Lars 9k

Medlemmar
 • Content count

  993
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

60 Outstanding

1 Follower

About Lars 9k

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 02/25/1966

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Eslöv
 • Intressen Träning: bla cykel o löpning
  Fixa med Jeepen, Overlanding

Recent Profile Visitors

3,878 profile views
 1. Väghållning mm på en YJ

  Japp och även på JK men där finns det lite mer ”hjälpsystem” som jag inte har riktig koll på.
 2. Väghållning mm på en YJ

  Du får ju vara medveten om att det är lite skillnad mot en ”modern” bil! Ingen antispinn, antisladd mm. Tvärtom har du en 4wd som du måste vänja dig vid att lägga i och ur beroende på underlag. Bakhjulsdriven kan den bli lite spännande men med 4wd skall du inte trixa på vägar med för mycket friktion då den har spärrad mellandiff även i 4wd hög.
 3. SORK:s träffar

  Luciakörningen blev en trevlig tillställning. Självklart måste Jeepen julpyntas innan vi gav oss iväg. Tomte, glitter och julgran! Ett tiotol bilar träffades på macken i Gårdstånga och skickades efterhand iväg med en vägbeskrivning och ett frågeformulär. Efter att ha svarat på ett antal frågor längs vägen, som blev olika lång beroende hur väl man lyckades följa anvisningarna, samlades vi vid slutmålet i skogen vid Ask. Väl framme bjöds det på glögg och lussekatter(som Hanna bakat ). Därefter bar det ut på en timmes frikörning innan nästa hemliga moment. Vi var några som vågade oss på att korsa bäcken, vilket innebar först en ganska brant nerfart och sedan en rejält hal, ganska brant backe som dessutom svänger mitt i. @Per Pettersson tog sig nästan upp men fick vinscha på slutet. Här satsade jag friskt, den nya ARB spärren i framaxeln förbättrade definitivt framkomligheten men ändå fick jag en tur baklänges när det släppte totalt och jag bara gled baklänges tillbaka ner för backen. En ganska otrevlig känsla. Till slut fick även jag ta till vinschen. Patrollen bakom med riktiga lerdäck fixade dock backen utan vinsch, liksom två ”irriterande” sukkor! Området bjuder även på en hel del sten. Men framförallt var det blött!! Nästa moment var att på en timme, i det då rådande mörkret, leta upp 14 reflexer, som satt utspridda i skogen, med en bokstav på. Med bokstäverna skulle man sedan skapa ett ord. Därefter var det tid för grillning av hamburgare. En stund vid brasan är ju aldrig fel!!
 4. Annars får du väl passa på och köpa en lite stabilare, Ta en fram med vinschfäste också, så är du på G för att använda Jeepen där den trivs!
 5. I dag har jag ....

  Hjälpt kompisen att byta till IRO styrprylar på hans TJ. Stadiga doningar!
 6. Se det @Iznogoud skrev här ovan!
 7. Lite film

  Det gick ju kvickt!!
 8. Instrument ZJ -98 + trasig pcm

  Visst ör det smidigt att lägga in bilder Det funkar att välja ”länkversionen” och bifoga URL.
 9. I dag har jag ....

  Provkört med den nya ARB spärren i framaxeln och konstaterat att Diffbromsen bak tuggar rejält mycket mer om den inte får olja med LS tillsats.
 10. För att få den lite stadigare på väg hade jag definitivt skaffat ex JKS snabbkopplingar för krängninshämmarna fram. På min ZJ blir det stor skillnad när jag har dem av eller på -kopplade.
 11. De skall kanske börja behålla o bruka och inte bara bygga och ”investera”!
 12. Låter bra, börja du så, det är absolut ingen risk att du kommer att göra mer sen!
 13. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Gjort lite tvärtom. Inte i dag men igår, var vi några som passade på när det var 25% svartfredagsrabatt att beställa lite förstärkta styrprylar. https://www.ironrockoffroad.com/product/12-heavy-duty-over-the-knuckle-steering-xjtjzj.html När vi var tre som delade på frakten så blev det ca 2000kr billigare per styck än om vi skulle köpt det från handlare här hemma och då tillkommer ju dessutom frakt inom Sverige.
 14. Plocka isär startmotor

  Lysande, det kan säkert komma till nytta ngn dag! Du får rapportera när du ”provkört” den.
 15. Sandvikens jeepklubb

  Bilder!?