Torslund

Medlemmar
 • Content count

  211
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

26 Excellent

About Torslund

 • Rank
  Användare

Profile Information

 • Kön
 • Ort Växjö

Recent Profile Visitors

546 profile views
 1. Balk om man ska hänga bilen på stenar, plåt om man kör över trottoarkanter
 2. Är nog trumman som avgör vilken bredd du ska ha. Hade en gånge en Bubbla där dom med våld fått in fel backar, funkade? nä.
 3. Hoppsan, 10 tusen för att byta trösklarna. Har funderat på att göra det på en av mina. Behöver inte byta hela men tänker göra det ändå. Bocka plåt går ju att göra enkelt om man struntar i att ha samma radie som original. Sen vet jag hur lång tid det tar och vad som kan vara rimmligt pris för det.
 4. Kör soppapumpen och lossa slang fram i motorn, tömmer fort.
 5. Svårstartad efter stopp

  De äldre har en annan kommunication än de med obd2. Vilket protokoll de använde till obd2 minns jag inte men det ser man om man kopplar upp sig med en obd läsare. http://troubleshootmyvehicle.com/jeep/4.0L/pcm-pin-outs De äldre, Pin 25 0ch 45 är överförningen, men vad dom har för protokoll där vet jag inte.
 6. Svårstartad efter stopp

  Går den fortfarande? Det som sänds i obd är gamla at&t kommandon. Har man koderna för jeeps egna saker så kan man sända det med en vanlig pc till pcm. De saker som krävs har standard koder, finns listat på nätet, och är samma i alla bilar. De andra är vikta för biltillverkare men är fortfarande at&t komandon. https://learn.sparkfun.com/tutorials/obd-ii-uart-hookup-guide/obd-commands
 7. Svårstartad efter stopp

  Syns ingen ingång till PCM för nån signal från utsidan så hur gör dom? Ändå så säger dom att spärren ligger i PCM programet. Hur får den veta att bilen är upplåst och vad är det för signal? En etta eller nolla, en kodad serie signal eller vad? Det som går in som kommunikation är Rx från testuttaget. Är det den? Skulle tro att det är Rx och Tx som används och då bör mottagaren skicka en kod till PCM. Så teoretiskt så kunde man ha ett kretskort med ett knapptryck som skickar rätt kod till pcm.
 8. Svårstartad efter stopp

  Tja vad är det jag säger jämt kolla funktionerna som ska finnas. Lite onödigt att beställa en PCM när man kan mäta om den är igång Vi hoppas att det inte dyker upp nya överaskningar sen.
 9. Svårstartad efter stopp

  Tror du att detta var felet hela tiden?
 10. Svårstartad efter stopp

  Går det inte att sätta i en megasquirt i jeep?
 11. Svårstartad efter stopp

  Riktigt modern reparationsteknik byt delar tills det löser sig. Inga felkoder? säker att pcm svarar? Ska den inte säga att batteriet har varit bortkopplat?
 12. Svårstartad efter stopp

  Nä det är inte lätt. Men om man lär sig hur saker är tänkta att fungera först så underlättare det att hitta vad man ska leta efter. Intermitenta fel är alltid jobbiga. Där får man säkerställa att allt som måste vara med har en chans att vara med. En motor behöver bränsle och tändning för att den ska gå. Sen har den styrsystem som gör hur den går. Du vet ju inte än vad det är som hindrar den från att gå. Ge den alla förutsättningar först. Har du tagit ut eventuella felkoder än? Labba lite, ta ur sensorer och kolla vad som händer. Vevgivaren är en tråkig sak att ta ur och mäta på. tar man ur den så sätter man dit en ny för hela jobbet är att få ur den Mäta på plats ger förstås pulser så fort motorn snurrar men då är det scop som gäller. PCM kommunicerar felkoderna om du läser ut dom med nyckeln, får du ut dom så är den i alla fall i liv. Så stannat motorn och och inte vill starta igen men felkoder går att få ut så visar den att nått fungerar i PCM. Immobilizatorn stoppar inte PCM utan ger den kommando att inte låta motorn gå.
 13. Svårstartad efter stopp

  Multimeter, ska vara 13.5-14.2 volt med motorn igång, avstängd ok batteri 12.8 volt. Vad tjatig jag är ni leter fel som om det är nått som flyger omkring. Kolla vad som funkar först, tex mät batteri
 14. Svårstartad efter stopp

  Det borde gå att få en ide om pcm är död eller inte med lätta mätningar. Startar den en sekund så verkar den funka så långt. Sagt det tidigare, kolla efter vad som finns och är riktigt. Tex går den på startgas? Gör den det så funkar nog gnistan. Osv.
 15. PCM reparation

  Jo tekniskt så borde det gå men vad ger den för signal till bilen?