Günther

Medlemmar
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Günther

 • Rank
  Nykomling

Recent Profile Visitors

407 profile views
 1. Vilse i däckbutiken - Kompatibel kombination?

  Tack Engholm för tipset! Jag tror jag fick ordning på det.
 2. Jag blev inspirerad av någon här på forumet som hade bild på snygga svarta fälgar så jag skaffade snarlika Pro Comp Rock Crawler 98 i formatet 17x8,5/127 ET-6. Min plan var att köpa BF Goodrich MudTerrain KM2 som fått ganska bra betyg av användare: BF Goodrich Mud Terrain Det visade sig finnas ganska begränsat utbud till vad gäller dimensioner. Jag har frågat på diverse däcksäljare på nätet men ingen verkar vara villig att säga om däcken passar just Jeep Wrangler eller inte. För att göra saken ännu värre så är jag ingen däckexpert och min fråga är därför: Är däckdimensionen (265/70R17) kompatibel med fälgarna 17x8,5/127 ET-6 och Jeep Wrangler unlimited 2008?
 3. Vad är normal oljeförbrukning?

  Ingen risk att man glömmer koden till bensinkortet. :)   Skämt å sido, det är ju helt galet att en bil skall dra så mycket. Jag har börjat vända blickarna åt dieselvarianten (2.0 CRD), den skall vara bränslesnålare än bensinaren. 0,88 liter/ mil istället för 1,13. Dock är jag numera skeptisk till jeeps något optimistiska tekniska data gällande bränsleförbrukning.
 4. Vad är normal oljeförbrukning?

  Härliga nyheter inför framtida bilköp. Tackar! :)
 5. Min Jeep Wrangler 2008 dricker drygt 1 liter motorolja per 100 mil. Jag köpte den ny och den har alltid förbrukat så mycket. Inget läckage under fordonet och varken märkesverkstaden eller "min" mekaniker hittar några fel.   Jag använde sökfunktionen och hittade en gammal tråd (http://www.jeepsweden.net/index.php?showtopic=5886&hl=oljef%F6rbrukning) där trådstartaren skriver att den börjat dricka mycket olja. I mitt fall så vet jag inget annat än att bilen slukar olja men när jag läste ovanstående tråd blev jag lite fundersam:      1. Hur mycket motorolja dricker era bilar? 2. Bör jag räkna med att även den senaste wranglern dricker lika mycket? 3. Jag använder bensinmackens 5W30 helsyntetiska olja. Bör jag satsa på en annan viskositet?
 6. ODB 2 läsare - köptips efterfrågas

  Tack för hjälpen, Iznogoud och Jeeper! Jag skall försöka läsa av felkoderna via displayen i morgon och om det inte fungerar så lutar det åt att jag köper ett diagnosverktyg istället för att betala överpris till mina lokala verkstäder för att läsa felkod och nollställa. Bra input om att det faktiskt finns fler felkoder än motorkoder som man kan ha nytta av att läsa av.   Av någon anledning inträffar det här fenomenet varje höst så det tycks vara en vettig investering att göra.
 7. Hej, Jag har en Jeep Wrangler årsmodell 2008 med en motorvarningslampa som tänds emellanåt. Det är onödigt dyrt att lämna in den till min jeepverkstad enbart för att läsa koden så jag överväger att köpa en ODB2 läsare. Är själv ingen mekaniker och skulle uppskatta om någon skulle kunna hjälpa mig med att bedöma om detta är en vettig ODB2 läsare för mitt fordon:     http://www.conrad.se/Handskanner-Diamex-DX65-Alla-bilar-med-OBD-II-uttag-1-st.htm?websale8=conrad-swe&pi=842366&ci=SHOP_AREA_17292_0312025     Tack på förhand!