Lars 9k

Medlemmar
 • Content count

  914
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

50 Outstanding

1 Follower

About Lars 9k

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 02/25/1966

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Eslöv
 • Intressen Träning: bla cykel o löpning
  Fixa med Jeepen

Recent Profile Visitors

3,619 profile views
 1. I dag har jag ....

  Nej sladdar skall väl automatiken ta hand om , att parera och möta upp är väl inget man skall behöva klara själv numera ......!
 2. Dirt cheap Jeep WJ, bruks bus jeepen

  Härligt!!!
 3. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Bytte ut mina slamrande bussningar till nedre stötdämparfästena. Har i över ett års tid låtit som maracas så fort det varit ojämnt.
 4. Körde med CV-knut i två år utan problem, hänger lite på hur mycket du höjer. "Slip-yoken" sitter i knuten och för mycket höjning drar isönder knuten.
 5. I dag har jag ....

  Packat Jeepen för en helgtur!
 6. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Efter att ha levt med endast kopierade nycklar varav en småbruten en längre tid så passade jag på att få ett annat lås med åtminstone en originalnyckel när jag var uppe hos Jonas på offroadbanan Valborgsmässoafton. http://www.offroadbanan.se/ Låset har ju såklart blivit liggande men i förra veckan när jag och dottern var och handlade råkade hon bryta av en nyckel i dörrlåset. Vi lyckades dock få ut den avbrutna delen så det var ju inte så farligt då reservnyckel var med. Jag konstaterade då att det nog var tid att ta tag i låsbytet! Lite efterforskning visade att jag behövde införskaffa torxnycklar med hål i, Security Torx eller Tamper-Resistant Torx. Når det sen väl var tid att börja skruva så skulle jag först bara flytta bilen en bit, visade sig vara omöjligt att vrida om nyckeln !! Demonerna, Murphy eller några andra små Jeeptroll hade slagit till!! Låsolja, lirkande, ryckande i växelspak och ratt, inget hjälpte!! Till sist tog jag i och vred rejält hårt och vips så klickade nyckeln runt och jag kunde starta och flytta bilen. Att plocka av rattkåpor och lossa det gamla låset och plocka ut det var inte några större problem. Dock skiljde sig tändningslåsen åt genom att det "nya" hade en styrplåt på sidan som påverkar låskolvens rörelse. Denna fick sitta kvar då kolven annars ramlar ut tändningslåset. Här ser man styrplåten på sidan av det nya tändningslåset, låset är från en nyare ZJ, -96 Skruven sitter fast i låskolven och plåten styr och begränsar kolvens rörelse. Det gamla låset från min -93. Kolven är endast fixerad med en rörpinne. Låset sittet fast med tre Torx TR och det sitter två elkontakter med hakar på låset. Dessa var ganska lätta att vicka loss. Med nyckeln i "off" var det sedan bara att lirka ut låset. Vid montering av det nya är det viktigt att se till att spärren till växelspaken hamnar rätt, annars går det inte att vrida nyckeln till det läge där man kan ta ur den ur låset! Gissa hur jag vet det!!! Som bonus fick jag, förutom ett välfungerande tändningslås med orginalnyckel, även ett "radioläge" vilket jag inte hade på det gamla tändningslåset. Dessutom visade sig att låssmeden kunde läsa av den nya nyckeln och få fram ett nyckelnummer, så den kopierade extranyckeln blev identisk med orginalnyckeln!
 7. Dirt cheap Jeep WJ, bruks bus jeepen

  Vi var där strax efter midsommar några dagar och hade i stort bra väder. Var uppe bla i Andenes för valsafari (kanon) samt nere i Å (mindre kanon). En stuga i det området blev jag avis på!
 8. Dirt cheap Jeep WJ, bruks bus jeepen

  På Lofoten?
 9. Dirt cheap Jeep WJ, bruks bus jeepen

  Härliga bilder, där var vi för några veckor sedan på vår Nordkapstur och det fina vädret verkar att ha bestått!!
 10. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Blev ca 500mil i fjor, på 18 dagar men då var det bla 8 dagar SOT så det var egentligen tuffare.
 11. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Nope, inte på min bil. Om man inte räknar ett vxl-länkage till fördvxlådan som hoppade av från karrosfästet.
 12. SORK:s träffar

  SORK sommarträff 17-07-21 Nu är det tid med sommarträff i Hardeberga stenbrott mellan Lund och S Sandby. Det kommer att bli en challenge inspirerad tipsrunda, så någon typ av kamera behövs. Det kommer också att finnas några andra utmaningar under dagen =) Klubben bjuder på grillade hamburgare och dricka vid kl.13 Vi samlas vid grinden kl 10.00 Avgift 200 för medlemmar och 400 för icke medlemmar/bil. Lämna gärna ett meddelande om hur många ni är per bil så jag vet hur mycket mat som ska ordnas. Varmt välkomna önskar SORK Magnus Granqvist 0733 103044
 13. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Parkerat den på gårdsplaanen efter vår lilla tripp. Drygt 700 mil på 3,5 veckor, omfattande såväl Nordkap som lite SOT körning. Man kan ha kul med en gammal ZJ från -93
 14. Grand Cherokee Limited 98 V8 5.2 L

  Vad är det för färg?
 15. I dag har jag ....

  Illa.....! Det blir tuffare att få råd med hobbyn utan en stadig lön. Håller tummarna att det ordnar sig!!