AnAnSwe

Medlemmar
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by AnAnSwe

 1. Hej Theo, hur går det med din E85-konverterade XJ? Funkar den fortfarande bra och hur har den gott i vinter när det varit minusgrader?
 2. Bytte fjädrarna bak myligen då de gamla var säckiga. Enligt vad jag fått fram via forum har jag nu en bil som är höjd 1" fram och 1,5" bak. Har mätt från ovansida axel till undersida balk som man ska. Nu till frågan. Hur mycket kan jag höja bilen enbart med distanser utan att behöva byta mågot annat än möjligtvis dämparna? Tänkte mig en total höjning på 2-3".
 3. Grym bil! Och tack för svar. Jag får se hur jag gör. Kanske vettigare höja på rätt sätt utan kllssar bak i alla fall.
 4. Nu hittar jag bara de främre på RBS men kolla med dem om de inte har de bakre också. https://eshop.rbs-handel.de/se/catalog/jeep/4/cherokee-xj/32/4-0-l-amc-242/266/fenders/
 5. Håller på och installerar extraljus i min Limited 1997. Jag har kopplat in elen med relä och styrning från helljuset (s.k. kabeltjuv från kabeln till vänster helljus). Utan motorn igång provar jag att växla mellan halv- och helljus och relät klickar som det ska (har inte anslutit extraljusen än för att jag inte har något fäste för dem än). Nu till det konstiga. När jag växlar mellan hel- och halvljus låter det som någon elmotor surrar till i 0,5 - 1 sekund. Tänkte att jag kanske kopplat något fel men det surrar även när jag kopplat bort alla nya kablar. Jag vet inte om det alltid låtit eller om det dök upp efter att jag varit där och rotat. Kollade på min farbrors Sport 1999 och på den hörs det ingenting när man växlar mellan halv- och helljus. Några tips på vad det kan vara?
 6. säljer stål stötfångare fram och bak jeep xj med jeep

  Jag ser inga bilder på stötfångare till XJ. Skulle du kunna länka till några bilder? Jag har inte facebook.
 7. hankook dubbdäck 215/75-15

  Jag är eventuellt intresserad av hankook på fälg.
 8. Sent ute men du kanske fortfarande har kvar lastgallret? Om det nu passar bakom baksätet.
 9. Jag har kollat runt lite på olika forum i bla USA och det verkar som en sak man kan strunta i. Vissa menar tom att den inte finns med som std på vissa paket som tex "towimg package" och "up country".
 10. Köpte en XJ 97 nyligen och idag när jag kollade på bultarna till bladfjädrarna (behöver byta dem) för att se om de verkar fastrostade eller inte upptäckte jag att krängningshämmaren bak saknas. Hade ingen tanke på att kolla detta när jag köpte den och vet inte om jag hade reagerat i alla fall. Min fråga är om KH behövs eller inte och vad den gör för skillnad när man kör på väg. Jag ska inte höja bilen utan bara köpa nya originalfjädrar bak (tror jag...).
 11. XJ fälgar och stötfångare bak

  Hej, Önskar köpa originalfälgar eller andra med samma mått (med eller utan v-däck) samt fin stötfångare bak till Cherokee XJ 1999. Mvh Andreas
 12. Det där med kranvatten låter vettigt. Tack för svaren. Nordström, ser fram emot att höra resultatet av din rengöring när du är klar.
 13. En fråga när man spolar systemet? Hur gör ni andra med vattnet? Man ska ju helst inte ha kranvatten i kylaren eftersom det påstås att kalk, mineraler och annat kan fälla ut med tiden. Men samtidigt både billigare och enklare än att spola med batterivatten/dest.vatten. Fick också ut en del skräp ur systemet. Absolut värt att testas.
 14. Kanske en bakspolning av systemet? Kanske står om det i alla verkstadsmanualer här (LÄNK) men själv har jag läst den för just 1999 års modell (kapitel 7a). Jag bakspolade min farbrors 99a och det var en del skräp som kom ut. Hans bil gav ingen direkt värme i kupén trots att motorn låg på rätt temp. Finns även videor på Youtube. Kom ihåg att inte spola med för högt tryck eftersom det kan skada systemet! Innan jag bakspolade systemet provade jag Rislone Radiator 10 Minutes Flush. Tror det gjorde skillnad men svårt att vet vad som var bäst eller om båda tillsammans var bäst. Efter att jag kört rengöring och bakspolning kom värmen i kupén tillbaka. Motorn når arbetstemperatur på kanske 4-7 min nu på hösten, har inte mätt tiden men tycker den går upp i temp rätt snabbt.
 15. Köpes: Cherokee XJ 4.0

  Letar efter en XJ helst 97-01 i fint skick med inte allt för många mil på mätaren. Även tidigare årsmodeller kan vara intressant. Viktigast är skicket. Endast 4.0 och automat.
 16. Har en Mopar original Soft Top inkl. låga dörrar som passar Wrangler Laredo 1987-89. Mörk beige eller brun och röda låga dörrar med svarta insidor. På ena insidan har färgen börjat släppa på så att den rätta beigea färgen kommit fram. Allt i väldigt bra skick. Har inte använt det på över 10 år och innan dess bara några somrar. Kan hända att några skruvar och något fäste saknas. Pris enligt ök. Avhämtas Brottby i Vallentuna Kommun, Stockholms län. Mvh Andreas