All Activity

This stream auto-updates   

 1. Yesterday
 2. Filed under: Design/Style,Jeep,Crossover,SUV,Off-Road There are new turbocharged engines, too.Continue reading 2019 Jeep Renegade Limited and Trailhawk revealed with updated styling 2019 Jeep Renegade Limited and Trailhawk revealed with updated styling originally appeared on Autoblog on Wed, 20 Jun 2018 16:15:00 EDT. Please see our terms for use of feeds. Permalink | Email this | CommentsView the full article
 3. Jannes rekreations XJ

  SBVAB är bra att ha göra med. :-)
 4. Wrangler som familjebil??

  Den syns inte men går att öppna. Jag lackade mina fälgar svarta. Klart snyggare och mycket billigare än att köpa nytt. Kofångaren är perfekt att sitta på är man ska dricka kaffe i skogen. Det finns plats för två. Men den ser för j-vlig ut. /Willy
 5. Islandsfilm

  Tack Klenis! Hur går det med din YJ, är den ute nåt i skogen?
 6. I dag har jag ....

  Har börjat demontera Xj.n för tröskelbyte samt golv rep... Såg att kylaren för lådan har gjort sitt samt AC förångaren sett sina bästa dagar.
 7. Last week
 8. I dag har jag ....

  Haha ja plötsligt händer det...folk tror att det är 20år mellan min tant å mig...det skiljer 1,5 år haha
 9. Wrangler som familjebil??

  Det gjorde den inte
 10. I dag har jag ....

  Parkerat på en camping i Österrike
 11. Sandvikens jeepklubb

  Hände en liten grej på sista körningen En elak rotvälta snodde högra hörnet av fronten, dock gick endast blinkersen sönder medans övriga lyktor fick åka som passagerare i baksätet resten av körningen. Och av någon märklig och helt okänd anledning försvann halva stötfångarskalet under körningen noterade jag först då jeepen skulle lastas på trailern för hemresan, förstår inte hur det kunde ske då jag körde så försiktigt genom buskagen...
 12. I dag har jag ....

  Servat ett litet bromsok, ZJ framok till Vänster i bild
 13. Får jag fråga vad ni kör med för tändstift? Senast slängde jag i några billiga Denso jag kom över på eBay. Funderar nu på att prova med några NGK-stift jag har liggande som har lite mindre elektrodgap än standard, men borde inte vara några problem. Dom har även 4 elektroder istället för en, så gnistan blir förhoppningsvis lite starkare. Återkommer med resultat
 14. Filed under: Etc.,Jeep,Crossover,SUV,Future,Luxury,Off-Road Three-row luxury SUV still years away as 'Goldilocks' era of SUV sales comes to an end.Continue reading Jeep dealers worried Grand Wagoneer could be too much, too late Jeep dealers worried Grand Wagoneer could be too much, too late originally appeared on Autoblog on Mon, 18 Jun 2018 10:45:00 EDT. Please see our terms for use of feeds. Permalink | Email this | CommentsView the full article
 15. Det finns många rykten och myter uppenbarligen. Tack för bra svar!
 16. Oj, vilken tur jag måste ha haft med mina etanolkonverterade motorer då Tur att jag inte vetat om att oljan slutar fungera... Spännande att det fortfarande cirkulerar en massa myter om etanolen som bränsle 2018 trots 15År+ erfarenhet av hemmakonverteringar. Jag gissar att din mek antingen är ung och läst en massa på internet utan att ha någon kunskap själv att balansera mot, eller är pensionsfärdig och fortfarande tycker kopparpasta är guds gåva till mekanikervärlden och inte kan läsa ut felkoder ur ett OBD uttag... Din mek är okunnig. Sålänge motorn går som den ska och inte uppvisar några tecken på problem, oavsett ursprung, så är min erfarenhet att oljan ser ut som ny efter 1000Mil och något rödfärgad då motorn körs på E85. Jag konverterade en B230 förgasarmotor för länge sedan, den hade gått närmare 15000Mil på E85 då jag sålde bilen den satt i, totalt hade den nog gått 35000+ Mil utan minsta tecken på slitage. Och då talar vi om en förgasarmotor helt utan avgaskännande givare och datajusterande bränsleinsprutning...
 17. Se bara till att du har oljetemperaturen över 80 grader. Etanol kokar vid 78,4. Willy
 18. Det där är en ren och skär myt som tyvärr fortfarande cirkulerar runt. Att etanolen skulle vara "tunnare" på nåt sätt jämfört med bensin är påhitt. Det är väl mer eller mindre ett välkänt fenomen på alla fyrtaktsmotorer oavsett bränsle att att bränslet når oljan. Olja från en bensinbil brukar lukta lite lätt bensin, oljan från en dieselbil luktar diesel och är rätt sotig etc. Motorer som går på etanol är inte benådade från detta så klart. Dom erfarenheter som jag med flera (fråga Iznogoud t.ex) har är att oljan aldrig blir skitig och risig i en motor som går på etanol, vilket säkerligen skrämmer upp gamla rävar som är vana med att motorolja ska vara mörkbrun eller svart för att vara "riktig" olja när man kollar på stickan. Det klassiska på gamla bilar med hydrauliska lyftare är att dom börjar knacka eller ticka lite lätt när oljan börjar bli gammal och tappat viskositet. På de bilar jag ägt som jag E85-konverterat själv har knackningarna kommit betydligt mycket senare än när motorerna kördes på bensin. Flera på bl.a etanol.nu har märkt samma sak. Så jag skulle säga att du säkert kan köra 20-30% längre mellan oljebytena när motorn är E85-konverterad jämfört med när den gick på bensin. Men byt alltid vid 1000 mil eller så för att vara på den säkra sidan Det är ingenting etanolen gör som är sämre än mer klassiska drivmedel, snarare bättre.
 19. Bromsproblem, hjul låser sig.

  Det går nog snabbast och fixa själv, då vet jag ju dessutom att dom blir spännda Ska självklart kontakta bilförsäljaren i morgon. Inte så roligt när hjulet låste sig, hade tur och kunnde hålla kvar bilen på vägen. Verkar vara rätt ovanlig gänga på bulten 1,5mm gänga och 14mm grov. Fanns inte i bra o ha lådan i garaget precis.
 20. Kaross skydd

  Oj, glömde skriva. Cherokee XJ -91.
 21. Bromsproblem, hjul låser sig.

  Är inte det något för verkstaden som gjorde servicen att lösa? Eller iaf ringa och prata med dom och fråga hur det kunde bli så? Men annars kan du säkert hitta delarna du behöver hos hansen racing. Om du nu vill fixa det själv.
 22. Bromsproblem, hjul låser sig.

  Felet hittat, ena bulten till oket var borta. Vid förra servicen byades skivor och belägg så man har väll spännt bulten dåligt. "Bara" till och hitta en bult som passar.
 23. Bromsproblem, hjul låser sig.

  Har provat vidare... Det är nog något fel på styrenheten till abs. Följande händer. Lägger i D, kör och bromsar några gånger, hjulet låser sig. Lägger i N och D igen. Hjulet lossnar och det går att köra igen. Detta utförs på plan mark. Blir till att ringa bilfirman i morgon, suck. Det konstiga är att alla kontroll lampor till ABS och broms funkar men ingen av dessa tänds när det händer.
 24. Bromsproblem, hjul låser sig.

  Det är bromsoket som måste renoveras då bromskolven/kolvarna kärvar och inte går tillbaka igen när bromspedalen släpps efter inbromsning. Alternativt om det är ett glidok, att glidpinnarna kärvat fast och inte tillåter den rörelse oket behöver. Oavsett måste bromsen går igenom av verkstad eller kunnig mekaniker. ABS har inget med detta fel att göra.
 25. Har precis köp en begagnad Wrangler -11. Har typ kört bilen 7mil! Tvättade av bilen i går, kör ner till macken (7km). När jag kör hem så börjar vänster framhjul att skrapa, låter som bromsen ligger an. När jag bromsar så nyper hjulet och låser sig. Backar man så släpper bromsen. Provar i dag, bromsen är som vanligt. Kör 2km och samma fennomen igen. Bilen är köpt på bilfirma, den har gått 11000 mil. Kan det vara ABS enheten som flippar. När vi provade bilen hos handlaren var det inga problem och inte häller när jag körde hem de 6milen med bilen. Någon som varit med om detta?
 26. Ok. Bra att ha i bakhuvudet. Jag har också bytt filter ganska direkt efter konverteringen. Jag har en fråga ang oljebyte eftersom en mek jag pratade med sa att etanolen är tunnare än bensin och kryper mellan "kannringar" och spär ut oljan så man "till slut inte har någon smörjning av motorn". Att byta olja minst var 500:de mil är ett måste, enligt honom. Vad sägs?
 27. 4wd.com?

  Använd HMA! VPN och välj att vara i USA. Du använder väll ändå paypal och typ jetcarier så då ska det funka ändå.
 1. Load more activity