Nickeplutt

Medlemmar
 • Content count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

About Nickeplutt

 • Rank
  Gröngöling

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Upplands Väsby

Recent Profile Visitors

456 profile views
 1. Idiotfråga

  Inte för att vara sån men halvtum skalle på en m12 låter o-troligt kan ha varit 13 mm skalle men å andra sidan så är ju halvtum och 13 mm typ samma
 2. Och en till nybliven JKU ägare

  Christiannn: var sugen på deras kofångare men det blev en annan, men jag tycker LoD:s grejer ser riktigt bra ut synd bara att ingen i Europa säljer deras grejer. Rocksliders får det bli efter Islandsresan då jag inte vill köra för våldsamt med Jeepen innan då saker kanske får för sig att gå sönder. noodlesswe: Fick hem en T-max idag beställde från http://m.umeaoffroad.se, synd bara att schenker lyckades slarva bort den och den blev 1,5 vecka försenad. Är det nån som har något förslag på vad man kan pyssla med på Jeepen som inte kostar multum men som ändå får den att se ballare ut eller prestera bättre i terräng? just nu bör jag spara massa pengar inför Island.
 3. Och en till nybliven JKU ägare

  1800kr är ju en piss i Mississippi om man jämför med vad resten av bygget har kostat men man vill ju kunna använda jeepen ordentligt också. vill egentligen inte åka till Biltema eller Jula men inte heller köpa Arb:s värsting för 10k. Så Tmax låter ju vettigt.
 4. Och en till nybliven JKU ägare

  Tack alla :-) Nu är han redo för Islandsresan i Augusti. nån som kan rekommendera en bra, tillförlitlig 12V kompressor? den behöver inte vara billig men kanske inte kosta en mindre förmögenhet heller. nu har jag ett annat problem. En av fälgarna jag fick från 4x4offroad.se var liksom använd, inte monterad på nån bil men nån har monterat ett däck och balanserat så det var märken efter vikterna. Talade om det för 4x4offroad.se och efter 2 dagars tjat om att jag INTE ville ha en ny fälg så skickade dom en iaf :-D så all heder åt Ronnie på 4x4offroad.se. Så vad ska jag göra med den 6:e fälgen, några förslag?
 5. Och en till nybliven JKU ägare

  Jag hade tänkt att jag skulle göra nån sorts byggtråd men jag blir alldeles till mig när när jag ska börja göra något med Jeep. Vilket resulterar i att jag glömmer att ta bilder och mäta saker hit och dit mm. I Måndags fick Jeepen ny kofångare, vinsch, nytt batteri och extraljus som jag såhär i efterhand kanske byter till något annat och idag fick han nya hjul. Nu ska bara bara elen till vinschen och extraljusen dras och kopplas in (Jobbet inkräktar alldeles för mycket på fritiden) jag bifogar iaf en bild på hur han ser ut nu
 6. En burk bromsrengöring och en kompressor är att föredra när man ska ha isär dom. Det är en flärp man drar ut först men är det ett dammkorn ivägen så går det inte därav bromsrengöringen och kompressorn.
 7. Då jag har höjt min Wrangler Unlimited 2013 så har jag original fjädrar, dämpare och en bakre Track bar till salu alternativt byte mot nått kul typ en fin (eller ful) flaska whisky, nått ballt till Jeepen eller nånting om nån är intresserad så kom med förslag Jag antar att jag till slut kommer få lägga grejerna på skroten men jag håller på dom nån månad OM nån vill ha av nån anledning
 8. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  idag har Jeepen fått en liten höjning från Aev på 2,5 tum, är dock inte riktigt klar än så bilder får dröja men han ser väldigt löjlig ut nu med sina små hjul (förra ägarn har av oklar anledning satt dit mindre däck än original)
 9. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  såhär ser det ut på nära håll, skuggan gör så att det ser ut som lampan sticker ut men det gör den inte.
 10. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Kan ta en till bild men ja. Kofångare å kofångar det är lite balkar å annat jox men lamporna bygger "bara" 38mm inåt så jag klarade balkar och annat men fick fräsa ur på båda sidor av kofångarn eftersom plasten är väldigt tunn just där, kanske förklarar apdåligt men jag kan ta fler bilder om nån skulle vilja.
 11. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Eftersom snön lyser med sin frånvaro (lagom tills jag blev klar) i stockholmstrakten och det är ju rätt mörkt utan de vit, så kände jag att det skulle vara skönt med extra backlampor då originalen är rätt värdelösa på min JKU, så det har jag monterat idag
 12. Besiktningsfrågor

  Jag var precis och besiktade min JKU och frågade om kofångare för jag har också planer på att byta till en som inte är lika lång som original, svaret jag fick var att sålänge det inte är några vassa kanter på den så får man montera vad man vill "dom bryr sig inte längre" sa han. ang däck så är ju det vanliga att dom inte får sticka utanför bilen "det finns snygga skärmbreddare att köpa till dom här" sa han också. tips från coachen skrapa fram chassinummret som så många har skrivit här innan. Var nära att jag fick nedslag på det men han var snäll och skrapade fram det åt mig Opus i Upplands väsby var jag på, superservice
 13. I dag har jag ....

  Haha jo jag är ganska säker på att det är rätt snorkel till rätt bil. Det är till Wrangler 2013 års modell.
 14. I dag har jag ....

  I kväll blir tredje kvällen i rad som jag försöker montera en snorkel från rugged ridge, i mitt tycke så är den ganska svårmonterad, rätt dålig passform och rätt bökigt överlag. Hoppas jag får till det bra ikväll annars blir jag ledsen.
 15. Installera släpvagnskontakt 7-polig

  Hittade lappen men jag förstår inte riktigt min runskrift så jag dubbelkollar med hur jag kopplade imorn så återkommer jag. så får du veta vilka kablar som är vad iaf Jag fick med den här http://www.dragkrokslagret.se/7-polig-elsats-till-dragkrok till kroken jag köpte, jag vet inte om eller hur det fungerar utan den lilla dosan (som är suddig till vänster i ena bilden) som följde med den här satsen men dosan skulle ha separat plus och jord.