All Activity

This stream auto-updates   

 1. Yesterday
 2. Jag har förstått att detta kan hända när lyftarna blir fulla med skräp och inte kan komprimeras korrekt? Jag har inga extra ljus i fronten förutom vanliga strålkastarna samt vad jag antar är dimljus på undersidan av kofångaren.
 3. Då har du troligen drabbats av en form av det berömda ventilsläppet som dessa motorer lider av. Har du gamla eller nya kylningen? Har du extraljus i fronten?
 4. Hej på er! jag är numera ägare tillen svart Grand Cherokee 4.7 -01 (26.000 mil) som råkade hamna i bilparken efter ett byte. Jag blir mer och mer imponerad av denna bil, då den är robust och tar oss dit vi vill när vi ska fiska m.m Men nu till mitt problem: Jag hade oljeläckage från höger ventilkåpa som jag ville åtgärda innan besiktning. När kåpan väl var av såg vi att båda vipparmarna till cylindern närmast torpedväggen låg lösa. Dessa återmonterades och då insåg vi rätt snabbt att dom INTE lossnat vid demonteringen av kåpan, utan varit lösa en obestämbar tid. Senare vid uppstart ville inte bilen gå på tomgång alls utan behövde rätt hög grundgas för att hållas vid liv. Jag tänker nu riva båda ventilkåporna och kolla hur de hydrauliska lyftarnas skick är. Skall jag riva topparna på samma gång och kolla över dessa då en cylinder mao kan ha gått länge utan att lyftarna rört sig? Någon som har några bra förslag på åtgärder? mvh Curre
 5. Tjena Jag har en Jeep Wrangler YJ -95 med 6cyl 4L motorn. Den har p.g av barn stått i förråd hos en kompis ute på landet ett tag, senast jag startade den var våren 2014... Nu när ungarna är på väg att bli äldre tänkte jag väcka den till liv igen men det går inget vidare, den drar runt med startmotorn men vill inte tända. Det låter som att bränslepumpen inte startar heller... (jag fyllde på med några liter soppa ifall det dunstat... Inga djur i den vad jag kan hitta...) På instrumentpanelen tändes först "check engine" lampan som den ska, men sen slutade den lysa. Bara säkerhetsbältet varnings lampan lyser, och det sker inte varje gång jag försöker starta den. Batteriet är naturligtvis kasst, men vi kablar den imot en ny bil för att få ström och tillräckligt med amps för att startmotorn ska låta pigg. Står i valet och kvalet imellan sälja, skrota, flaka hem den och reparera... Dom två första stödjer frugan lite väl mycket... Men jag vill helst få den rullande igen, har haft så mycket skoj med den. Undrar om någon haft liknande problem, vad jag förstår så borde det vara ECU'n dvs datorn som inte kommer igång ordentligt... tips på hur man kickar igång den? Startar bara den så kan man få fram errorkoderna och det är dom jag främst vill åt... Alla tips uppskattas! Tyvärr så står den ca1h resväg bort så det är inte så enkelt att bara kolla en liten sak...
 6. Wrangler TJ 97 AC problem

  Testade att kortsluta lågtrycken nu och då hoppade ac igång. Svårt att säga om den kyler ordentligt, förmodligen inte. Men känns väl mest seriöst att fylla systemet och med spårmedel så får man se om det läcker någonstans, och då åtgärda felet och fylla igen? Eller åka till verkstad som provtrycker och hittar läckan först är väl ännu bättre förstås? GDS kitet e ju också en ok lösning men har funderingar på att sälja bilen och vore gött att kunna säga att allt är i sin ordning för detta är det enda som krånglar. Tackar för bra svar och hjälp
 7. I dag har jag ....

  Absolut. När jag jobbade som mekaniker så var jag tvungen att köra det mesta. Så jag har kört hjullastare, traktorgrövare, grävmaskin (hjul och larvdrift), dumper, och väghyvel... Som lastbilsmekaniker var man dessutom tvungen att kunna köra funktionerna på påbyggnaden ifall det behövdes. Så jag vet hur man jobbar med en biltransportbil, tankbil, slamsugare, lastväxlare, flakväxlare, trailrar med walking floor, grusbilar, maskintrailrar, trailrar man kan bredda och förlänga och sopbilar.. Hade jag nu bara fått för mig att ta CE kort (+ykb och adr) med så hade det varit bra för då kan jag köra dom flesta vanligaste lastbilarna utan att någon behöver visa mig först..
 8. I dag har jag ....

  Bytt katalysator, växellådsolja och fixat ett luftläckage vid spjällägesgivaren som påverkade tomgången med ca, +700rpm ( från 1360 rpm till 650rpm enligt OBD läsaren ) = mindre bra för avgasvärdena vid besiktning, på reservdelsjondajen. Så på Fredag ska den ombesiktas och beslut tas om den får bli min andra bil istället för jondajen jag åker i nu. Fast det var en jäkla skillnad på 1,5L turbodiesel och 1,3L bensin sugmotor i körbarhet
 9. I dag har jag ....

  I dag har jag åter förgäves försökt köpa en Jeep. 3 före, så det är ingen idé du kommer och tittar på bilen. Dom som har provkört har prutat och nu har jag inte lust eller tid med flera provkörare. Ring i morgon om du fortfarande är intresserad. Suck!
 10. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Bytt Vänster motorfäste och fläktkåpan på skogsbilen. Hade Christer som nyfiken praktikant + att jag gjorde en Hi Tech hjulinställning på hans ZJ
 11. Oljan i F-lådan är vanlig ATF. Noterbart är att lagren bak glappar rätt rejält axiellt även om de är fräscha, tror jag kunde rycka bakhjulen ett par MM in/ut på min ZJ utan att det i övrigt var några missljud eller anmärkningar på besiktningen.
 12. Hur kollar jag det då? Eller det är väl som sagt lika bra att byta ändå. Men hur mycket ska det vara där i? Och vilken sorts olja? Följde inte med någon instruktionsbok tyvärr så allt lär googlas, eller frågas om här😁 Okej, hur vet jag vad det är för axel? Som sagt jag är ny med jeep så kunskaperna om den är inte stora🙈 Men om den ätit sig in, hur ser man det? Många frågor..
 13. Okej, då är det motion och wd40 som får följa med ut under bilen, skönt att höra att det troligtvis är det som behövs, så inte steg 1 är att riva allt i molekyler🙈
 14. I dag har jag ....

  Det sköter väl tekniken om... När jag tog E kortet -02 berättade läraren om en... kulturberikande ungdom som han övningskörde med. Vid varje start från stillastående gasade killen fullt vilket resulterade i att TCS´n gick in och gav "fäste" ( detta var vintertid ), läraren frågade varför han gasade så mycket istället för att anpassa gasen till underlag och behov, och fick till svar att det behövde han som förare inte göra då det fanns TCS. Efter några korsningar kopplade läraren ur TCS systemet när killen inte märkte det, med resultat att när det slog om till grönt och killen gasade fullt utan att få något riktigt fäste, sladdade han in i närmsta snövall och fastnade. Vet inte om han lärde sig något av det eller inte, det förtäljde inte historien då hans övningskörning var parallell med vår, men med tanke på hur trafiken ser ut idag är han nog inte ensam om den inställningen att tekniken löser allt åt föraren.
 15. I dag har jag ....

  Nej sladdar skall väl automatiken ta hand om , att parera och möta upp är väl inget man skall behöva klara själv numera ......!
 16. Last week
 17. I dag har jag ....

  Det verkar som folk inte kan häva en sladd. Igår kom det en nästan ny Mustang i svängfilen bredvid mig. Det hade regnat och asfalten var våt. Han svänger och gasar på vilket naturligtvis resulterar i en sladd. Rakt in i en lyktstolpe så plastbitarna yr. Har sett flera tillfällen då folk inte kan hantera hästkrafter och sladdar. Men det klart en annan är uppväxt med vinterföre och grusvägar.
 18. I dag har jag ....

  Som mekaniker får man köra många olika maskiner. Jordbrukstraktor med div. konstiga redskap, hjullastare från liten till stor. Köra bandtraktor, grävare, väghyvel, skogsmaskiner, lastbilar och bussar.
 19. Borås jeepklubbs sommarträff

  Hej! här är lite bilder från Borås. Bilder
 20. Kan vara värt att kolla att det ordentligt med olja i fördelningslådan också. Lika bra att byta den när man ändå är där under om man inte vet när den byttes sist, tar obetydligt längre tid. Ang. bakre hjulager, är det en dana 35 axel? I så falk sitter de pressade i axelhuset. Inte så svårt att byta, finns många videos på Youtube på hur man gör. Man behöver i princip en slädhammare för att få ut det gamla lagret och en hylsa eller rörbit för att banka in det nya. Det tråkiga är om det dåliga lagret har ätit sig in i drivaxeln, då måste den bytas. Kostar en ganska stor slant.
 21. Olja styrservo

  Den oljan används mest av tyska tillverkare. MAN och MB har den i kopplingssytemet och servon på lastbilar. Den är dessutom grönfärgad.. Lämna tillbaka den och säg åt dom att beställa den du ville ha, dvs redline för den möter jeeps krav på servoolja. Det lilla jag hittade om pentosin så stog det bara: Jeep - approved... inte vilka krav den mötte.
 22. Olja styrservo

  Nu är det så att jag inte har en bok. Annars hade jag kikat där direkt
 23. Olja styrservo

  Vad säger boken att du ska ha för olja? Följ bokens rekomendation, kvalitetsmässigt, så bör det fungera ok. Vanligtvis är det vanlig ATF olja till servot, men ibland krånglar biltillverkarna till det med "special" oljor.
 24. Måste ju vara ok att köra på varselljus dagtid, OM det är fullgoda siktförhållande. Kommer ihåg på en gammal Volvo 240 jag hade precis när jag tagit körkort, reflektorerna började bli lite slitna, besiktningsgubben på på Bilprovningen tipsade att bara köra på parkeringsljuset dagtid för att spara reflektorerna.
 25. Hej. Beställde Redline styrservo olja ifrån mekonomen till min cherokee xj -89 då jag läste att den var bra. Men istället fick jag hem Pentosin CHF 11S. Funkar den bra också? Google kunde inte hjälpa mig Tack.
 26. Lagligt o lagligt. Har inte koll på typningar o sånt på gamla bilar. Tycker det är helt onödigt med halvljus mitt på ljusa dagen. Däremot är det fullt tillåtet för nya bilar att köra med endast varselljus fram och ingenting bak dagtid... Orsaken till detta från biltillverkarna är att spara ström (mindre utsläpp) och då snackar vi ändå LED-lampor!! där det knappt finns nåt att spara. Så varför skulle vi vara sämre med lite äldre bilar som kör gamla tröga halogenlampor... Så ser jag det iaf.
 27. I dag har jag ....

  Nja, hjullastare får du köra med B, och AM kort under förutsättning att arbetsgivaren tillåtit dig att göra så. + att arbetsgivaren dokumenterat att du som förare fått nödvändig kör och säkerhetsinstruktioner. Ovan muntligt förklarat av lärarna på min förarutbildning då jag frågade åt en bekant med företag där de anställda ibland måste köra hjullastare.
 1. Load more activity