All Activity

This stream auto-updates   

 1. Past Hour
 2. Handbroms ZJ 97

  Grundregeln vid handbromsarbeten är att slacka helt och hållet ute i trumman först + se till att allt kan röra sig fritt som tänkt, och sedan arbeta sig därifrån och in mot handbromsspaken vad gäller justering. Börjar man vid spaken eller under bilen kan det bara bli fel. Har sett MÅNGA kundbilar där ägaren misslyckats med att justera bromsen.
 3. Today
 4. Handbroms ZJ 97

  Man kan också prova att köra dom heta, dra åt så det bromsar och kör en bit.
 5. Yesterday
 6. Handbroms ZJ 97

  Nu har jag ju bara bromstrummor bak till vanliga bromsen och handbromsen, men när jag justerar handbromsen så brukar jag dra upp handbromsspaken 3-4 klick och sen justerar jag ut tills det inte går att skruva mer. Brukar bli perfekt varje gång, Vantskruven och allt det där rör jag endast om jag har bytt en vajer annars låter jag den vara, för det är inte vajrarna som ska sköta justeringen utan det är grejerna inne i trumman som ska göra det, vajrarna ska helst vara så obelastade som möjligt utan att vara för lösa när handbromsen inte är dragen. Ligger dom i spänn hela tiden så kommer dom gå sönder snabbare än annars.
 7. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Uppsamlat under mina cykelturer
 8. Handbroms ZJ 97

  Aha ok. Jag slackade vid förgreningen under först, sen skruvade jag ut backarna till jag upplevde det tog stopp. Drog tillbaks ca 2-3 klick och sen spände jag vantskruven vid förgreningen igen men skiten tog INGENTING därefter. Får göra om imorgon men kanske inte släppa mer än ett klick tillbaka. Får hoppas det hjälper.
 9. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Och efter att jag har jobbat på en verkstad som tog in allt möjligt från gamla vrak till splitter nya bilar/lastbilar/ husbilar så är det en riktigt dålig ide enligt mig. Det värsta jag har sett var ett drag (godkänt för 3500kg) som bara var fastmonterat i hjälpramen för golvet till husbilen... Balkarna i hjälpramen var knappt 2mm tjocka... Jag hade inte ens litat på det draget med en cykelhållare påhängd... Det värsta av allt var att det inte var eftermonterat heller utan det var monterat så från fabriken...
 10. Handbroms ZJ 97

  Om allt fungerar som det ska så går det bara att skruva dom åt ett håll. På andra hållet sitter där en spärr som håller emot och man måste trycka bort den med en skruvmejsel för att kunna släppa backarna. Så går det lätt att skruva = rätt håll, känns det som du ska bryta skruvmejseln och du slinter hela tiden så är det fel. Men har allt rostat ihop så spelar det nästan ingen roll vilket håll du provar på för inget kommer hända..
 11. Handbroms ZJ 97

  Ok får pröva mig lite fram således då. Går att snurra dem rätt rejält.
 12. Jag e med dig i din förklaring, ska testa detta, tackar verkligen för svaret, blev lite orolig första gången jag hörde ljudet. Mvh Daniel
 13. Handbroms ZJ 97

  Beror på hur de är monterade, de brukar gå att montera åt båda håll på många modeller. På ZJ har jag ingen aning, utan mer en generell notering. Prova dig fram och bak några hack så märker du.
 14. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Sjunger du mycket i gosskören eller? Med tanke på dekoren i bakgrunden
 15. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Om det vore så enkelt, varför har frågan varit uppe till diskussion så många gånger bland GC ägare? Instruktionsboken borde väl också ha funnits vid import reg,besiktningen, om den finns X antal ägare senare? Och då borde väl alla ZJ fått 3500Kg eftersom karossen de facto är godkänd för det, och de flesta drag jag sett haft godkännande för 3500Kg. Årsmodell på mercuryn?
 16. Ljudet låter mekaniskt varför jag inte tror på något oljerelaterat fel, däremot vidgar sig ju metallen vid upphettning vilket kan göra att en liten frigångstolerans försvinner och 2 hårda ytor slår i varandra. Minnet kan spela spratt med psyket, men jag tror så här i skrivande stund att mitt missljud också uppkom efter en tids körning, och då främst vid motorvägskörning. Lossa startmotorn och kika in i hålet samtidigt som de vrider flexplattan för att se ev, islag på turbinbultar mm.
 17. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Tja min Mercury så räckte det med instruktionsboken för att få vikten iaf, men har inte orkat betala för frakt för drag och dragbalk från USA än. (eller ja hoppas fortfarande få åka lite snålskjuts i någon container med annat) :-P
 18. Återkommer med bild på Sveriges snyggaste diffkåpa!
 19. Handbroms ZJ 97

  Nån som vet vilken åt riktning (de små överjobbiga) spännhjulen skall när man justerar handbromsen? Spänner man dem uppåt på båda sidorna?
 20. Startmotorn borde det inte vara då problemet bara uppstår när den blir varm, dvs då oljan är som tunnast, därför tänkte jag börja med att byta olja och filter, men turbin eller flexplatta skulle det ju kunna vara, tack!
 21. Lös startmotor. turbin eller defekt flexplatta. Fick liknande missljud förra året på en Granada automat där det visade sig att startmotorn satt lös.
 22. Hej, Detta ljud har uppkommit nu 2 gånger på min Jeep, båda gångerna har den gått 1 mil eller 2, ljudet uppkommer aldrig på kortare sträckor, och försvinner i N eller P vilket får mig att tro att det har med växellådan att göra. Jag vet att det kan va svårt att avgöra på filmen men man får iallafall en uppfattning om hur det låter, när jag lyssnat tycker jag det låter under bilen, mellan växellåda och motor, kan det möjligtvis vara konvertern ? Tacksam för svar. Mvh Daniel Länk till filmen.
 23. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Inte idag men igår, provmonterat mitt pågående kofångarbygge efter att ha kapat bort 20mm i mitten då den ursprungliggen blev för bred. screenshot software free photo hosting
 24. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Med något udda undantag har det suttit 3500Kg demonterbart drag på samtliga ZJ. Det krävs ett intyg för att regga bilen med en högre dragvikt, något den svenska generalagenten ovilligt utfärdar om bilen är importerad med hänvisning till att de inte vet vad bilen är konstruerad för för vikt. Vilket är en dålig ursäkt i mitt tycke då de har tillgång till alla produktionsdata via chassienumret, och därmed se vilka options bilen har. Svensksålda däremot har alltid ( så gott som, vad jag vet ) 3500Kg dragvikt. En EU godkänd, ny bil idag har ( troligen ) andra regler än äldre, importerade fordon. Se ex,vis denna länk https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordonsregler/Personbil/Dragkrok-pa-personbil/ " Efter 1 september 2013 behöver bilen i samband med eftermontering inte genomgå en registreringsbesiktning för kroken om den monteras på en EU-typgodkänd personbil eller en EU-typgodkänd lätt lastbil. Kravet för att man inte ska behöva registreringsbesikta i det här fallet är att kroken är typgodkänd och avsedd för bilen den ska monteras på, att den är monterad på ett fackmässigt sätt och enligt bil- och kroktillverkarens anvisningar, samt att uppgifter om bilens maximala släpvagnsvikt finns registrerad, kontrollera detta i registreringsbeviset. " Jag har gärna fel i frågan då det underlättar kommande bilköp för egen del, men än så länge tror jag tyvärr på min intygskravvariant
 25. Last week
 26. Vad har du gjort för din Jeep idag ?

  Det bör nämnas att det räcker med att det står i instruktionsboken att bilen klarar en dragvikt för att du ska kunna få igenom den. Iaf enligt info jag fick när jag var på besiktningen och pratade med besiktningsingenjörerna. De spridda skurarna är troligen bara att man satt dragvikt efter dragkrok som du sa.
 27. styrrulle? zj 97

  http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xidler+pulley+grand+cherokee+4.0.TRS0&_nkw=idler+pulley+grand+cherokee+4.0&_sacat=0 Kan hända att jag har en liggande, osäker på årsmodellerna bara.
 28. Vilse i däckbutiken - Kompatibel kombination?

  Tack Engholm för tipset! Jag tror jag fick ordning på det.
 29. I dag har jag ....

  Bilen hämtad och betald. Gjorde ett nytt försök att sälja bil idag, en gammal rostig Ford. 30 sekunder efter att annonsen kom ut ringde en kille som var på väg för att titta på den. Bilen annonserades ut som reservdelsbil för 800Kr under reservdelar, och torde vara ett uppenbart GDS projekt eller reservdelsbil för de flesta. Men tydligen inte *suck* Killen kom hit och tittade på bilen till slut efter att först ha ringt och klagat på att min adress inte fanns där han befann sig!? Efter att först ha kört 7 Mil var det tydligen skitjobbigt att åka 1,5Mil till Väl på plats klagades det på det ena efter det andra, och prutades... Vad tror... ehhh... icke skidåkande nationaliteter att man får för bil för 800Kr? Det blev ingen affär i alla fall. Gick en liten stund så ringde nästa, icke skidåkande person... Och lät lika förbryllad ( av det lilla jag förstod ) varför min adress inte var där han befann sig. Han skulle höra av sig imorgon ev. Då jag denna gång tydligt påpekade att det krävs mycket jobb för att kunna besikta bilen lät det som om intresset svalnade betänkligt. Fattas bara att de tror att de ska få en UHDTV på köpet som i Lidingö...
 1. Load more activity