StreetfighterGBG

Medlemmar
 • Content count

  57
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About StreetfighterGBG

 • Rank
  Rookie

Profile Information

 • Kön Man
 • Ort Barsebäck
 • Intressen Bilar, MC och träning

Recent Profile Visitors

1,443 profile views
 1. Överhettningsproblem

  Jag har inte monterat av pumpen ännu men kollade när motorn var igån och min snurrar höger. Kollade på den extra vattenpumpen jag hade liggande och den var vänster så det är högst sannolikt att det är samma som den jag monterade. Jag får min höger/vänsterpump nästa vecka och byter nästa helg. Min XJ är en -97.
 2. Överhettningsproblem

  Jo, jag skall kika på det idag. Borde vara enkelt att se vilket håll pumpen och remmen snurrar.
 3. Överhettningsproblem

  Efter lite googlande så upptäckte jag att det finns 3 olika vattenpumpar. Vänster, höger eller båda hålen. Har tydligen att göra med hur multiremmen sitter? Jag hade ett par nya vattenpumpar liggande i garaget och självfallet så nöp jag första bästa utan tanken på vilket håll den skulle snurra. Det kan ju potentiellt vara att den jag satte på snurrar åt fel håll så cirkulation uteblir? Har beställt en som skall funkar åt båda håll.
 4. Nu när jordfelet är avklarat så börjar nästa☹️ Jag hoppas att det finns någon som har några tips på mitt problem att motorn överhettas efter några kilometers körning. Jag har renoverat hela kylsystemet så jag fattar bara inte vad som kan vara fel. Det som jag har bytt är: Vattenpump, termostat, kylare, kylarlock. Jag har dessutom spolat rent värmelementet samt alla kylkanaler. Viscosfläkten är ok, dock ett litet spel om man vickar lite på den. Den ligger stadigt på ca 100grader för att sedan sticka iväg och när den når 110 grader så hörs det ett mekaniskt skärande ljud i låg fart. Min gissning är att det kommer ifrån vattenpumpen? Tacksam för alla tips.
 5. Startmotorfel?

  Kan man sätta en ny jordfläta direkt ifrån batteriets minuspol till karossen?
 6. Startmotorfel?

  Ja gött när det är enkelt. Det sitter en jordfläta ifrån en av bultarna på ventilkåpan till torpedväggen. Skall kolla den för jag var ju där och böka när jag monterade grenrör och insug.
 7. Startmotorfel?

  Nu har jag kollat vad felet var. Jag gjorde som Theo sade och tog en startkabel mellan minuspol och blocket. Och se på tusan bilen startade i ett huj. Och när jag tog bort startkabeln när bilen var igång var det inga problem. Men försöker jag starta utan den så i bästa fall klickar startmotorn. så borde det väl vara jorden på startmotorn som spökar? Tack för era ovärdeliga tips.👍
 8. Startmotorfel?

  Jag skall kolla detta imorgon. Tack för tipset.
 9. Startmotorfel?

  Tack. Skall kolla detta.
 10. Jag har renoverat min XJ -97 med höjning samt byte av chassiekomponenter, drivknutar, knutkors, kylare, vattenpump, termostat, bromskivor, bromsok, grenrör, avgassystem, katalysator, uppgraderade spridare samt fläktmotstånd, batteri etc Puh det har varit mycket och ibland jävligt. Men nu till mitt problem när jag fyllt på alla vätskor så startade jag upp den och låta den gå varm (ca 98 grader) för att sedan stänga av den o kika på kylvattennivån. När jag sedan skulle starta upp den så slog det liksom till i startmotorn sedan hände ingenting. Det bara klickar. jag laddar batteriet över natten för att det möjligen var urladdat, det är ett nytt Bosch batteri. När jag nu på morgonen gjorde ett startförsök så hände exakt samma igen. Slog till i startmotorn för att sedan bara klicka. Har startmotorn plötsligt gett upp eller solenoiden?? Batteriet håller 12,24v så det verkar ok. Jag är tacksam för alla råd.
 11. Låt Hydroscandia pressa slangar åt dig. Om dem finns på din ort.
 12. Är det någon i Skåne som har plattan som U-bultarna går igenom för att fästa bladfjädern liggande? Behöver den helst redan imorgon söndag.
 13. Platta till bladfjäder XJ

  Är det någon i Skåne som har plattan där U-bultarna går igenom som man bultar fast bladfjädrarna med? Mitt klantarsle kastade den ena av misstag. Behöver den nu så om ni har en liggande, i Skåne, som ni vill sälja och som jag kan hämta imorgon (söndag) vore det topp.
 14. Kommer JL till Sverige - överhuvudtaget?

  Det är val om 87dagar så låt oss skifta ut döskallarna.
 15. Fönsterlister

  Asp-eberle.com Tyskland. Har handlat av dem och det har funkat bra.