gnistan

Medlemmar
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About gnistan

 • Rank
  Nykomling
 1. Glapp i styrväxel.

  Skaffade en jk -11 för några månader sedan. Har den sista tiden känt ett irriterande klick i ratten. Har kollat igenom framvagnen och det enda glapp jag kan hitta är på utgående axel från styrväxlen. Klicket känns när man kör på asfaltsväg med småhåler och ibland kan det även kännas när man kör över tex vägbulor. Någon som har några förslag, kan det vara styrväxlen eller något annat kanske? Bilen har rullat 10 000 mil.
 2. Bromsproblem, hjul låser sig.

  Det går nog snabbast och fixa själv, då vet jag ju dessutom att dom blir spännda Ska självklart kontakta bilförsäljaren i morgon. Inte så roligt när hjulet låste sig, hade tur och kunnde hålla kvar bilen på vägen. Verkar vara rätt ovanlig gänga på bulten 1,5mm gänga och 14mm grov. Fanns inte i bra o ha lådan i garaget precis.
 3. Bromsproblem, hjul låser sig.

  Felet hittat, ena bulten till oket var borta. Vid förra servicen byades skivor och belägg så man har väll spännt bulten dåligt. "Bara" till och hitta en bult som passar.
 4. Bromsproblem, hjul låser sig.

  Har provat vidare... Det är nog något fel på styrenheten till abs. Följande händer. Lägger i D, kör och bromsar några gånger, hjulet låser sig. Lägger i N och D igen. Hjulet lossnar och det går att köra igen. Detta utförs på plan mark. Blir till att ringa bilfirman i morgon, suck. Det konstiga är att alla kontroll lampor till ABS och broms funkar men ingen av dessa tänds när det händer.
 5. Har precis köp en begagnad Wrangler -11. Har typ kört bilen 7mil! Tvättade av bilen i går, kör ner till macken (7km). När jag kör hem så börjar vänster framhjul att skrapa, låter som bromsen ligger an. När jag bromsar så nyper hjulet och låser sig. Backar man så släpper bromsen. Provar i dag, bromsen är som vanligt. Kör 2km och samma fennomen igen. Bilen är köpt på bilfirma, den har gått 11000 mil. Kan det vara ABS enheten som flippar. När vi provade bilen hos handlaren var det inga problem och inte häller när jag körde hem de 6milen med bilen. Någon som varit med om detta?
 6. Wrangler som familjebil??

  Hej Här kommer en bild som bevis på att jag inte backade ur denna gång Nu ska vi bara leta upp en snygg uppsättning hjul och byta den lilla kofångaren. Hoppas bilden kom med
 7. Wrangler som familjebil??

  Hej! Det är nu fyra år sedan jag startade denna tråden, tiden går fort. Det är kul att se att där är så många svar i tråden och att den blivit såpass välbesökt. Jag måste erkänna att vi fegade ur för fyra år sedan, det blev ingen Wrangler utan en Mazda CX5, en bil som vi är mycket nöjda med. Men den saknar ju helt coolhetsfaktor... Så har under dessa åren fortsatt att hålla utkik efter en Wrangler och i helgen blev det ett köp. En svart Wrangler Unlimited, tror det är en Sahara men är inte säker, kunde inte hitta något sahara emblem på den. 3.8L V6:a, årsmodell 2011, en tidigare ägare o helt original med en helt oanvänd softtop. Blir nog en ny projekttråd så småningom då vi har planer på att modifiera den lite😊
 8. Wrangler som familjebil??

  Tackar för din +/- lista, har bestämt mig. Det blir en WRANGLER, som min fru kan glida runt i :) 
 9. Wrangler som familjebil??

  Var ute och provade en i dag och var supernöjd, blev däremot lite orolig när jag började att googla lite tester av bilen.
 10. Sugen på att byta ut Volvon mot en roligare bil...en Jeep wrangler polar edition. Vi är en familj som bor på landet, behöver kunna dra släp, lasta hundar, barn och köra till fjällen ibland. Funderar över ljudnivå, komfort etc. Kor idag en Toyota Hilux i arbetet och är hyfsat nöjd med den. I många tester sågas Wranglern, är den så dålig som vardags/ familjebil som testerna visar?