• Announcements

  • MickeAdmin

   Vi behöver DIN hjälp att fylla träffkalendern!   05/14/2016

   Att ha koll på alla träffar runt om i vårt avlånga land kan vara svårt, om inte omöjligt. Därför behöver vi DIN hjälp med att uppdatera träffkalendern! Posta gärna Era trips i "träff-forumet" så uppdaterar en administratör kalendern med informationen. Have fun out there! :-)

Forums

 1. Redaktionellt

  1. Nyheter

   Läs om vad som händer här på sajten samt i övriga Jeepvärlden!

   1,679
   posts
  2. Reportage

   Reportage från träffar som vi på Jeepsweden besökt.

   193
   posts
  3. Gilla Jeepsweden på Facebook!   (12,243 visits to this link)

   Klicka på länken för att följa och gilla oss på Facebook!

 2. Generellt

  1. Träffar

   Här kan Ni tipsa andra om träffar som arrangeras runt om i landet.

   9,181
   posts
  2. Tävlingar

   Det körs många offroadtävlingar och givetvis är Jeep väl representerat! Här disskuterar vi det som hör till ämnet tävlingar (reglementen, tävlingstillfällen mm).

   372
   posts
  3. Offroad ABC

   Det här är forumet som handlar om offroadkörningen generellt, tips, tricks samt användandet av utrustning så som winch etc. Skaffa erfarenheter, eller varför inte dela med sig av egna!

   382
   posts
  4. Utomhusaktiviteter, Resor & Välbefinnande

   Om du gillar att leva ett aktivt liv med Jeepen vid din sida (resa, campa, paddla kanot, vandra etc) så är detta forumet för dig! PS. Glöm inte bilderna.

   652
   posts
  5. Jeep Geeks

   Vad vore en tur med Jeepen utan "roliga prylar"? Posta Era diskussioner om kameror, gps'er, komradios mm här inne!

   2,505
   posts
  6. Allmänt

   Här kan Ni prata om allt mellan himmel o jord!

   24,902
   posts
  7. Inköpstips / frågor

   Här kan Ni tipsa varandra eller ställa frågor om bra inköpsställen.

   5,276
   posts
 3. Teknik

  1. Allmänt tekniskt

   Här kan Ni posta inlägg som inte är modellspecifika.

   11,542
   posts
  2. Gemensamma delar

   De olika modellerna i Jeep-familjen har i vissa fall delar som är gemensamma, det kan också hända att delar från en helt annan bilmodell kan komma väl till hands. Hjälp till att uppdatera vår "databas" över delar!

   1,530
   posts
  3. Medlemmarnas byggtrådar

   Som medlem på Jeepsweden.net kan du skapa en egen byggtråd. Dela med dig av information och framför allt bilder från "Jeepbygget". Byggtrådarna riktar sig till de som har för avsikt att göra flera modifieringar på sin Jeep.

   5,398
   posts
  4. Writeups

   Du glömmer väl inte att ta med kameran ut i garaget? Att skapa en writeup är kul och mycket lärorikt för de som läser!

   357
   posts
 4. Modeller

  1. 26,666
   posts
  2. 32,918
   posts
  3. Compass & Patriot forum

   Diskussioner kring 2007 - nuvarande Jeep Compass & Patriot (MK).

   166
   posts
  4. 15,759
   posts
  5. CJ Forum

   Forumet som inkluderar alla CJ modellerna från den första civila CJ-2A till CJ7'an ('45-'86)!

   896
   posts
  6. Klassiska Jeep modeller

   För Er som har förmånen att äga en lite mer udda Jeep modell: Willys, Station Wagon, Wagoneer / Super Wagoneer, Jeepster, Jeepster Commando, Pick-up, FC150 / 170, Gladiator eller Honcho.

   678
   posts
 5. Prylmarknaden

  1. Köpes

   Söker du delar till din Jeep? Annonsera här!

   5,774
   posts
  2. Säljes

   Har du något du vill sälja? Annonsera här! Försök att hålla Er till "Jeep prylar". OBS! Endast privatannonser.

   10,853
   posts
 6. Support

  1. Forumhjälp & Information

   Behöver du hjälp med någon av funktionerna på vår webbplats? Ställ frågorna här. Läs även igenom våra regler och uppmaningar som publiceras i denna forumdel.

   390
   posts
  2. Kommentera & Felrapportera

   Här kan ni kommentera webbplatsen mer ingående, t.ex. föreslå förbättringar eller nya funktioner, lämna felrapporter, dela ut ris eller ros mm. Detta är forumet för dig som vill göra Jeepsweden bättre!

   709
   posts
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Aktuellt

  • ZJ, vilken årsmodell?
   F-lådan är inte direkt sämre på tidiga ZJ, men lider mer av sliten visco än senare ZJ. Provkör du en tidig ZJ och inte märker av att den hugger och stretar emot vid sväng på asfalt så är viscon OK, den går heller inte sönder över en natt så hittar du en sådan bil kan du köra den "länge" utan viscoproblem. Och även om viscon är defekt så är bilen fortfarande körbar om än med dåliga fickparkeringeegenskaper. Viscon är relativt lätt utbytbar, men dyr i inköp. Jag har skrivit en GDS tråd om hur byta visco.   Personligen hade jag valt en laredomodell för att slippa den eländiga skinninredningen som är iskall på vintern och stekhet på sommaren, och allmänt obekväm temp,mässigt även däremellan... Det skiljer inte mycket i utrustningsnivå mellan Limited och Laredo, utan är mer visuella skillnader såsom lackade plastdetaljer på Limited. Årsmodell 1995 inbillar jag mig är sämsta köpet då den kan ha någon skum startspärr som kan strula + att den hade då jag sökte bränslepump till min -93, den dyraste bränslepumpen om man skulle behöva byta den.   Det viktigaste att kolla är rosten skulle jag säga, och servicehistorik och skick på motor/låda. Elen kan strula men gör det mest på de misskötta bilarna vad jag sett. I6 eller V8 gör ingen skillnad bränslemässigt om motor mm är välservat, så där avgör tycke och smak mer än ekonomi.
  • ZJ, vilken årsmodell?
   Hej! Har velat ett tag, fram och tillbaks om vilken modell jag vill ha och nu är jag nästan helt säker på att det får bli en 5,2L ZJ, gillar verkligen stuket! Nästa fråga blir då årsmodellsfrågan, 96-98 verkar vara att föredra då de har en nyare inredning och mekanisk låg i fördelningslådan. Dessa växer inte på träd tyvärr och speciellt inte omkring mig, har 50+ mil till, dessutom åt fel håll i landet (söderut ) De tidigare modellerna finns det lite fler av och även närmre men då hörs fördelningslådan vara sämre, den med visko på både hög och låg. Det jag skulle vilja ha hjälp med är att tolka vad jag behöver till mitt användande, kommer köra mestadels på väg, till och från jobbet och lämna ungar på dagis men jag vill kunna ta bilen ut i skogen när jag känner för det, fiskar även en hel del så riktigt dåliga skogsvägar, skotar/skördarspår behöver kunna köras hyggligt, men även ren nöjesoffroad såklart. Tanken är att höja 2-3", kanske kränga på ett par 31" med lite grövre, men godkända däck till att börja med så får jag se var allt landar. Guida mig, ni som kan och vet 
  • Framfjädrar zj
   Här har du lite olika fjädrar i storlek. http://s46.photobucket.com/user/thetvaman/media/Jeep/springs.jpg.html Och här har du måtten på original ersättningsfjäder http://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=201281&cc=1182237&jsn=534    
  • E85-konvertering av 4L "High Output" I6
   kringgick inte mackarna lagkravet genom att sälja grillkol istället för E85 som förnyelsebart bränsle ( gengas )? Kika efter en Blå slang när du tankar nästa gång, tror merparten av mackarna häromkring i människobyn säljer E85.
 • Popular Contributors

 • Nytt i fotoalbumet

 • Member Statistics

  • Total Members
   7,445
  • Most Online
   542

  Newest Member
  Woodperformer
  Joined
 • Who's Online (See full list)