All Activity

This stream auto-updates   

 1. Past Hour
 2. F-lådan är inte direkt sämre på tidiga ZJ, men lider mer av sliten visco än senare ZJ. Provkör du en tidig ZJ och inte märker av att den hugger och stretar emot vid sväng på asfalt så är viscon OK, den går heller inte sönder över en natt så hittar du en sådan bil kan du köra den "länge" utan viscoproblem. Och även om viscon är defekt så är bilen fortfarande körbar om än med dåliga fickparkeringeegenskaper. Viscon är relativt lätt utbytbar, men dyr i inköp. Jag har skrivit en GDS tråd om hur byta visco. Personligen hade jag valt en laredomodell för att slippa den eländiga skinninredningen som är iskall på vintern och stekhet på sommaren, och allmänt obekväm temp,mässigt även däremellan... Det skiljer inte mycket i utrustningsnivå mellan Limited och Laredo, utan är mer visuella skillnader såsom lackade plastdetaljer på Limited. Årsmodell 1995 inbillar jag mig är sämsta köpet då den kan ha någon skum startspärr som kan strula + att den hade då jag sökte bränslepump till min -93, den dyraste bränslepumpen om man skulle behöva byta den. Det viktigaste att kolla är rosten skulle jag säga, och servicehistorik och skick på motor/låda. Elen kan strula men gör det mest på de misskötta bilarna vad jag sett. I6 eller V8 gör ingen skillnad bränslemässigt om motor mm är välservat, så där avgör tycke och smak mer än ekonomi.
 3. Today
 4. Hej! Har velat ett tag, fram och tillbaks om vilken modell jag vill ha och nu är jag nästan helt säker på att det får bli en 5,2L ZJ, gillar verkligen stuket! Nästa fråga blir då årsmodellsfrågan, 96-98 verkar vara att föredra då de har en nyare inredning och mekanisk låg i fördelningslådan. Dessa växer inte på träd tyvärr och speciellt inte omkring mig, har 50+ mil till, dessutom åt fel håll i landet (söderut ) De tidigare modellerna finns det lite fler av och även närmre men då hörs fördelningslådan vara sämre, den med visko på både hög och låg. Det jag skulle vilja ha hjälp med är att tolka vad jag behöver till mitt användande, kommer köra mestadels på väg, till och från jobbet och lämna ungar på dagis men jag vill kunna ta bilen ut i skogen när jag känner för det, fiskar även en hel del så riktigt dåliga skogsvägar, skotar/skördarspår behöver kunna köras hyggligt, men även ren nöjesoffroad såklart. Tanken är att höja 2-3", kanske kränga på ett par 31" med lite grövre, men godkända däck till att börja med så får jag se var allt landar. Guida mig, ni som kan och vet
 5. Framfjädrar zj

  Här har du lite olika fjädrar i storlek. http://s46.photobucket.com/user/thetvaman/media/Jeep/springs.jpg.html Och här har du måtten på original ersättningsfjäder http://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=201281&cc=1182237&jsn=534
 6. kringgick inte mackarna lagkravet genom att sälja grillkol istället för E85 som förnyelsebart bränsle ( gengas )? Kika efter en Blå slang när du tankar nästa gång, tror merparten av mackarna häromkring i människobyn säljer E85.
 7. Sandvikens jeepklubb

 8. Nej jag hade för mig lagkravet på att man måste ha E85 på mackarna var borta? Jag vet det inte alltid finns nu iaf. Och med artiklar som den här blir man ju lite fundersam.. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/bensinbolag-kan-tvingas-att-salja-mer-fornybart-bransle
 9. Sandvikens jeepklubb

  Några bilder dårå...
 10. Söker bra forum för försäljning av specialfordon

  Kolla med Jeep Tom skulle jag börja med han borde ha lite koll på den marknaden. http://www.jeeptom.com/ Han har en nice samling.
 11. E85 finns så gott som alltid på de större stationerna, så tillgången är inget problem. Körde konverterat redan för typ 10-15År sedan, och även då var tillgången rätt god.
 12. Hmm så med ledning av din kommentar om kört tomt innan antar jag att den inte kommer gå så bra med bensin efter? Har för mig E85 inte alltid finns därför jag undrar.. Intressant dock och ska kontrollera hur det ser ut efter mina normala stråk med tillgänglighet.
 13. Yesterday
 14. ja då har de hänt lite igen då motorn är i bilen å fästen gjorda. bara lite el å turbo å slangar kvar sen är den fungerande.. bra med truck i garaget när man inte har lyft. höger motor fäste. motorn på plats för tionde gången ca. hade tänkt använd orginal fäste till rambena från början men fick inte till de bra så fick bli så här i stället.. det är la det som har hänt nu. hoppas att jag får mer gjort snart har fått sug igen var rätt less på det ett tag men nu är de värsta gjort.
 15. Hej Jag har fått en förfrågan om att hjälpa till att hitta köpare till en sexhjulsfordon från Finska armen, från 1963. Startar med draghjälp. Var kan jag hitta ett bra forum att slänga ut en annons? Den finns i Finland så det är lönlöst att slänga pengar på ett Blocket annons. Jag söker ju köpare genom mun-till-mun-metoden =)
 16. Last week
 17. Sandvikens jeepklubb

  En spontankörning kommer ske imorgon runt 12 tiden, då en ny bil införskaffats av en gammal medlem som varit utan bil ett tag. Vi kommer köra i skogarna kring Årsunda, så den som vill vara med för snabbt som attan höra av sig för kontaktuppgifter.
 18. XJn startade imorse som om det bara var bensin i tanken efter att ha stått hela natten. 3C utomhus vid startförsöket. Gick att köra iväg direkt och märkte ingen skillnad alls motför bensindrift.
 19. Wrangler med 42" Däck?

  Där ser man, då kostar det ungefär som man tänkt sig. Finns grejer att få tag på i Sverige eller måste man importera från staterna och jokla med frakt och tull och grejer? Nej Johan från Gällivare är någon annan. Jag äger ingen jeep, än. 😊 Tack så mycket för svaren.
 20. Framfjädrar zj

  Någon som vet hur långa framfjädrarna är demonterade på en zj? Kanske om ni vet verksamma varv och mått på godset Vänliga själar därute:D hahah
 21. Mors! Etanolkonverterade för någon timme sedan min XJ -91 med 4L "High Output" sexan genom spridarbyte. Dom nya spridarna kommer från en Saab 9000 Turbo och kallas bland volvoraggare och annat löst folk för "Röda Saabspridare" och är väldigt lätta att få tag på. Originalspridarna på High Output-sexan flödar original 246cc vid 3 bar och de nya ca 350cc vid 3 bar. Valde medvetet lite större spridare än vad som egentligen behövs eftersom jag provat att blandtanka XJn och kunde utan problem blandanka 70% E85 innan motorn började gå märkbart sämre. Antar därför att styrsystemet kan kompensera ungefär lika mycket åt båda håll och större spridare kommer komma väl tillhands under vinterhalvåret med alla väldigt kalla kallstarter. Pris och lättillgängliga delar var en annan faktor. Dessa spridare så gott som dräller det av. Har inte provkört mer än någon mil än så länge, men maskinen är som förbytt. Helt otrolig skillnad. Kan ju delvis bero på att dom gamla spridare var ordentligt svarta och geggiga vid munstycket när jag plockade ur dom. Kan delvis också bero på att Saabspridarna har 4 hål i spridarmunstycket jämfört med 1 hål på XJ-spridarna. Bidrar säkerligen till bättre fördelning av soppan. Bosch-nummer: 0 280 150 431 Sitter i bil: Alla Saab 9000 2.3 Turbo Cirkapris: Runt en femhundring Kommer följa upp detta med bränsleförbrukning etc, men som det är nu så rekommenderas konvertering varmt Lättmeckat och tog under en timme att genomföra från början till slut. Se till att ha kört mer eller mindre soppatorsk och ha en 10-20L dunk med E85 redo att tanka bilen med efter spridarbytet är gjort. Annars kommer du nog inte så långt . Räknat med dagens bensinpris kontra E85-pris och förväntad förbrukning så kommer jag "tjäna" ca 1kr milen på konverteringen. Konverterar väl mest bara för att jag kan, så besparingen är inte min största motivering.
 22. ja så er det blevet dakx at skifte begge drivknuder for på jeepen så lite job bliver det nok i dag og til jer alle der ude hvis i syntes jeg skriver underligt så er det forde jeg er dansk og ikke så god til at skrive svensk enu hav en trevlig dag alle der ude jeepv8 5.9.l 

 23. hej ja så er det daks at komme ud med jeepen jeg har et problem min täningslås er gået sönder på jeepen og måste skiftes dette er en 96 og den jeg har stående som dele bil er en 97 så er der nogen som vet om de passer sammen og hvordan man gör håber på svar mvh jeepv8
 24. Wrangler med 42" Däck?

  Det svåra verkar vara att hitta dem, det verkar som att folk låser in dem i lador vars de blir stående.
 25. Wrangler med 42" Däck?

  Jag skulle nog hellre fundera på en äldre Jeep. På träffarna på 80-talet var det ganska vanligt med CJ 3, CJ 5 och liknande som hade 40-44 tummare och spärrar i axlarna. Ibland med V8 men också med sexor och fyror. Det bör finnas ganska många som bara står. Ett ganska prisvärt alternativ även om man får renovera lite.
 26. Dirt cheap Jeep WJ, bruks bus jeepen

  Ja det är defenitivt både och, jag har också en sån skyllt men man får väll skylla sig själv att man bär dit grejorna istället för att sätta dem i kallförrådet.
 27. Dirt cheap Jeep WJ, bruks bus jeepen

  Visst finns det fördelar med att ha garaget nära. Men nackdelen är risken att det blir ett förråd. Jag har ca 5 km till garaget. Och där kan jag vara ifred. Inget annat än bilgrejer kommer dit. Jag fick faktiskt en skylt i julklapp där det står " My garage, my rules"
 28. I dag har jag ....

  Jodå, de har många utbildningar att söka/gå. Kruxet är stelbenta regler, förr var du tvungen att vara arbetslös i 2-3År innan en utbildning kom på fråga, idag tror jag det räckte med att vara inskriven som arbetslös oavsett tid. Gick 2010 på YA och fick hjullastarförarbevis, arbete och räddning på väg via AF. Och nu 2016 heta arbeten och vaddetnuheterförattkommainnanförgrindarnapåstörreindustrier... inför sista jobbet. Dagens regler känns mer logiska, för om man nyss blivit arbetslös har man ju bäst kontakt med arbestlivet och bäst vet vad som efterfrågas inom den egna branschen.
 1. Load more activity