All Activity

This stream auto-updates   

 1. Yesterday
 2. Väghållning mm på en YJ

  Jag har blivit betydligt klokare med er hjälp. Tackar! Det lutar nog åt att det får bli en lekbil till mig och något som min sambo kan känna sig trygg med till henne. Kanske inte så tokigt :-)
 3. Väghållning mm på en YJ

  Japp och även på JK men där finns det lite mer ”hjälpsystem” som jag inte har riktig koll på.
 4. Väghållning mm på en YJ

  Ok. Då kan det nog vara fel farkost för min sambo och kanske även för mig på vintern. En fråga som jag har (även om det är fel forum) är då om det är samma med en TJ?
 5. Väghållning mm på en YJ

  Joo, Lars har nog rätt där. Utan mellandiff och med 4wd på (riktigt) halt underlag kan det bli så att den skiftar mellan understyrt och överstyrt en gång i sekunden ungefär. Inget för gamla tanter kanske, men kul för den som gillar att köra och inte bara åka. Ska tilläggas kanske att jag har aldrig, oavsett väglag eller annat önskat att jag suttit i en annan bil.
 6. Väghållning mm på en YJ

  Du får ju vara medveten om att det är lite skillnad mot en ”modern” bil! Ingen antispinn, antisladd mm. Tvärtom har du en 4wd som du måste vänja dig vid att lägga i och ur beroende på underlag. Bakhjulsdriven kan den bli lite spännande men med 4wd skall du inte trixa på vägar med för mycket friktion då den har spärrad mellandiff även i 4wd hög.
 7. SORK:s träffar

  Luciakörningen blev en trevlig tillställning. Självklart måste Jeepen julpyntas innan vi gav oss iväg. Tomte, glitter och julgran! Ett tiotol bilar träffades på macken i Gårdstånga och skickades efterhand iväg med en vägbeskrivning och ett frågeformulär. Efter att ha svarat på ett antal frågor längs vägen, som blev olika lång beroende hur väl man lyckades följa anvisningarna, samlades vi vid slutmålet i skogen vid Ask. Väl framme bjöds det på glögg och lussekatter(som Hanna bakat ). Därefter bar det ut på en timmes frikörning innan nästa hemliga moment. Vi var några som vågade oss på att korsa bäcken, vilket innebar först en ganska brant nerfart och sedan en rejält hal, ganska brant backe som dessutom svänger mitt i. @Per Pettersson tog sig nästan upp men fick vinscha på slutet. Här satsade jag friskt, den nya ARB spärren i framaxeln förbättrade definitivt framkomligheten men ändå fick jag en tur baklänges när det släppte totalt och jag bara gled baklänges tillbaka ner för backen. En ganska otrevlig känsla. Till slut fick även jag ta till vinschen. Patrollen bakom med riktiga lerdäck fixade dock backen utan vinsch, liksom två ”irriterande” sukkor! Området bjuder även på en hel del sten. Men framförallt var det blött!! Nästa moment var att på en timme, i det då rådande mörkret, leta upp 14 reflexer, som satt utspridda i skogen, med en bokstav på. Med bokstäverna skulle man sedan skapa ett ord. Därefter var det tid för grillning av hamburgare. En stund vid brasan är ju aldrig fel!!
 8. I dag har jag ....

  Haha ja kan man ju säga. Men jag har iaf flest v8:or i hela byn jag bor i här så det är ju alltid nått. Kommer att ha 4st sammanlagt varav 3 är dieslar
 9. AX15 komplett Växellåda

  Såld!
 10. I dag har jag ....

  Mest skit på gårn när man dör vinner! Haha själva blev vi med ännu en 9-5 aero i helgen :-/ men men de blir nog fler med lite volym framigenom fyra saabar å en jeep å en helsickes massa djur så fritiden är iallafall säkrad:-)
 11. I dag har jag ....

  Jo dom är häftiga, undrar bara hur det kommer se ut här hemma på min tomt sen när jag har flyttat hit alla jag äger. 3 jeepar som inte behöver så mycket plats. Är värre med dom 3 chevorna jag har nu... 2 silverado och en suburban... Haha, man "vill" inte ha en sån men det är ju något man måste ha ägt nångång tycker ju iaf jag Du kommer säkert se den i Laholm nångång när jag är och stör dom på mitt gamla jobb... Nu ska jag nog ta och förbereda lite genom att beställa lita lampor till den, måste ju ha 5st "clearance lights" på taket eftersom dom andra 2 har det sen kanske några extra sidomarkeringar på sidorna på den.
 12. Hej har en xj 2000 med infinity. Stereon är bytt till modern men förstärkaren där bak är kvar. Behöver byta mina dörrhögtalare fram. Tips på vad jag ska köpa? //Fredrik
 13. I dag har jag ....

  Sån vill man ju INTE ha...(ironisk) Barnsligt förtjust i volymkapaciteter som man är haha
 14. Väghållning mm på en YJ

  Nej folkan är stabil och bekväm men jag blir rätt uttråkad. Men du menar att det är lugnt att köra från a till b även på vintern med en yj?
 15. Väghållning mm på en YJ

  Som vinterbil? Rolig. Men såklart inte lika bekväm och civiliserad som en Tiguan.
 16. I dag har jag ....

  Det vill jag kalla RIKTIG bil.
 17. Last week
 18. I dag har jag ....

  Fick anledning till att varmköra wranglern idag, blev även lite motionering av winchen... En jägare var lite överambitiös i sin rangerover och höll lite för lång ut i diket så han fastnade, jag var på väg hem och fick klämma mej förbi strax efter fastkörningen. (körandes dailydrivern, subaru impreza) Hjälp erbjöds och accepterades av den fastkörande så runt 20min senare stod jag med jeepen kopplad och winchade. Upp kom den efter lite krångel(fick dra först bakåt, sedan framåt pga utrymmet.) och ägaren insisterade på betalning men jag tackade som vanligt nej.
 19. Ja det kan det, det läcker på båda sidor på min... har nya grenrörsbultar till att fixa det nångång..
 20. Kan det låta som en ventilknackning då? Ska i alla fall kolla det i morgon
 21. Däck köpes

  Dä va synd!
 22. Kolla runt flänsen mellan grenröret och avgasröret, dom brukar kunna börja läcka där imellan. Det sitter ingen packning där utan det är metall mot metall som ska täta. I värsta fall kan ju grenröret ha spruckit för dig men det händer inte så ofta på v8:orna
 23. Väghållning mm på en YJ

  Toppen! Nu börjar min sambo bli riktigt intresserad av jeepar hon också. Jag undrar ytterligare en sak med anledning av det. Hur pass bra fungerar de som vinterbil? Hon kom med förslaget att vi ska sälja vår Tiguan och bara ha en Wrangler, nämligen.
 24. Kylare jeep xj

  Ja, varför inte? Aldrig handlat där men kan knappast vara någon skillnad mot ebay ex,vis.
 25. Kylare jeep xj

  Tja nån här som handlat från bildelar24 dom e jävligt billiga vågar man handla där ?
 26. I dag har jag ....

  Grattis till en riktigt hård bil mycket imponerade tank kapacitet !
 27. Jeep Grand Cherokee 1997 Motor V8. 25 000 mil. Skött oljebyten. Har fått ett knack som ökar med varvtalet. Lika kall som varm. Verkar komma från vänster motorsida. Tagit bort serpentinrem för att utesluta eventuella lagerfel på något hjul. Någon som har en idè ???
 1. Load more activity