Gymn_Dir

Medlemmar
 • Content count

  117
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About Gymn_Dir

 • Rank
  Rookie

Recent Profile Visitors

1,030 profile views
 1. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Ny spännrulle på plats. Den gamla såg ut att ha gjort sitt. 😂 https://imgur.com/a/u2BNb
 2. ABS enhet

  Jag lödde på en pärla nyss och kopplade in boxen med enbart kontakterna i. Tamigfan så slocknade ABS-lampan. 😂
 3. ABS enhet

  Hm jo. Man hoppas att obd:n får kontakt med boxen efter lödning. 😱
 4. ABS enhet

  Ser ej ut som lödningarna vibrerat sönder/ärgat/korroderat. Får testa att löda lite oavsett. Gäller båda punkterna inringade i rött antar jag? Kanske går det att funktionstesta boxen enbart genom att ansluta de båda kontakterna eller måste boxen (med de sex svarta och vita "rören" ligga dikt an mot pumpen? Antar att man också måste nollställa bilens dator också. https://imgur.com/a/WP6Ov
 5. ABS enhet

  Ok tack! Ska såga upp den imorrn och se hur det ser ut.
 6. Mathias WJ Overland 2002

  Ljuddämparen på min ZJ 5,9:a har sett sina dagar så jag funderar på en Flowmaster alternativt någon sorts glasspack-dämpare direkt efter katalysatorn. Skulle vilja ha ett kortare ändrör vinklat ut framför bakhjulet efter Flowmastern. Någon som har pejl på om det går igenom bes?
 7. ABS enhet

  Har demonterat styrenheten till abs:en idag från min 5.9:a. Tog ur luftburken och släppte därefter abs-modulen underifrån genom 4 inverterade torx i E5. Vad exakt är det man skall löda inuti boxen? Tog en skärmdump från en video där man ser kontakterna och hur de har gjort lödningen i form av någon sorts bautaklump i "3x3-hörnet" som anges ovan. Torslund el övriga kanske har några lödtips? https://imgur.com/a/K9m6b
 8. Vad är detta? ABS

  Aah! Såg länken först nu. Tack!
 9. Vad är detta? ABS

  Ska kolla. Styrboxen ser ut att sitta fastskruvad i pumpen (på undersidan av pumpen).
 10. Vad är detta? ABS

  Som jag tolkade det hade de en läsare som borde tagit även detta. De var därför också inne på att styrboxen till abs:en kunde vara ur funktion. Funderar på att köpa en begagnad box och sätta i men boxen sitter ju ihopskruvad med pumpen (undertill) så för att få bort den måste pumpen med allt rassel bort vilket blir för mkt meck för mig. Man kanske borde bygla ABS-lampan över SRS-lampan istället? Verkar dock vara lite meck att komma åt lampan också. Typiskt.
 11. Vad är detta? ABS

  Stort tack! Har lite svårt att komma loss från jobb just nu dock. Kanske återkommer i saken om jag inte lyckas lösa det framöver. Felsökte idag på ett företag nischat mot Chrysler/Mopar etc utan resultat. De fick upp alla styrenheter utom abs-systemet. Är det så att abs (och kanske också t.ex. airbag) ligger utanför den normala obd2:n? De sökte igenom alla Jeepmodeller i datorn men ingen av dem gav något utslag på abs.
 12. Vad är detta? ABS

  Bytte givaren vr bk samt nollade datorn utan resultat så får köra en felsökning på verkstad. Som jag tolkat det syns inte fel på Abs-systemet genom OBD2? Eftersom ABS-lampan lyser konstant , dvs redan vid uppstart/tomgång/stillastående tolkar jag det som att det inte är någon av kransarna som felar.
 13. Vad är detta? ABS

  Sensorn var rejält tillknycklad i änden. Såg ut som att en sten el motsv kommit in och genererat skadan. Skall testa med ny givare. Kan tänka mig att datorn behöver nollas efter montering också.
 14. Vad är detta? ABS

  Det var ett virrvarr av kablar runt gamla slutsteget men hittade dem tillslut under en bit golvmatta. 😃 Ska bli spännande att se om det räcker med att byta givaren. Det går alltså att släcka lampan från undersidan av passagerarsätet i nödfall? Är det någon sorts box där både kablarna från fram- och baksensorerna passerar?
 15. Vad är detta? ABS

  ABS-lampan på min 5.9:a har lyst en tid så tog ur alla givare för kontroll och rengöring. Vr bak såg skadad ut på änden mot kransen så beställde en ny givare på Ebay för 383:-. Fick ur den efter lite trixande men var sitter kontakten? Som jag tolkat det någonstans under baksätet?