Torslund

Medlemmar
 • Content count

  131
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

About Torslund

 • Rank
  Rookie

Profile Information

 • Kön
 • Ort Växjö

Recent Profile Visitors

284 profile views
 1. Vad är detta? ABS

  Sensorn är ungefär som en generator, den ger en växelspänning när hjulet snurrar. ABS enheten känner av om alla sensorer finns där även stillastående. Släcks den när man slagit på tändningen så finns dom där. Om lampan fortsätter att lysa så saknas sensor eller fel i ABS enheten. Upp med bilen från marken med alla hjul, mät spänningen från varje sensor medans den står och snurrar på tomgång. Är tjatig men antigen en obd läsare som klarar att mäta sensorerna eller det bättre, ett oscilloskop. ABS enheten har en för liten lödö för spänningsmatningen, glapp där åtgärdas med lödkolv Sen finns det hall sensorer på moderna bilar och dom mäts lättas med just scopet. Eftersom signalen är ändringar i magnetfält så spelar smuts ingen roll. Elektromagnetisk våg går ändå En senorring utan kuggar ger ingen ändring i fältet men att de slaggar igen med järn är liten risk. Men att kolla ringarna går ju
 2. Nytt mysko fel

  Är nog en medveten strategi av biltillverkare att bygga in dyra reparationer. När en bil kommer neråt 30 40 tusen och en skitsak kostar 10-20 att laga så är andrahandsvärdet nära noll.
 3. Nytt mysko fel

  Ingen av dom skulle införskaffas hit
 4. Nytt mysko fel

  Nä du, ingen lurar mig att köpa en V8a.
 5. Nytt mysko fel

  Kod 11 kan vara vev givaren i andra felkods tabeller, vilket det var på denna. ABS var trasigt, kransen i småbitar, köpte ny från Drivledens Bildelar 199kr. Tog givaren från en XJ på bilskroten 0kr, ska inte vara samma enligt alla listor men fungerar hur bra som helst Bara att åka och besiktiga.
 6. Nytt mysko fel

  Hur jävla dumma är amerikanska bilkonstruktörer? Sätta sensor på ett ställe där det är nästan omöjligt att komma åt. Dom skulle inte ens platsa som praktikanter hos Jaguar Har ju flera jaggor och allt på dom är genomtänkt så det är bara att skruva så är det klart. Sen köpte Ford Jaguar och det vart lika omständigt att skruva som alla andra med amerikansk tekologi.
 7. Nytt mysko fel

  Böt luckan igår mellan skurarna. Och mätte lite idag. Ingen varvräknarpuls? Ingen puls från cps. Bort med den, verkar ha lagt av. OBD är jävla dynga, ger koder men nästan aldrig på rätt komponet. Hansen tar 1000kr för sensorn, beställde en från England, 250kr med flygfrakt.
 8. Nytt mysko fel

  Den är nog rätt och snabbt. Hansen tar 625 och min lokala återförsäljare brukar ha Hansen grejer dan efter. Var ju meningen att bilen skulle plockas ner som delar men nu när jag åtgärdat de gamla bes tvåor så är den egentligen i mycket bra skick. Investerade 700 idag på en baklucka för att ta rutan. Men vid närmare undersökning så byter jag nog luckan och lackar den i rätt färg.
 9. Nytt mysko fel

  Fel komponent. Har hittat från USA, 360kr billigast, 10 dagar leverans tid. Ok pris men lång tid vill ha i morgon
 10. Nytt mysko fel

  ZJ 1995, 4.0 Lucas fördelare 56027028. 8V matning till sensorn. 98 har 5V matning så vet inte om jag törs prova med den och så är det olika kontakter. 95 runda stift och 98 flata. Tydligen så ska man leta efter Hall pickup så hittar man dom på ebay. Har haft den på bordet och den ligger hög ut hela tiden, även i bilen. Så verkar vara paj. Men så vid ett försök idag så gick den igång fast bara 10 sekunder. I och med att den ligger hög på bordet så bör det inte vara datorn som lägger den hög. Mätte 98an och den ligger låg hela tiden. Så man vet inte vilket det ska vara efter som det är olika generationer på styr enheterna. Hansen visste inte ens om att det satt Lucas fördelar i bilarna dom svarade att de inte har delar till engelska bilar när jag frågade om delen
 11. Nytt mysko fel

  Ebay har varit konstig ett tag, fast man klickar att man vill bara ha förslag från europa så kommer det bara från australien och usa. Och kommer det upp nåt från tyskland så räcker det inte att vara inloggad med sin vanliga användare utan man måste göra en tysk inloggning också.
 12. Nytt mysko fel

  Poltergeist? 97 Jeepen krånglade ju i vintras. Senare ställde jag grabbens Vitatra på samma plats. Nästa gång den skulle användas så startade den inte. Stod i vägen så drog den till sin rätta plats. Sen nån vecka senare så satte sig grabben i den och den startade och har gått perfekt sen dess. Igår mekade jag lite med vraket från 95, den är faktiskt mycket bättre än jag trott. Har kört lite med den i en vecka. Och ställde den igår på den platsen där dom andra har lagt av. Och när jag skulle starta den idag så gick den inte i gång. Felkod 11 kamaxelgivaren. Finns ingen gnista. Men så slog det mig, den har ju startmotorn från 97an från i vintras, måste byta den i morgon, har en 98 jag kan låna starten från. Men sökte efter kamaxel givare på nätet, finns ingen annan stanns än i Australien och hos Hansen. Kan väl ändå inte vara möjligt? Men var hittar man en sån om den nu är paj?
 13. Äh, vilken olja som helst som håller klassen är tillräckligt bra. Även BT oljor är tillräckliga. Grejerna är ju konstruerade för länge sen och den tidens oljor fungerade, och funger till det än idag.
 14. Handbroms ZJ 97

  Man kan också prova att köra dom heta, dra åt så det bromsar och kör en bit.
 15. Hehe, jag har vänt på felsöknings processen. Tar reda på vilka delar som fungerar i stället för att leta efter ett fel. Egentligen samma sak. Men konstigt nog så dyker man till slut på en sak som inte beteer sig rätt.