Kevin Tinglöf

Medlemmar
 • Content count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Kevin Tinglöf

 • Rank
  Gröngöling

Profile Information

 • Kön Man

Recent Profile Visitors

1,409 profile views
 1. Plocka ur kylaren

  Ok då ska jag testa så får vi se. Tack för svar.
 2. Tja. Försökt hitta på forumet. Kan tänka mig att detta har svarat på förr men.. Byter kylare just nu. Allt är bortplockat på den gamla förutom den undre automatslangen på kylaren. Den sitter med nå slags clips ser det ut som. Tips på hur den kopplas ur på ett smidigt vis, tas gärna emot. Försökt med mejslar och dylikt men det måste ju finnas ett vettigare sätt att komma åt kopplingens clips.
 3. Köpa Cherokee xj

  Kolla att fördelarlådan fungerar i alla lägen och att den låser i part time och low. Kolla att färgen på oljan är fin i automatlådan. Kollas i neutrala och motorn igång. Färgen ska vara röd och ljus, genomskinlig. Kolla att den inte trycker olja ut i kylsystemet. 00 har problem med gjutningen av topp så det är viktigt. Tror det är mellan 3/4cylindern. Kolla att den växlar som den ska och inte har missljud från bakaxeln, nästan alltid limited slip bak som är skönt när man kör dagligen men som ger upp beroende på hur hårt den är körd. Brukar läcka olja vid bakre vevaxeln. Lite är ok men mycket är en heldags arbete om man är flink. Kolla att den inte glappar i framaxeln, att det inte är något spel på "tie rod" Annars är det elen som verkar vara dragen av en prao elev. Den kan börja spöka. Annars är det bara att tuta och köra. Lite som att äga en 240. Den går för evigt om man är händig.
 4. Det är i lite olika. Men inte så stor skillnad. Viktigaste för en jeep är utväxlingen kan jag tycka, så man får rätt vrid för rätt uppgift. Men det är ju vad jag tycker. Kör 3.55 i bakaxeln på 275/60 🤔. Om jag kommer ihåg rätt. Bra för en DD. Gick ut o kolla, det lät fel med 275/60. Det var 235/75 på 🙈
 5. Olja vid bromstrumman

  Har typ alltid behövt gå in och justera backarna med en skruvmejsel. . Har inte haft tur med lösa trummor haha. Trumbromsar är väldigt simpla. Mycket delar men väldigt mekaniskt och begripligt.
 6. Olja vid bromstrumman

  Ta och kika lite först hur det ser ut i trumman. Cylindern sitter ju högst upp i trumman och har damasker som du kan kika under om det ser rent o fint ut, för att bocka av bromsvätska. Annars brukar det vara tydligt om det läcker axelolja. har du tagit av en trumma förut?
 7. Olja vid bromstrumman

  Japp. Yttre packboxar finns. Kan vara bromscylindern också. Men större chans på packbox.
 8. 98 tror jag det var som EU satte standarden.
 9. Bilbatteri

  Så länge måtten är bra. Biltema batterier kan vara lite höga. Fick vålda fast ett biltema batteri senast, trots att på pappret skulle det samma mått som mitt gamla icke biltema. Viktigt att det inte kortsluter mot huven. Personalen kan hjälpa dig också om så behövs. AH=amperetimme, är inte superviktigt om du ska ha batteriet som startström. 80 eller lägre funkar fint.
 10. Min jeep

  Ja precis. Vet att i latinamerika älskar dem att byta motor. Så dem kan teoretiskt sett komma med V8. Men inte stock car models.
 11. Min jeep

  Jodå. Kan sitta V8 i. Inte så vanligt dock. Speciellt inte här.
 12. LED ramp från Kina!

  Det får du lägga upp bild på sen tycker jag.
 13. LED ramp från Kina!

  Någon som provat wireless harness?
 14. LED ramp från Kina!

  FOI. Ni som har XJ. Jag har skickat ut lite förfrågningar till olika svenska försäljare angående fästen till 50" ramper, då dem på en XJ kommer vara A stolpe modell, om det är något dem säljer, alternativt kan ta in. Skriver här sen i denna tråd vad svar blir.
 15. LED ramp från Kina!

  Kanon. Det låter ju bra att höra. Hur tycker du att 20" rampen rent ljusbildsmässigt fungerar? Bra spridning? Längd?