  Även processorn går på dom. Ett under att den bara går 12volten är fin och den ligger över givarna tex spridare, tändspole osv men styrningen av pulserna är där det ligger dålig spänning. Tex spridaren nollas genom PCM signaler. Är dom dåliga kan det blir felaktig styrning av spridar nollan. Digital system går på låg och hög signalnivå. Hamnar spänningen på fel nivå kan den feltolkas som låg eller hög.